پروژه آبرسانی به ۱۷۴ روستای خوزستان افتتاح شد/ بهره‌برداری از واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی دوکوهه

رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی به خوزستان، پروژه آبرسانی به ۱۷۴ روستای این استان را به صورت رسمی افتتاح کرد.

 

به گزارش نبأپرس، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی به خوزستان، پروژه آبرسانی به 174 روستای این استان را به صورت رسمی افتتاح کرد.

تعداد کل روستاهای مشمول این طرح در سراسر کشور 7138 روستا است که از این تعداد 766 روستا مربوط به استان خوزستان می‌شود.

طرح جهاد آبرسانی تاکنون در 451 روستای کل کشور در مدار بهره‌برداری قرار گرفته که از این میان 174 روستا مربوط به استان خوزستان می‌شود.

در قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی‌(ع)، 640 روستا از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی در شمول اجرای این طرح قرار گرفته که این 174  روستا بخشی از این 640 روستا هستند.

تاکنون مشکل آب شرب 1753 روستا در استان خوزستان به صورت کامل برطرف شده است.

همچنین تصفیه‌خانه اضطراری آب شرب شوشتر با ظرفیت تامین 25 هزار مترمکعب آب شرب در شبانه‌روز با دستور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

این تصفیه‌خانه در زمینی به مساحت 5000 متر مربع به منظور تامین آب پایدار و باکیفیت و تنوع بخشیدن به منابع تامین آب شهرستان شوشتر طراحی و اجرا شده است.

اسکله آبگیر، دو واحد پیش ته‌نشینی، دو واحد زلال ساز، یک واحد دفع لجن، حوضچه مقسم، اختلاط سریع و فیلترهای تحت فشار از اجزای اصلی این تصفیه‌خانه است.

رئیسی همچنین پروژه تامین آب، توسعه شبکه، ایستگاه پمپاژ بنه‌باشت و عملیات احداث خط انتقال برق به طول 11 کیلومتر با هدف اصلاح خط برق بنه‌باشت و افزایش ظرفیت ایستگاه پمپاژ آبیاری جهت شبکه آبیاری مدرن اراضی کشاورزی منطقه را افتتاح کرد.

همچنین با حضور رئیس جمهور طرح تامین و انتقال آب به 600 هکتار از اراضی کشاورزی دشت لالی که موجب افزایش عملکرد و رونق محصولات کشت محصولات کشاورزی و‌اشتغال پایدار در منطقه می‌شود، مورد بهره برداری قرار گرفت.

در این مراسم تصفیه‌خانه آب شرب شیبان نیز به منظور ارتقای کمیت و کیفیت تامین آب شرب مردم منطقه شیبان با دستور رئیسی افتتاح شد.

افتتاح 34 طرح ملی و استانی آب و برق

‌34 طرح ملی و استانی آب و برق که اغلب ظرف 21 ماه قبل آغاز شده است، امروز با حضور رئیس‌جمهور افتتاح شد.فقط در سال قبل، 2222 مگاوات به ظرفیت تولید برق خوزستان اضافه شد که این حجم از افزایش در یک سال در تاریخ استان بی‌سابقه است.

امروز هم با اضافه شدن 3 نیروگاه و 530مگاوات به ظرفیت نیروگاههای خوزستان، ان‌شاءالله تابستان گرم برای مردم استان بدون خاموشی و خنک خواهد بود.

دو سال قبل دولت در حالی کارش را شروع کرد که تنش آبی بخصوص در روستاهای خوزستان موجب اعتراض جدی مردم بود.

در این دولت به 1700 روستای استان آبرسانی شد. امروز هم به 176 روستای دیگر در شادگان که دو سال پیش جزو کانون‌های تنش آبی بود.

واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی دوکوهه به بهره‌برداری رسید

آیت‌الله رئیسی که در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت مردمی، به استان خوزستان سفر کرده است، در ادامه برنامه‌های سفر خود از بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی راندمان بالای دوکوهه بهره‌برداری کرد.

