خاندوزی: هر ماه ۲ یا ۳ “ایکس ری” به ظرفیت گمرکات اضافه میشود
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه، در سال بعد هر ماه ۲ یا ۳ ایکس ری به ظرفیت گمرکات کشور اضافه میشود، گفت: یکی از محورهای مهم برنامه هفتم توسعه مربوط حوزه تجارت خارجی است.
به گزارش نبأپرس، احسان خاندوزی در نشست روز جهانی گمرک، با اشاره به اینکه، رکورد صادرات غیر نفتی در ده ماهه نخست سال شکسته شد، گفت: این موفقیت نشانگر این اراده است که اگر بنای بر تعامل اقتصادی باشد با وجود محدودیتها و فشارهای خارجی نیز میتوان رکوردهای موجود را جا به جا کرد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: تحول در گمرک باید با همراهی سایر دستگاهای همکاری در حوزه تجارت خارجی باید متناسب شود. برنامه راهبردی گمرک ایران تنها برای نیل به اهداف سازمانی طراحی نشده بلکه به این واسطه گمرک، بتواند نقش خود را در تحقق چشم انداز رو به پیش رفت کشور ایفا کند. 2 پایه مهم برای این تحول لحاظ شده، نخست تطبیق با فناوریهای جدید در مسیر تجارت کشور. شرایط فعلی متناسب با وضعیتی که فناوری در اختیار ما قرار میدهد نیست.
وی افزود، یکی از احکام در برنامه هفتم توسعه باید در مورد حوزه تجارت خارجی و نیازهای گمرک ایران باشد. رکن دوم نیز ارتقا سرمایه انسانی است. جدای از انباشت سرمایه انسانی موجود، باید ظرفیتهای جدید نیز برای 160 گمرک اجرایی کشور لحاظ شود.
خاندوزی گفت: با پیگیری از سازمان اداری و استخدامی در ماههای آتی هوای تازه در قالب نوسازی سرمایه انسانی به مجموعه گمرک تزریق خواهد شد. سال بعد هر ماه 2 یا 3 ایکس ری به ظرفیت موجود گمرکات کشور اضافه خواهد شد.
خاندوزی در پایان گفت: در برنامه راهبردی گمرک ایران، نکته ای که بیش از همه عامل موفقیت است همراه کردن افکار عمومی است. در دهها موضوع میتوان رکوردهای جابه جا شده را عنوان کرد اما جامعه حس موفقیت از عملکرد دولت ندارد.
بخشی از این موضوع مربوط به عملکرد دستگاههای رسانهای دشمنان است. اما بخشی از کاستی در وضعیت ادراک اجتماعی امروز به این نکته برمیگردد که افکار عمومی، به عنوان جزء لاینفک عملکرد دستگاه اجرایی محسوب نمیشود.
در این همایش، محمد رضوانی فر با بیان اینکه متوسط ارزش کالاهای صادراتی به 440 دلار به ازای هر تن رسیده است. 1571 دلار نیز ارزش متوسط هر تن کالای وارداتی است که رشد 25 درصدی داشته است. امارات، چین، ترکیه و هند و آلمان مهمترین مبادی صادرات کالا به ایران بوده است. در این مدت، 11 میلیون تن عملیات ترانزیت انجام شده که 8 درصد نسبت به سال قبل رشد کرده است.
وی ادامه داد: تا پایان دی ماه امسال 57 درصد حجم واردات کشور، مربوط به کالاهای اساسی است که 21 درصد کل ارزش واردات نیز به این بخش اختصاص یافته است.با احتساب درامدهای نفتی، مازاد درآمدهای ارزی(اختلاف صادرات نفتی و غیر نفتی و واردات) کشور، بیش از 20 میلیارد دلار بوده است. لازم به ذکر است، از 8800 کد تعرفه موجود، 5200 کد تعرفه فعال بوده است. 3200 کد تعرفه با نرخ پایه حقوق ورودی زیر 5 درصد و در مورد 14 میلیارد دلار کالا نیز نرخ حقوق ورودی بالای 10 درصد بوده است.
وی افزود، پیش بینی میشود، تا پایان سال 3000 میلیارد از محل ترخیص خودرو وصول شود. همچنین با احتساب ضمانت نامه ها امسال 60 هزار میلیارد تومان حقوق ورودی و 75 همت نیز مالیات ارزش افزوده وصول خواهد شد.
وی ادامه داد، در سال 1401 تعرفه کالاهای اساسی از 4 به یک کاهش یافته است. این موضوع به کالاهای واسطه ای نیز تسری یافته است. این بخش منجر به کاهش 25 همت از درآمدهای دولت شده است.
رضوانی فر گفت: در لایحه بودجه سال بعد، پیش بینی شده که 87 همت حقوق ورودی کالا به غیر از خودرو و در خصوص خودرو 32 همت حقوق ورودی وصول شود. این رقم برای واردات 70 میلیارد دلار با نرخ حقوق ورودی پیش بینی شده در بودجه است.
سال بعد بیش از 100 همت مالیات ارزش افزوده مرتبط با گمرک و تجارت خارجی، به خزانه کشور واریز خواهد شد.
رضوانی فر گفت: سال بعد بهره برداری 70 ایکس ری در دستور کار قرار گرفته است، بر این اساس باید از طرفیت بانکها برای تامین مالی تجهیز گمرکات به ایکس ری استفاده کرد.
رئیس کل گمرک تاکید کرد، بیش از 30 هزار فعال اقتصادی از خدمات و رویه های گمرکی استفاده میکنند، بخشی از برنامه های تحول آفرین گمرک، ذیل سرفصل خدمات به ذینفعان تنظیم شده است.
انتهای پیام/
لینک خبر: