گلایه خیرین از عدم تکمیل ۸۹۷۸ پروژه نیمه‌تمام مدرسه‌سازی در کشور

رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور درباره پروژه‌های نیمه‌تمام آموزش و پرورش گفت: ۸۹۷۸ پروژه نیمه تمام فعال داریم که از این تعداد، ۲۵۲۴ پروژه نیمه تمام خیرین است.

 

به گزارش نبأپرس، نشست خبری بیست و پنجمین همایش تکریم از خیرین مدرسه‌ساز، امروز در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

حمیدرضا خان‌محمدی رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در این نشست اظهار کرد: ردیف تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام خیرین در بودجه ۴۳ درصد رشد داشته است و تعهد خیرین هم از سال گذشته که ۳۴۰۰ میلیارد تومان به ۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی افزود: وقتی املاک مازاد آموزش و پرورش مولد‌سازی می‌شود، حاصل آن برای تکمیل پروژه‌های خیری است که امیدواریم هرچه سریع‌تر به سرانجام برسد.

خان‌محمدی افزود: تعداد مدارس تخریبی از سال اجرای قانون تخصیص از صندوق ارزی، تعداد مدارس تخریبی به ۱۹.۲ درصد رسیده است. درباره مدارس کانکسی باید بگویم ۷۴۹ مدرسه کانکسی مهر ساماندهی شد و تا پایان سال مالی ۱۴۰۳، کانکسی‌های مستقل بالای ۱۰ دانش‌آموز جمع‌آوری می‌شود.

وی با بیان اینکه از هر دو کلاس درس، یک کلاس درس توسط خیرین مدرسه‌ساز ساخته شده است، اضافه کرد: از سال ۵۷ تا ۷۵ تعداد ۳۹ هزار کلاس درس ساخته شد و از سال ۷۵ تا کنون ۱۰۷ هزار کلاس توسط خیرین ساخته شده است که سهم خیرین از ۲۸ درصد به ۴۷ درصد رسیده است.

رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور درباره پروژه‌های نیمه‌تمام آموزش و پرورش گفت: ۸۹۷۸ پروژه نیمه تمام فعال داریم که ۲۵۲۴ پروژه نیمه تمام خیرین است که ۸۸۸ پروژه برای طرح تخریب و بازسازی است و خیر مدرسه‌ساز آغاز کرده است و تلاش می‌کنیم از این محل، مدارس تخریبی را به صفر برسانیم.

وی افزود: ردیف ۴۶۰۰ میلیارد تومانی برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در بودجه اختصاص یافته است و درخواست ما ۸ هزار میلیارد تومان از محل این ردیف برای سال آینده است؛ برای حل مشکل پروژه‌های نیمه‌تمام حداقل ۲۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.

* برگزاری همایش تکریم از خیرین مدرسه‌ساز

علیرضا راشکی معاون برنامه ریزی و توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور در این نشست، اظهار کرد: مدرسه‌سازی ریشه در خون مردم دارد و این کار خداپسندانه سال‌های سال است که تکرار می‌شود و همایش تکریم خیرین، نتیجه این حضور است.

وی ادامه داد: خیلی از خیرین گمنام کار می‌کنند ولی واجب است همایش تکریم خیرین حداقل سالی یکبار در استان‌ها و مناطق برگزار شود و تلاش می‌کنیم که این مراسم در مدارس خیرین هم برگزار شود.

راشکی با اشاره به برگزاری بیست و پنجمین همایش ملی تکریم خیرین مدرسه‌ساز کشور اضافه کرد: هزار خیر مدرسه‌ساز در این همایش حضور دارند و از ۱۸ خانواده شهدا خیر مدرسه‌ساز، خانواده ۲۳ خیر متوفی، ۹۰ خیر زن، ۳۴۰ خبر مرد و ۱۷ گروه جهادی فعال تجلیل می‌شود.

* حل مشکل پروژه‌های نیمه‌تمام ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور در این مراسم با بیان اینکه خیرساز بودن مهم‌تر از خیر بودن است، گفت: از سال ۱۳۷۷ جامعه خیرین مدرسه‌ساز شکل گرفت و پیش‌بینی می‌کنیم تعهد خیرین امسال به ۸ هزار میلیارد تومان برسد.

وی ادامه داد: اولین مشکل ما این است سازمان برنامه بودجه اوراق سه ساله داده است و نتوانست سازمان نوسازی مدارس کشور، مدارس نیمه تمام خیرین را تکمیل کند و برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ۲۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.

قفلی افزود: مهاجرت اتباع خارجی به ایران و مهاجرت مردم از مناطقی که ریزگردها در آنجا حضور دارند، موجب شده است برخی مدارس دوشیفته و کلاس‌ها ۴۰ نفر شود.

وی ادامه داد: مشکل ساخت مدرسه در مناطق مسکن مهر و منطقه ۲۲ شهرداری تهران به شدت وجود دارد و فضاهای آموزشی تکمیل نمی‌‌شود و اگر این مشکل حل نشود، ۱۰۰ هزار کودک در سال‌های آینده بدون مدرسه می‌مانند.

قفلی با بیان اینکه ۵۰ هزار خیر مدرسه‌ساز و ۲ میلیون مدرسه‌یار داریم، گفت: کمیسیونی را تحت مدرسه‌یاری تشکیل دادیم که دبیری این کمیسیون بر عهده مهدی نوید ادهم است.

وی درباره مشکل تغییر نام مدارس خیری گفت: با وزیر آموزش و پرورش صحبت کردیم و هر مدیر آموزش و پرورش چنین کاری کند، به مرخصی دائم می‌رود؛ اینکه بدون اجازه خیر، اسم شهید را روی مدرسه می‌گذارند، اشتباه است.

خدیجه نیزاری مشاور زنان رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در این مراسم با اشاره به اینکه محور کار خیر در خانواده، بانوان هستند، گفت: بانوان خیر را تشویق می‌کنیم که مدارس نیمه‌تمام خیرین را تکمیل کنند.

وی افزود: تعداد بانوان خیر، یک چهارم خیرین است که بالغ بر ۶ هزار خیر می‌شود.

عبدالهی معاون فنی سازمان نوسازی مدارس کشور در این برنامه گفت: سازمان نوسازی مدارس کشور، متنوع‌ترین ساختمان‌ها را می‌سازد و سیاست پایه سازمان، سلامت و ارتقای سلامت دانش‌آموزان است.

وی ادامه داد: چند سال پیش بررسی کردیم که ۱۳۹۰۰ چشمه توالت نیاز بود که ۶۳۰۰ چشمه توالت ساخته شد و در سال جاری برای ساخت ۳۲۰۰ چشمه توالت قرارداد بسته شد و برای باقیمانده آن هم برنامه‌ریزی شده است.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − بیست =

دکمه بازگشت به بالا