این نیروگاه سیکل‌ترکیبی دارای یک واحد گازی به ظرفیت 307 مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت 144 مگاواتی است که واحد گازی این نیروگاه، امروز پنجشنبه توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد و با راه‌اندازی آن بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق مناطق جنوبی و مرکزی کشور تامین می‌شود.

واحد بخار این نیروگاه نیز پس از بهره‌برداری واحد گازی در دستور کار و احداث قرار خواهد گرفت.

حجم سرمایه‌گذاری این دو واحد نیروگاهی کلاس F نزدیک به 237 میلیون یورو با هدایت شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی بوده و حجم سرمایه‌گذاری واحد گازی این نیروگاه نیز 142 میلیون یورو برآورد شده است.

در دوران ساخت این واحد گازی 500 نفر به صورت مستقیم و یک‌هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند بود. همچنین میزان اشتغال‌زایی این واحد در دوران بهره‌برداری از آن نیز به 100 نفر خواهد رسید.

از جمله اهداف ساخت این نیروگاه می‌توان به تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور، بهبود پایداری شبکه برق در مناطق جنوبی و مرکزی کشور، افزایش متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی، صرفه‌جویی سوخت مصرفی به ازای هر کیلووات‌ ساعت انرژی تولیدی، انتقال دانش فنی و داخلی‌سازی تجهیزات نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی با راندمان بالا اشاره کرد.

راندمان کلی این نیروگاه 58 درصد بوده و ویژگی و امتیاز طرح این نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F علاوه بر بومی‌سازی و مزیت داخلی‌سازی، افزایش پایداری شبکه سراسری و عمر مفید طولانی نیروگاه است.

نیروگاه‌های کلاس F نسل جدید و پیشرو در تولید نیروی برق حرارتی در دنیا هستند که راندمان 58 الی 60 درصدی دارند. این نیروگاه‌ها از جمله آخرین نسل واحدهای تولید برق در دنیا هستند که آن را به صورت تجاری انجام می‌دهند.

نیروگاه کلاس F به لحاظ مصرف آب از دسته نیروگاه‌های کم مصرف هستند به طوری که برای یک نیروگاه 500 مگاواتی مانند نیروگاه دوکوهه اندیمشک، حداکثر هشت لیتر آب بر ثانیه مصرف دارند.

همچنین با حضور رئیس جمهور 26 پروژه انتقال و پست توزیع برق در استان خوزستان افتتاح شد. این پروژه‌ها شامل 2389 مگاولت آمپر پست انتقال برق، 128 کیلومتر مدار خطوط انتقال برق، 25 مگاوات نیروگاه DG و 4,8 مگاوات بانک خازنی است که با سرمایه‌گذاری حدود 8000 میلیارد تومان اجرا و به مرحله بهره‌برداری رسیده‌اند.

بهبود سطح ولتاژ و قابلیت مانور شبکه انتقال برق خوزستان، تعدیل بار شبکه، تامین برق پروژه‌های صنعتی در کنار افزایش پایداری شبکه برق استان از جمله اهداف اجرای این پروژه‌هاست.

همچنین با دستور دکتر رئیسی، پست برق بهبهان به عنوان پروژه‌ای که برق مورد نیاز کارخانه NGL900 شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب را تامین خواهد کرد، به بهره‌برداری رسید. این پست برق با سرمایه‌گذاری 2500 میلیارد ریال اجرا شده است.

رئیسی همچنین در سخنانی در آیین افتتاح این پروژه با تاکید بر اهمیت تثبیت و پایداری تامین برق صنایع از مسئولان خواست با توجه به سال رشد تولید بر تحقق این مهم با هدف جلوگیری از قطعی برق واحد‌های صنعتی همت بگمارند.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − چهار =

دکمه بازگشت به بالا