رئیسی: باید در تصمیمگیریها پیوست عدالت داشته باشیم
رئیسجمهور گفت: در مجلس قانون عادلانه، در دستگاه اجرایی اجرای عادلانه و در داوری و قضاوت هم قضاوت عادلانه باید وجود داشته باشد. در تصمیمگیریها باید پیوست عدالت داشته باشیم و باید دید چقدر به عدالت نزدیک شده و یا خدای ناکرده از آن فاصله گرفتهایم.
به گزارش نبأپرس، آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور صبح امروز در همایش قوه قضائیه که با حضور سران قوای سهگانه و مسئولان کشوری و لشکری در محل مجموعه اجلاس سران برگزار شد، طی سخنانی ضمن تبریک هفته قوه قضائیه و گرامیداشت شهید بهشتی و دیگر شهدای این قوه و انقلاب اسلامی، طی سخنانی اظهار داشت: در تحلیل حادثه هفتم تیر و قضایای سال 1360 باید بگویم که جریان نفاق با پشتیبانی نظام سلطه تصمیم داشت جریان، جبهه و نمادهای انقلاب را یا ترور شخص و یا ترور شخصیت کند.
وی افزود: منافقین در دهه 60 ترورهای زیادی کردند و چهرههایی را که نماد انقلاب بودند مورد حمله و هجمه قرار دادند و با تهمت و افترا میخواستند آنان را به حاشیه برانند، بهقدری به شهید بهشتی حمله کردند که امام خمینی(ره) فرمود “مظلومیت او بیش از شهادت او من را آزردهخاطر میکند.”، با شهادت چهرههای نماد انقلاب و شخصیتها میخواستند جریان انقلاب را به حاشیه ببرند و زمینه تسلط دوباره نظام سلطه را فراهم کنند؛ خداوند متعال در این جنگ ارادهها اراده کرد و جبهه انقلاب را بر آنان پیروز کرد. هر شیطنت و فتنهای که در این سالها در کشور اتفاق افتاده است، جای پای نفاق در آن مشخص است. انقلابیها باید با بصیرت اطراف را بنگرند که جریان نفوذ نتواند اهداف پلید خود را دنبال کند.
رئیسجمهور با بیان اینکه “بهعنوان کسی که با امور قضایی از نزدیک آشنایی دارم از این قوه و دستاندرکاران امر قضاء تشکر میکنم”، تصریح کرد: از رئیس محترم قوه قضائیه که بیش از 40 سال تجربه کار قضایی دارند، تشکر میکنم و میخواهم که سند تحول قوه را دنبال کنند تا اجرا بشود.
رئیسی با اشاره به حدیثی از امیرالمؤمنین امام علی(ع) درباره معنای عدالت گفت: حضرت میفرمایند عدالت یعنی هر چیزی را سر جای خود قرار دادن، سنگ زیربنای جامعه اسلامی بر عقلانیت، معنویت و اخلاق است. در مجلس قانون عادلانه، در دستگاه اجرایی اجرای عادلانه و در داوری و قضاوت هم قضاوت عادلانه باید وجود داشته باشد. در تصمیمگیریها باید پیوست عدالت وجود داشته باشد و باید ببینیم چقدر به عدالت نزدیک شده و یا خدای ناکرده از آن فاصله گرفتهایم. در فرهنگ دینی ما هیچ موضوعی بعد از توحید، به گستردگی عدالت وجود ندارد.
رئیسی با بیان اینکه باید نسبت به پیشرفت و عدالت تلاش کنیم، عنوان کرد: آنجایی که مردم مشارکت داشتند، پیشرفت داشتیم. وقتی میگوییم دولت مردمی، باید مردم در انجام کارها شریک شوند و از آنها کمک بگیریم. پشتیبانی قضایی نیز میتواند موثر باشد.
وی ادامه داد: مشکلات و کمبودهایی در دستگاه قضایی است که بنا داریم در دولت دنبال کنیم. البته در دو مقطع این کار انجام شد و تخصیص اعتبارات داده شد تا دست رئیس قوه قضائیه برای برداشتن گامهایی باز باشد.
رئیسجمهور بیان کرد: باید دستگاه قضایی نیروی کارآمد و باانگیزه داشته باشد که این انگیزه نخست در ثبات و دوم در پرداختهاست. من با کاهش هزینههای دادرسی موافقم. دسترسی به عدالت باید آسان باشد.
وی خاطرنشان کرد: باید دغدغه قاضی و کارمندی که در دستگاه قضایی کار میکند را کاهش بدهیم تا وی به دادرسی عادلانه بپردازد. کمبودهای دستگاه قضا در استانها احصا شود و ما آنها را در مصوبات سفرهای استانی قرار خواهیم داد.
انتهای پیام/
لینک خبر: