چالش‌های رشد نرخ استخدام اردبیل در سال ۱۴۰۱

چالش‌های رشد نرخ استخدام اردبیل در سال ۱۴۰۱ منتشر شد.

به گزارش نبأپرس، اردبیل به دلیل داشتن جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متعدد، از مقاصد مهم گردشگری ایران به شمار می‌آید و صنعت توریسم نقش مهمی در توسعه اقتصادی این استان داشته است. کلانشهر اردبیل، مرکز استان اردبیل نیز در سال 2023، به عنوان پایتخت کشورهای عضو اکو (سازمان همکاری اقتصادی) برگزیده شد. علاوه بر حوزه خدماتی و گردشگری، حوزه کشاورزی استان اردبیل 40 درصد از کل اشتغال این منطقه را تشکیل داده است و از منابع درآمدی مهم این استان به شمار می‌آید. در این مقاله، به بررسی منابع درآمدی استان و چالش‌های مربوط به کاهش نرخ بیکاری و رشد نرخ استخدام اردبیل می‌پردازیم.

منابع درآمدی و اقتصاد استان اردبیل

اقتصاد استان اردبیل بر پایه کشاورزی و گردشگری بوده و آگهی‌های استخدام اردبیل بیشتر مربوط به این دو حوزه و بخش خدماتی هستند. داشتن زیرساخت‌های کشاورزی و معدنی، پیشینه تاریخی و فرهنگی و ظرفیت‌های متعدد حوزه خدمات گردشگری، نشان دهنده پتانسیل بالای این استان برای توسعه یافتگی و افزایش نرخ اشتغال است. در دهه‌های اخیر علاوه بر حوزه گردشگری و کشاورزی، دو حوزه صنعتی و علمی نیز رشد و توسعه خوبی در این استان داشته‌اند.

استان اردبیل ظرفیت بسیار خوبی در حوزه صنعت و معادن دارد و صدور ۱۲ پروانه اکتشاف برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری دولتی یکی از طرح‌های سال جاری (1401) در جهت بهره‌برداری از ظرفیت این استان در حوزه معادن و افزایش نرخ اشتغال در این حوزه بوده است. از کل شاغلان این استان، 40 درصد در بخش کشاورزی، 22.8 درصد در بخش صنعت و 37.2 در بخش خدماتی فعالیت دارند.

چالش‌های رشد نرخ استخدام اردبیل

همانطور که گفته شد، برنامه‌های مختلفی جهت توسعه و رونق اشتغالزایی در استان اردبیل در سال 1401 مطرح و یا اجرایی شده است. بخش صنعت باوجود سرمایه‌گذاری‌ها و فعالیت های صورت گرفته و احداث کارخانجات بزرگ همچنان نتوانسته جایگاه محکمی در اشتغالزایی این استان داشت باشد. در ادامه، بخشی از چالش‌های استان اردبیل در جهت رشد و توسعه و اشتغالزایی را بررسی می‌کنیم.

عدم وجود زیرساخت‌های مناسب

استفاد از ظرفیت‌های مختلف استان اردبیل، نیازمند وجود زیرساخت‌های عمده توسعه از جمله حمل و نقل، انرژی و ارتباطات است که بدون تکمیل و توسعه آن‌ها، سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگر نیز تاثیری در رشد و توسعه و افزایش نرخ استخدام اردبیل نخواهد داشت. هرچند، ایجاد برنامه‌هایی جهت توسعه زیرساخت‌های اشاره شده در یک سال گذشته، می‌تواند موجب بهبود شرایط جهت رشد و توسعه بخش‌های صنعتی، خدماتی، گردشگری و… در این استان شود.

کم آبی و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی

همانطور که اشاره شد، بخش زیادی از کاریابی و استخدام اردبیل، به حوزه کشاورزی مربوط می‌شود. مشکل کم آبی و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی چالش‌ مهمی است که حوزه کشاورزی این استان با آن روبرو است. یکی از برنامه‌هایی که جهت مدیریت و نظارت بر منابع آب زیرزمینی و حفاظت از این منابع در نقاط مختلف استان اردبیل در سال 1400 انجام شد، مسدود نمودن ۱۳۴ حلقه چاه غیرمجاز و صرفه‌جویی بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب آب حاصل از انسداد این چاه‌ها بوده است.

