مردم خوزستان در هفته‌های آینده با مشکل و کمبود آب خداحافظی می‌کنند

طرح آبرسانی غدیر که قرار بود تا افق ۱۴۲۵ برای خوزستان تأمین آب کند اکنون و با تلاش و درایت دولت سیزدهم در هفته‌های آینده نیاز آبی این استان پرافتخار ایران را برای همیشه سامان خواهد داد.

 

به گزارش نبأپرس، طرح آبرسانی غدیر در استان خوزستان در دولت نهم مطرح شد و مقرر بود تأمین آب موردنیاز برای مردم خوزستان را به انجام برساند، اما مشکلات کار اجرای این طرح مهم را با کُندی زیادی روبرو کرده بود.

بر اساس دورنمای در نظر گرفته شده برای طرح غدیر تا افق ۱۴۲۵ امکان تأمین آب شرب معادل ۴۵۰ میلیون مترمکعب در سال توسط این طرح از مبدأ سد دز مهیا شده و منابع تأمین میان‌مدت این طرح از رودخانه دز از طریق کانال موسوم به W۲ انجام می‌پذیرد.

مشکلات تأمین آب موردنیاز خوزستان همچنان تداوم داشت و مردم این استان را درگیر خودکرده بود تا آنکه دولت سیزدهم سکان مدیریت کشور را به دست گرفت و در نخستین سفری که رئیس جمهوری به استان خوزستان داشت، مقرر شد مشکلات تأمین آب این استان در اسرع وقت رسیدگی شود.

با انتخاب «علی‌اکبر محرابیان» به‌عنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم، وی یکی از اولویت‌های کاری خود را تأمین آب موردنیاز خوزستان قرارداد و با سفری که به این استان به همراه رئیس‌جمهوری داشت بر اجرای سریع‌تر طرح غدیر تاکید کرد.

سخنگوی صنعت آب در این باره گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم طرح میان‌مدت برای غدیر از سوی “علی‌اکبر محرابیان ” وزیر نیرو مطرح شد تا با اجرای آن مشکلات طرح بلندمدت کاهش یابد.

«فیروز قاسم‌زاده» بیان کرد: در طرح غدیر مقرر است برای ۲۶ شهر و یک هزار و ۶۰۸ روستای استان خوزستان آبرسانی کند. این طرح حداکثر ۲۴ مترمکعب بر ثانیه می‌تواند آبرسانی داشته باشد که در عمل ۴۶۵ میلیون مترمکعب ظرفیت آبرسانی اتفاق خواهد افتاد.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی این طرح آن است که برای ۴.۷ میلیون نفر از جمعیت استان خوزستان تأمین آب خواهد داشت.

سخنگوی صنعت آب یکی دیگر از ویژگی‌های طرح غدیر را تنوع‌بخشی به منابع تأمین آب برشمرد و ادامه داد: با این تنوع‌سازی اگر حوضه‌های آبریز کرخه، دز و کارون با شرایط تغییر اقلیم دچار خشکسالی شوند، تأمین آب مشکلی با تنوع لحاظ شده نخواهد داشت.

قاسم‌زاده گفت: در طرح میان‌مدت غدیر بخشی از آب باکیفیت از سد دز تأمین خواهد شد. این طرح حدود ۵۰ درصد ارتقای کیفیت تأمین آب را به همراه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: افق در نظر گرفته‌شده برای طرح اولیه سال ۱۴۲۵ بود که باهدف زودتر اجرا شدن طرح میان‌مدت از سوی وزیر نیرو مطرح شد. مشاوران طرح زمانی را برای اجرا در نظر گفتند که با موافقت وزیر روبرو نشد و درنهایت برنامه زمان‌بندی ۳۶ماهه مطرح شد.

سخنگوی صنعت آب گفت: وزیر نیرو تاکید کردند با افزایش نوبت‌کاری‌ها زمان اجرا کوتاه‌تر شود که درنهایت حدود ۱۰ ماه موافقت شد که اکنون ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

قاسم‌زاده ادامه داد: اگر تجهیزات موردنیاز نصب شود، احتمال دارد ۲ هفته دیگر طرح  مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی یکی از ویژگی‌های طرح را استفاده کامل از تجهیزات ساخت داخل برشمرد و خاطرنشان ساخت: هیچ تجهیز خارجی در طرح آبرسانی غدیر مورداستفاده قرار نگرفته است. این طرح حدود ۹۰ درصد آبی که قرار بود تا افق ۱۴۲۵ تأمین شود را تأمین خواهد کرد.

سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: از ۲۴ مترمکعب بر ثانیه تأمین آب طرح ۲۱ مترمکعب بر ثانیه به شرب اختصاص دارد و بقیه به بخش صنعت تخصیص خواهد یافت.

قاسم‌زاده با بیان اینکه با اجرای طرح میان‌مدت غدیر خشکسالی از خوزستان برطرف خواهد شد، افزود: این طرح با تنوعی که در منابع تأمین آب دارد کم‌آبی را برطرف خواهد ساخت.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود با بهره‌برداری از طرح غدیر ازنظر کمی و کیفی مشکل آب خوزستان برطرف شود. این طرح ازنظر هزینه و زمان به‌شدت کاهش دارد و تجهیزات مورداستفاده هم ساخت داخل است.

شرایط کمی و کیفی آب در خوزستان بهبود می‌یابد

«محمد جوانبخت» معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا  هم در این باره گفت: در تابستان امسال شرایط کمی و کیفی آب شهر اهواز، شهرهای پایین‌دست استان و روستاهای حاشیه کرخه با بهره‌برداری از طرح میان‌مدت غدیر بهبود پیدا می‌کند.

