بحرینی: اقدامات رژیم اسرائیل علیه غیرنظامیان و مناطق فلسطینی، مصداق بارز تروریسم است
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس در نامهای اعتراضی به کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد،گزارشگر ویژه حقوق بشر در سرزمین های فلسطین و گزارشگر ویژه اعدام های فراقضایی، نسبت به اقدامات غیر انسانی رژیم صهیونیستی به ویژه ترور شهید هنیه اعتراض شدید ایران را اعلام داشت.
به گزارش نبأپرس، علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در ژنو، با ارسال سه نامه جداگانه به فولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، موریس تیدبال بینزو گزارشگر ویژه اعدامهای فراقضایی یا خودسرانه و فرانچسکا آلبانیز گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای فلسطین، در ۲۲ مرداد ۱۴۰۳، اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را به اقدامات و سیاستهای غیر انسانی رژیم صهیونیستی و به ویژه ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی فلسطین، ابراز کرد.
بحرینی در نامههای خود به صراحت اعلام کرد که از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران حماس یک تشکل آزادیخواهانه است که برای آزادی و استقلال فلسطین مبارزه می کند و از این منظر ترور رهبران حماس با هدف از بین بردن روحیه مبارزه مردم فلسطین برای خاتمه دادن به اشغال و دستیابی به حق تعیین سرنوشت صورت می گیرد.
وی تاکید کرد که اسرائیل با حذف رهبران فلسطین در پی آن است تا هویت سیاسی فلسطین و حق ذاتی مردم فلسطین برای برخورداری از یک دولت مستقل را از بین ببرد.
سفیر کشورمان در ژنو توضیح داد که طبق ماده ۲.۱ کنوانسیون بینالمللی برای جلوگیری از تأمین مالی تروریسم، نهادهای رژیم صهیونیستی، باید به عنوان تروریست شناسایی شوند. بر این اساس، اقداماتی که توسط رژیم اسرائیل علیه غیرنظامیان و مناطق فلسطینی انجام میشود، مصداق بارز تروریسم است.
بحرینی همچنین با اشاره به نظر مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری که حق تعیین سرنوشت فلسطینیها را به رسمیت میشناسد، هر گونه اقدام نقضکننده این حق را غیرقانونی توصیف کرد.
سفیر ایران نزد سازمان ملل در ژنو با انتقاد شدید از ترور اسماعیل هنیه، این اقدام را نقض فاحش حقوق بینالملل دانست و خواستار محکومیت قاطع آن شد.
بحرینی در پایان نامههای خود، سفیر ایران از مقامات سازمان ملل خواست تا بهطور قاطع و روشن اقدام به محکومیت این ترور کرده و آن را در گزارشهای آتی خود مستند کنند. وی همچنین بر لزوم تلاشهای بیشتر برای دستیابی به عدالت برای مردم فلسطین و پاسخگویی رژیم اسرائیل به جنایاتش تأکید کرد.
این نامهها نمایانگر نگرانی جدی جمهوری اسلامی ایران نسبت به وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای فلسطین و اراده جدی کشورمان برای پیگیری بین المللی اقدامات ضد انسانی رژیم صهیونیستی در مجامع بین المللی است
پیش از این نیز کاظم غریبآبادی در نامهای به «ولکر تورک» کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ضمن محکومیت ترور شهید اسماعیل هنیه، نوشت: همانطور که مطلع هستید، رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از پروژه جنایت علیه بشریت و نسل زدایی علیه مردم مظلوم فلسطین طی یک جنایت تروریستی در سحرگاه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳، اسماعیل هنیه رهبر سیاسی جنبش مقاومت حماس را که بنا به دعوت رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید ایران، دکتر پزشکیان به تهران سفر کرده بود ترور کرد.
غریبآبادی تصریح کرد: این جنایت که منجر به شهادت این مجاهد نستوه و محافظ شخصی وی شد، موجی از غم و اندوه را در میان مردم ایران و فلسطین، ملتهای منطقه و مسلمان و دیگر آزادگان و مدافعان حقوق بشر ایجاد کرد و اعتراض و محکومیت شدید بسیاری از دولت ها، مقامات سیاسی و بین المللی و فعالان حقوق بشری را نیز در پی داشت.
جنایت شنیع ترور مهمان بلند پایه و رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران در تهران، نقض آشکار حقوق بین الملل، منشور ملل متحد و حقوق بین المللی بشر محسوب میشود.
دبیر ستاد حقوق بشر تاکید کرد: بدون شک، جنایت شنیع ترور مهمان بلند پایه و رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران در تهران، نقض آشکار حقوق بین الملل، منشور ملل متحد و حقوق بین المللی بشر محسوب میشود و مسئولیت قطعی این رژیم جنایتکار همچنین حق ذاتی جمهوری اسلامی ایران بر دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد را در پی دارد.
انتهای پیام/
لینک خبر: