بازار داخلی از گوشت تنظیم بازاری اشباع است/ افزایش عرضه دام با گرم شدن هوا

رئیس شورای تامین دام کشور با اشاره به ثبات قیمت گوشت در بازار، گفت: بازار داخلی از گوشت تنظیم بازاری منجمد و گرم وارداتی اشباع است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.

 

به گزارش نبأپرس، «منصور پوریان» در خصوص وضعیت بازار دام زنده و گوشت داخلی افزود: گوشت زیادی در بازار وجود دارد و جذب این میزان گوشت تنظیم بازاری زمان بر است؛ بنابراین با توجه به بهتر شدن جمعیت دام زنده کشور نسبت به سال گذشته با گرم شدن هوا نگهداری جمعیت دامی مازاد داخلی برای دامداران و دامپروران نگران کننده شده است.

رئیس شورای تامین دام کشور تصریح کرد: برای نخستین بار در کشور بازار گوشت گرم داخلی به حاشیه رفته و گوشت‌های منجمد نقش اول را در بازار دارند، دلیل آن این است که قیمت گوشت منجمد وارداتی با گوشت داخلی قیمت‌های متفاوتی دارد؛ بنابراین متقاضی بیشتری نیز دارد.

وی با تاکید بر اینکه گوشت‌های منجمد نقش اساسی در شب عید و ماه مبارک رمضان داشته است، اظهار داشت: اکنون قیمت گوشت منجمد گوساله ۳۱۵ هزار تومان، گوشت منجمد ران گوسفندی ۲۸۵ هزار تومان و گوشت سردست گوسفندی ۲۷۵ هزار تومان و مابقی قطعات زیر ۲۶۵ هزار تومان و گوشت گرم در محدوده ۳۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان است.

پوریان با بیان اینکه جذب گوشت وارداتی سخت است، اضافه کرد: سال گذشته ۱۲۰ هزار تن گوشت قرمز منجمد و گرم گوساله و گوسفندی وارد کشور شد.

رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم از گله گوسفندی ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزار تومان است، گفت: جمعیت دامی مازاد قابل کشتار کشور ۲ تا ۳ میلیون راس جمعیت دام سبک و ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار راس جمعیت دام سنگین است که باید فضا و امکانات برای کشتار این تعداد دام ایجاد شود.

وی بیان کرد: گوشت وارداتی منجمد و گرم برای مصارف بازاری مصرف‌کنندگان مناسب است، اما دولت باید برای تولید داخلی نیز چاره‌ای بیندیشد.

پوریان اظهار داشت: با توجه به اینکه گوشت زیادی در بازار موجود است و هنوز جذب نشده، رایزنی‌هایی با وزارت جهاد کشاورزی کردیم تا برای حمایت از دامدار داخلی، خرید حمایتی دام توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور صورت بگیرد.

رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه باید موضوع تولید قراردادی دام زنده نیز مورد توجه باشد، اظهار کرد: بحث چالش برانگیز دام زنده داخلی در خرید حمایتی قیمت ۲۰۰ هزارتومانی دام زنده است؛ زیرا با توجه به شرایط فعلی به نظر می‌رسد که باید برای اردیبهشت ماه خرید انجام و ذخیره‌سازی صورت بگیرد این قیمت کاهش می‌یابد.

وی راهکار برون‌رفت از این مشکل صنعت دامی را علاوه بر خرید حمایتی، صادرات دام زنده دانست و گفت: با گرم شدن هوا نگهداری جمعیت دامی برای تولیدکنندگان سخت می‌شود، بهتر است مجوز صادرات داده شود تا دامداران برای نگهداری دام خود تحت فشار قرار نگیرند.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =

دکمه بازگشت به بالا