وی افزود: طرح میان‌مدت آبرسانی غدیر در راستای سیاست‌های دولت جدید و جهت تأمین کمی و کیفی آب شرب مردم خوزستان، از ماه‌های گذشته آغاز شده است.

جوانبخت با بیان اینکه سال‌ها است بحث طرح آبرسانی غدیر در خوزستان مطرح است، افزود: مشکلاتی در بحث آب شرب خوزستان وجود داشت که با رویکرد جدید در دولت سیزدهم تحت عنوان پروژه‌های طرح میان‌مدت آبرسانی غدیر، این مشکلات در حال مرتفع شدن است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: طرح میان‌مدت آبرسانی غدیر که از ماه‌های گذشته آغاز شده، پیشرفت بسیار خوبی دارد به‌نحوی‌که در ایستگاه پمپاژ w۲ از کانال دز و خطوط انتقال آب از بخش آبگیر w۲ به اهواز و نیز در ایستگاه ام الدبس اقدامات خوبی شده و کار در مراحل نهایی است.

به گفته جوانبخت با بهره‌برداری از خط غدیر شاهد شرایط خوب کمی و کیفی در آب شهرهای موردنظر خواهیم بود.

پیشرفت اجرای طرح آبرسانی غدیر به ۸۳ درصد رسید

سخنگوی صنعت آب با اعلام اینکه اجرای طرح آبرسانی غدیر برای تامین آب خوزستان به ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است، گفت: اجرای طرح میان‌مدت غدیر سبب خواهد شد مردم خوزستان برای همیشه با خشکسالی و کم‌آبی خداحافظی کنند.

فیروز قاسم‌زاده افزود: طرح آبرسانی غدیر خوزستان از سال ۱۳۸۸ مطرح شده که هدف اولیه آن تامین آب برای شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان بود، البته بعد از مدتی مقرر شد چند شهر دیگر به مجموع شهرهای برخوردار از طرح غدیر افزوده شده و اجرایی شود.

وی ادامه داد: اجرای طرح آبرسانی غدیر طرحی طولانی‌مدت شده بود که درگیر یک سری مسائل و مشکلات هم شده بود. زمان‌بر شدن طرح از یک‌سو و وابستگی آن به سدهای دز و کرخه از سوی دیگر سبب کند شدن این طرح بود.

سخنگوی صنعت آب گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم طرح میان‌مدت برای غدیر از سوی “علی‌اکبر محرابیان ” وزیر نیرو مطرح شد تا با اجرای آن مشکلات طرح بلندمدت کاهش یابد.

قاسم‌زاده بیان کرد: در طرح غدیر مقرر است برای ۲۶ شهر و یک هزار و ۶۰۸ روستای استان خوزستان آبرسانی کند. این طرح حداکثر ۲۴ مترمکعب بر ثانیه می‌تواند آبرسانی داشته باشد که در عمل ۴۶۵ میلیون مترمکعب ظرفیت آبرسانی اتفاق خواهد افتاد.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی این طرح آن است که برای ۴.۷ میلیون نفر از جمعیت استان خوزستان تامین آب خواهد داشت.

سخنگوی صنعت آب یکی دیگر از ویژگی‌های طرح غدیر را تنوع‌بخشی به منابع تامین آب برشمرد و ادامه داد: با این تنوع سازی اگر حوضه‌های آبریز کرخه، دز و کارون با شرایط تغییر اقلیم دچار خشکسالی شوند، تامین آب مشکلی با تنوع لحاظ شده نخواهد داشت.

قاسم‌زاده گفت: در طرح میان‌مدت غدیر بخشی از آب با کیفیت از سد دز تامین خواهد شد. این طرح حدود ۵۰ درصد ارتقای کیفیت تامین آب را به همراه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: افق در نظر گرفته‌شده برای طرح اولیه سال ۱۴۲۵ بود که باهدف زودتر اجرا شدن طرح میان‌مدت از سوی وزیر نیرو مطرح شد. مشاوران طرح زمانی را برای اجرا در نظر گفتند که با موافقت وزیر روبرو نشد و درنهایت برنامه زمان‌بندی ۳۶ماهه مطرح شد.

سخنگوی صنعت آب گفت: وزیر نیرو تاکید کردند با افزایش نوبت‌کاری‌ها زمان اجرا کوتاه‌تر شود که درنهایت حدود ۱۰ ماه موافقت شد که اکنون ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

قاسم‌زاده ادامه داد: اگر تجهیزات موردنیاز نصب شود، احتمال دارد ۲ هفته دیگر طرح  مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی یکی از ویژگی‌های طرح را استفاده کامل از تجهیزات ساخت داخل برشمرد و خاطرنشان ساخت: هیچ تجهیز خارجی در طرح آبرسانی غدیر مورداستفاده قرار نگرفته است. این طرح حدود ۹۰ درصد آبی که قرار بود تا افق ۱۴۲۵ تامین شود را تامین خواهد کرد.

سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: از ۲۴ مترمکعب بر ثانیه تامین آب طرح ۲۱ مترمکعب بر ثانیه به شرب اختصاص دارد و بقیه به بخش صنعت تخصیص خواهد یافت.

قاسم‌زاده با بیان اینکه با اجرای طرح میان‌مدت غدیر خشکسالی از خوزستان برطرف خواهد شد، افزود: این طرح با تنوعی که در منابع تامین آب دارد کم‌آبی را برطرف خواهد ساخت.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود با بهره‌برداری از طرح غدیر ازنظر کمی و کیفی مشکل آب خوزستان برطرف شود. این طرح ازنظر هزینه و زمان به‌شدت کاهش دارد و تجهیزات مورداستفاده هم ساخت داخل است.

 

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 13 =

دکمه بازگشت به بالا