عدم تناسب بین فارغ‌التحصیلان با نیازهای بازار کار

یکی از چالش‌های مهم کاریابی در اردبیل و سایر استان‌های کشور، عدم تناسب میان تعداد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف و فرصت‌های شغلی مربوط به آن‌ها در بازار کار است. این موضوع خصوصا با توجه به کشاورزی و گردشگری محور بودن اقتصاد اردبیل اهمیت پیدا می‌کند؛ چرا که فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف و نامربوط به این دو حوزه، خصوصا رشته‌های مرتبط با حوزه فناوری، با فرصت‌های شغلی بسیار کمتری روبرو هستند.

مهم‌ترین طرح‌های توسعه و حل چالش‌های اشتغال در استان اردبیل

در سال 1400، در جهت توسعه اقتصادی استان اردبیل، در حدود 101 طرح در بخش‌های مختلف تصویب شد. از این 101 طرح مصوبه ۲۴ طرح مربوط به حوزه زیربنایی، 21 طرح مربوط به حوزه فرهنگی و آموزشی، 16 طرح مربوط به حوزه بهداشت و درمان، 15 طرح مربوط به حوزه رفاه و اجتماعی، 8 طرح مربوط به حوزه آب و خاک کشاورزی، 8 طرح مربوط حوزه صنعت و معدن، 3 طرح مربوط به حوزه نفت و انرژی و 5 طرح در حوزه اشتغال‌زایی و افزایش نرخ استخدام اردبیل بوده است.

طرح توسعه مشاغل خانگی برای بانوان نیز یکی دیگر از برنامه‌های افزایش نرخ استخدام اردبیل در سال 1401 بوده است که راه اندازی ۷۲ شرکت تعاونی در سطح استان با ایجاد فرصت شغلی برای ۷۲۷ نفر در طول یک سال گشته، از برنامه‌های آن بوده است.

همچنین 1900 متقاضی در طرح توسعه مشاغل خانگی سال 1400 استان اردبیل نام نویسی کردند و از زمان شروع اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، بیش از هزار نفر از طریق اجرایی نمودن طرح مشاغل خانگی وارد بازار کار شدند. راه‌اندازی ۱۱۵ هکتار شهرک گلخانه‌ای در استان اردبیل از دیگر مواردی بود که در سال گذشته با هدف رونق تولید و اشتغال اجرایی شد.

بهترین روش کاریابی و استخدام اردبیل

راه های مختلفی برای کاریابی و استخدام در حوزه گردشگری، کشاورزی و خدماتی استان اردبیل وجود دارد که اغلب روش‌های سنتی هستند. این روش‌ها شامل معرفی افراد، مراجعه به موسسات کاریابی و مشاهده نیازمندی‌های روزنامه می‌شوند. اما یکی از بهترین روش‌های کاریابی خصوصا برای استخدام در مشاغل اداری و مشاغل فناوری محور، مراجعه به سایت‌های استخدام و کاریابی است.

شما می‌توانید با مراجعه به سایت‌های کاریابی و انتخاب شهر و عنوان شغلی مورد نظرتان (مانند استخدام معلم، مترجم، دیجیتال مارکتر و…) به جدیدترین فرصت‌های شغلی به صورت کاملا رایگان دسترسی داشته باشید و از شرایط استخدامی آن‌ها مانند بیمه، میزان حقوق، ساعات کاری و… مطلع شوید. یکی از مزایای استفاده از سایت‌های کاریابی در استخدام اردبیل، وجود ابزار رزومه ساز است که به شما امکان ساخت یک رزومه استاندارد و حرفه‌ای را می‌دهد. داشتن یک رزومه حرفه‌ای به نوبه خود می‌تواند شانس استخدام شما را افزایش بدهد.

جمع‌بندی

استان اردبیل ظرفیت‌های اقتصادی بسیار خوبی در حوزه صنایع، معادن و گردشگری دارد. در این مقاله به بررسی وضعیت اقتصادی و چالش‌های رشد نرخ استخدام اردبیل پرداختیم. با وجود چالش‌های متعدد در جهت کاریابی و اشتغال جوانان استان اردبیل، پیش بینی می‌شود طرح‌های توسعه مختلفی که از سال 1400 به طور جدی آغاز شدند، باعث بهبود وضعیت کاریابی و افزایش نرخ اشتغال این استان در سال‌های آینده شوند.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − ده =

دکمه بازگشت به بالا