اسلامی: ارزش سوخت فسیلی صرفهجویی شده در نیروگاه بوشهر هشت میلیارد دلار است
معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی گفت: برای تولید ۶۳ میلیارد کیلو وات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر ۱۰۳ میلیون بشکه نفت به ارزش هشت میلیارد دلار صرفهجویی شد.
به گزارش نبأپرس، «محمد اسلامی » روز دوشنبه در نخستین کنفرانس دوسالانه بین المللی هوش مصنوعی در دانشگاه خلیج فارس بوشهر اظهار کرد: سرمایه گذاری انجام شده برای ایجاد نیروگاه اتمی بوشهر به نرخ جاری ۳.۸ میلیارد دلار است که تاکنون بیش از ۲ برابر مبلغ سرمایهگذاری شده سود برای کشور داشته است.
وی با اشاره به اینکه پیشرفت علمی و توسعه فناوری زمانی اتفاق میافتد که نتایج آن بتواند در زندگی مردم تاثیرگذار و قابل مشاهده باشد، اظهار کرد: توجه به چرخه نوآوری در کشور برای پشتیبانی از جریان توسعه و پیشرفت بسیار حایز اهمیت است و برای اینکه پیشرفتهای حاصل شده در زندگی مردم قابل لمس و مشاهده باشد، لازم است که مسایل به بهترین شکل ممکن شناسایی شوند.
اسلامی با اشاره به اینکه در محیط علمی ۲ عامل گسترش علم و نیز تقاضا و نیاز به علم وجود دارد و کشورهای توسعه یافته به شکل فعال این موارد را دنبال میکنند؛ گفت: خاستگاه این نگاه در دانشگاهها و فضای دانشگاهی است و هرچه نسبت به این مساله اهتمام و اشتیاق وجود داشته باشد، تاثیر آن در خدمات به بهترین شکل قابل رویت است.
معاون رییس جمهور یادآورشد: در همین راستا صنایع و واحدهای فعال سازمان انرژی اتمی در کشور به ویژه در ارایه خدمات به استفاده بهینه از این فرصتها نیاز دارند که ضرورت دارد تا در این مسیر، بهکارگیری هوش مصنوعی در افزایش تاثیر خدمات به شکل خاص مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی شامل مجموعهای از نرمافزارها و سیستم مدیریت داده است که در فرایندهای مختلف بهکار گرفته میشود؛ درباره نقش هوش مصنوعی در حوزه فناوریهای هستهای عنوان کرد: در سازمان انرژی اتمی ایران سعی شده از هوش مصنوعی و تکنولوژیهای روز دنیا از نقطه صفر یعنی معادن برای جمعآوری اطلاعات و دادهها، شناسایی کانسنگها، حمل و نقل و فرآوری چرخه سوخت اکنون بهصورت یکپارچه استفاده کنیم و این فناوری جای خود را در فرایندهای مختلف صنعت هستهای باز کرده و در حال گسترش دامنه استفاده از تکنولوژیهای جدید هستیم.
اسلامی تصریح کرد: برای ما مهم است که فرایندهای نظارتی، کنترلی و مدیریتی در صنعت هستهای و سازمان انرژی اتمی ایران به گونهای اجرایی شود که اطلاعات و آگاهیها بهروز باشد و به عبارت بهتر تصمیمگیریهای بههنگام داشته باشیم. بخشهایی از این هدف بهصورت طبیعی اتفاق افتاده و بخشهایی نیز باید به فرایندها افزوده شود تا پس از تکمیل بتوانیم این پتانسیلها را در دستور کار قرار دهیم.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم فراوان هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی کشورها که هم اکنون به میزان یک و نیم درصد براساس آمارها رسیده است، گفت: اکنون در شرایطی قرار داریم که به لحاظ انسانی و ساختاری نیازمند تحول در حوزه مدیریت و صنعتی هستیم تا بتوانیم بهرهوری محصولات و سطح رقابت خود را در عرصه بینالمللی ارتقا دهیم زیرا با محقق شدن این موارد مهم، سهم ما در بازارهای جهانی گسترش مییابد.
وی افزود: هنگامی که شما با توسعه فناوری مواجه میشوید، نیاز به تعلیم و تربیت نیروی انسانی لازم برای صنایع مختلف دارید تا جامعه بتواند از مواهب آن بهرهمند شود؛ این مساله عمدتا از طریق دانشگاهها انجام میشود بنابراین لازم است در این زمینه به شکل مساله محور حرکت کنیم تا با تعامل مناسب با صنایع مختلف به این کار فوقالعاده ارزشمند به خوبی پرداخته شود.
لزوم گسترش همکاری با دانشگاهها اولویت سازمان انرژی اتمی ایران
معاون رییسجمهور با اشاره به اینکه لزوم گسترش همکاری با دانشگاهها به عنوان یک باور و اولویت در سازمان انرژی اتمی ایران و میان مجموعه مدیران و متخصصان و به شکل عملیاتی دنبال میشود، گفت: مخالفان پیشرفت کشور همواره در محیطی مملو از دشمنی و مزاحمت به دنبال سلب حقوق ملت ایران بوده و با تهدید و ایجاد موانع در پی توقف پیشرفتهای علمی فناورانه هستند اما در مجموعهای علمی و دانشگاهی همچون سازمان انرژی اتمی ایران، هیچکدام از این اقدامات موجب توقف همکاران ما نشده است.
