ترامپ: کسب اکثریت آرای مردمی برای جمهوری خواهان دشوار است

دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان برای انتخابات ۲۰۲۴، اظهار کرد که کسب اکثریت آرای مردمی برای جمهوری خواهان دشوار است.

به گزارش نبأپرس، در حالی که تنها 2 روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا باقی مانده، دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان، اظهار کرد پیروزی جمهوری خواهان در آرای مردمی دشوار است و این به دلیل قدرت دموکرات ها در پایگاه های خاص در آستانه انتخابات است.

وی در یک گردهمایی انتخاباتی در ویرجینیا افزود: آرا باید در روز سه شنبه نتیجه مطلوبی داشته باشد زیرا من می خواهم همه چیز از جمله آرای مردمی را ببرم. ایالت هایی مانند کالیفرنیا، پیروزی در آرای مردمی را دشوار می کند.

ترامپ تصریح کرد زمانی که ایالت های نیویورک، ایلینوی و کالیفرنیا به طور خودکار در اختیار یک دموکرات است، پیروزی در آرای مردمی دشوار می شود زیرا این ایالت ها، ایالت های بزرگی هستند.

در همین حال ترامپ مدعی شد نظرسنجی ها پیشتازی او را در همه چیز نشان می دهد و او انتظار دارد در آرای مردمی نیز پیروز شود. وی همچنین بار دیگر مدعی تقلب در انتخابات 2020 و پیروزی دموکرات ها شد.

نامزد دموکرات ها تصریح کرد من دوست دارم در آرای مردمی هم پیروز شوم در حالی که آنها تقلب می کنند. بگذارید آنها تقلب کنند زیرا این کاری است که آنها می توانند انجام دهند. آنها این کار را به خوبی انجام می دهند. آنها بسیار حرفه ای هستند اما من فکر می کنم ما واقعا شانس خوبی برای پیروزی در آرای مردمی داریم و من فکر می کنم همه چیز بسیار جالب پیش می رود.

این در حالی است که ترامپ در سال 2016 در انتخابات پیروز شد اما در آن سال در کسب اکثریت آرای مردمی در مقابل هیلاری کلینتون و در سال 2020 در مقابل جو بایدن، شکست خورد. دموکرات ها طی 5 یا 6 دوره انتخابات گذشته تا سال 2000، موفق به کسب اکثریت آرای مردمی شدند، گرچه جمهوری خواهان در 3 مرتبه از این انتخابات ها، در مجمع گزینندگان پیروز شده و در نهایت به عنوان پیروز نهایی رقابت معرفی شدند.

از آنجا که در نظام انتخاباتی آمریکا هر یک از نامزدهای انتخابات باید دستکم 270 رای الکترال در مجمع گزینندگان را برای پیروزی به دست آورند، کسب اکثریت آرای مردمی برای برنده شدن در انتخابات لازم نیست. طی سال های اخیر، دموکرات ها قربانی اصلی این سیاست بوده اند و با وجود آنکه برنده آرای مردمی بودند اما در نهایت در مجمع گزینندگان شکست خورده و میدان را به جمهوری خواهان واگذار کردند.

هیلاری کلینتون در انتخابات سال 2016، با 2 درصد اختلاف، آرای مردمی را به خود اختصاص داد اما آرای الکترال را با اختلاف بسیار اندک واگذار کرد و در نهایت عرصه را به ترامپ باخت. جو بایدن نیز در سال 2020 گرجه با 4/5 درصد اختلاف آرای مردمی را بدست آورد اما با اختلاف بسیار اندک موفق به کسب آرای الکترال و در نهایت پیروزی در مقابل دونالد ترامپ شد.

در همین حال کارشناسان معتقدند ممکن است هریس به اندازه دموکرات های قبلی موفق به کسب اکثریت آرای مردمی نشود زیرا تغییراتی در الکترال ها صورت گرفته که منجر به بهبود شرایط جمهوری خواهان در حاشیه آرای مردمی شده و لزوما به آنها در مجمع گزینندگان کمک نمی کند.

در تاریخ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تا به حال 5 بار اتفاق افتاده که رئیس‌جمهور با رأی مردمی کمتر، پیروز نهایی انتخابات شده است. در آخرین مرتبه که سال 2016 بود «هیلاری کلینتون»، نامزد حزب دموکرات بیش از سه میلیون رأی بیشتر از «دونالد ترامپ» کسب کرد اما ترامپ با کسب اکثریت آرای الکترال پیروز شد.

رأیی که مردم آمریکا در روز انتخابات می‌دهند در واقع برای انتخاب کردن اعضای این «الکترال کالج» است. واژه «کالج» (college) در این عبارت، در واقع به گروهی از افراد اشاره دارد که برای انجام وظیفه‌ای مشترک گرد هم جمع می‌شوند. به هر یک از اعضای این مجمع، «الکتور» یا «برگزیننده» گفته می‌شود و وظیفه آنها انتخاب رئیس‌جمهور و معاون رئیس‌جمهور است.

مجمع گزینندگان مجموعاً 538 برگزیننده دارد. هر نامزد انتخاباتی برای اینکه بتواند به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شود باید حداقل 270 رأی الکترال به دست بیاورد. وقتی آرا به صورت کلی جمع می‌شوند یک نامزد ممکن است بدون داشتن آرای اکثریت در سراسر ایالات متحده با برنده شدن در رقابت‌های تنگاتنگ چند ایالت معین، پیروز نهایی انتخابات شود.

شصتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 15 آبان ماه (5 نوامبر) با رقابت بین کامالا هریس معاون جو بایدن، و دونالد ترامپ رییس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا، برگزار می‌شود و در حال حاضر دو نامزد در رقابت تنگاتنگی با یکدیگر قرار دارند.

براساس نتایج یک نظرسنجی ملی، کامالا هریس با 48 درصد در مقابل دونالد ترامپ با 46/8 درصد پیشتاز است.

اما سه مدل انتخاباتی معتبر در آخرین شبیه سازی خود طی دو روز گذشته، ترامپ را پیروز نهایی رقابت ارزیابی کردند. بر این اساس، در مدل انتخاباتی نشریه اکونومیست، ترامپ با 51 درصد در مقابل هریس با 48 درصد پیروز است. همچنین در مدل انتخاباتی سیلور، ترامپ 55/4 درصد آرا و هریس 44/2 درصد آرا را بدست می آورد. در مدل انتخاباتی وب سایت 538 نیز ترامپ با 53 درصد در مقابل هریس با 47 درصد پیشتاز است.

در حالی که نتایج نظرسنجی های ملی سیگنال های مهمی را درباره دیدگاه رای دهندگان نشان می دهد، اما نتایج مجمع گزینندگان در هر ایالت، فرد پیروز را تعیین خواهد کرد و نتایج انتخابات در ایالت های چرخشی نیز بسیار تعیین کننده است.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 8 =

دکمه بازگشت به بالا