وی ادامه داد: هرچه توطئهها گسترش پیدا کرد، اراده همکاران ما تقویت شد و توانستند مصممتر به کار خود ادامه دهند بهطوریکه اکنون شاهد هستیم که صنعت هستهای ایران در محورهای مختلف دارای رتبههای جهانی است درحالیکه به آن اشاره نمیکنند و به ذکر موفقیتهای ما نمیپردازند.
اسلامی گفت: دلیل نپرداختن به موفقیتها این است که کشور خود را از چتر نظام سلطه خارج کرده و به شکل مستقیم مسیر را طی میکنیم و خوشبختانه با وجود همه محدودیتها اکنون در زمینه سوخت هستهای جزو معدود کشورهای دارنده این چرخه کامل قرار داریم.
وی توضیح داد: دلیل مخالفت استعمارگران با در اختیار داشتن چرخه سوخت این است که موجب شکافت علم، گسترش علم و فناوری کشور در همه سطوح میشود.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: دانشگاه خلیج فارس به عنوان یک مرکز آموزشی از ظرفیتهای علمی و آموزشی بسیار خوبی بهرهمند است و همجواری آن با نخستین نیروگاه اتمی کشور زمینهساز تعاملات و همکاریهای پیوسته شده است.
وی افزود: این همکاریها اکنون برقرار است که با حضور استاندار بوشهر و نیز به پیشنهاد رییس این دانشگاه مقرر شد تا تفاهمنامه همکاریهای بلند مدت با هدف ظرفیتسازی برای رشتههای هستهای میان سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه خلیج فارس منعقد شود.
اسلامی تاکید کرد: سازمان انرژی اتمی ایران موافق برقراری چنین همکاریهای مستمر است و با توجه به درخواست مطرح شده بابت راهاندازی دانشگاه انرژی اتمی در استان و شهر بوشهر، انشاءالله هماهنگیهایی لازم را در فرایندهای اجرایی این سازمان انجام خواهیم داد تا بتوانیم با توجه به طرح توسعهای که در کشور ایجاد میکنیم، از پتانسیلهای نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان کانون نخست انرژی هستهای در کشور و نیز دانشگاه خلیج فارس توامان استفاده کنیم.
معاون رییسجمهور اظهار کرد: همکاری با دانشگاه خلیج فارس را باید در قالب یک حرکت مکمل در نظر گرفت زیرا با این اتفاق میتوانیم از ظرفیت انسانی، علمی و پژوهشی استان بوشهر بیشتر بهرهمند شویم.
تبدیل ایران به یکی از قطبهای مورد اعتماد تولید انواع رادیودارو
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه در این مسیر کشورهای جهان با جمهوری اسلامی ایران همکاری نداشتند و همه دستاوردهای به دست آمده با تکیه بر تحقیقات درونزا در کنار همراهی و حمایتهای بینظیر مقام معظم رهبری بهدست آمده است، افزود: اکنون یکی از افتخارات ایرانیان در حوزه فناوریهای هستهای مربوط به موضوع تولید انواع رادیوداروها است بهطوریکه آثار و نتایج بهدست آمده در این حوزه، ایران را به یکی از قطبهای قابل قبول و مورد اعتماد تبدیل کرده است.
همراهی صنعت هستهای با صنایع بزرگ کشور
اسلامی عنوان کرد: یکی دیگر از بخشهایی مهمی که به آن توجه ویژهای شده ابزار دقیقهای هستهای است که با توسعه این ابزارها در شرایط تحریمها توانستهایم در کنار صنایع مختلف کشور از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، سلولوزی باشیم.
وی گفت :اگر این ظرفیت وجود نداشت، هم اکنون سامانههای مختلف صنایع که براساس رادیواکتیو کار میکنند، میتوانست متوقف شده و یا از سرویس خارج شوند.
وی توضیح داد: در این زمینه سازمان انرژی اتمی ایران ابتدا با تعمیرات و پشتیبانی و در ادامه با ساخت تجهیزات مورد نیاز صنایع توانست ابزارهای مورد نیاز آنان را تامین کند بهطوریکه هم اکنون بیش از ۱۵۰ مجتمع صنعتی در حال استفاده از ابزارها و سامانههای فناورانه و نوآورانه تولید شده در صنعت هستهای کشور هستند.
معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه در کنکور سراسری امسال ۱۰۰ دانشجو در رشتههای هستهای مقطع کارشناسی پذیرفته میشود گفت: همچنین پذیرش ۶۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در قالب بورسیه نیز در دفترچه کنکور امسال پیش بینی شده است.
محمد اسلامی، معاون رییسجمهور پس از سخنرانی در دانشگاه خلیج فارس به بازدید از روند اجرایی طرح آب شیرینکن نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت ۷۰ هزار متر مکعب و نیز روند احداث پروژه واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر و قسمتهای مختلف واحد یکم این نیروگاه پرداخت.
انتهای پیام/
لینک خبر: