علت تاخیر در واردات خودرو از زبان وزیر صنعت

وزیر صنعت در خصوص آخرین وضعیت واردات خودرو گفت: هماهنگی‌ها انجام‌شده و اکنون یک ماه است که شرکت‌های واردکننده درگیر کار اجرا شده‌اند. تأخیر موجود به این دلیل است که واردکننده باید به مذاکره بپردازد و قرارداد منعقد کند.

به گزارش نبأپرس، فاطمی امین در جشن اختتامیه فصل سوم برنامه تلویزیونی میدون شبکه 3 که با حضور کارآفرینان نوآور در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد از توجه ویژه دولت به دارایی‌های نامشهود یا کسب و کار‌ها خبر داد و گفت: ثروت کشور‌ها به 4 بخش تقسیم می‌شود دارایی خارجی. ثروت‌های طبیعی، دارایی‌های فیزیکی یا سرمایه گذاری‌ها در کشور مانند ابنیه و تاسیسات و در نهایت مهمترین سرمایه هر کشور کسب و کارهاست.

وزیر صمت با بیان اینکه در اغلب اقتصاد‌های دنیا، 15 درصد مربوط به ثروت‌های فیزیکی است و 85 درصد به دارایی‌های نامشهود بر می‌گردد گفت: اگر در کشوری دارایی‌های طبیعی بیشتر، اما دارایی‌های نامشهود آن کمتر باشد کشوری خام فروش خواهد بود.

فاطمی امین با اشاره به ذخایر معدنی سرشار در ایران، گفت: دارایی نامشهود ایران سهمش 30 درصد است که باید به 60 تا 70 درصد برسد چرا که این دارایی نامشهود است که می‌تواند این منابع طبیعی را فعال و از آن ثروت و رفاه خلق کند.

وزیر صنعت. معدن و تجارت، کسب و کار و قواعد و ساز و کار‌ها را دارایی‌های نامشهود عنوان کرد و افزود: برخلاف تصور عمومی که در دارایی نامشهود، به سرمایه انسانی کشور اهمیت می‌دهند می‌توان گفت سرمایه سازمانی مهمتر از سرمایه انسانی است بدین معنی که افرادی با تخصص‌های مختلف در یک مجموعه کسب و کار و در کنار هم، خروجی بهتری دارد.

فاطمی امین به اقدامات وزارت صمت در خصوص افز ایش دارایی نامشهود کشور اشاره کرد و افزود: در این وزارتخانه، 5 محور در زمینه کسب و کار‌ها برای ارتقاء ثروت سازمانی در نظر گرفته شده است و ارتقاء سرمایه سازمانی، ثروت طبیعی را هم فعال خواهد کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، پایش کسب و کار‌ها، تقویت، گسترش و رتبه بندی خدمات کسب و کار، اصلاح و بهبود خدمات مجوز‌ها و هماهنگی برنامه‌های کسب و کار‌ها با برنامه‌های حاکمیت را از جمله برنامه‌های وزارت صمت در جهت تقویت سرمایه‌های نامشهود عنوان کرد.

فاطمی امین در خصوص پایش کسب و کار‌ها گفت: الان کسب و کار‌ها را بصورت رشته‌ای پایش می‌کنیم، اما تا پایان سال بخش قابل توجهی از صنایع و معادن در سامانه پایش قرار می‌گیرد و بخش اصناف هم در سال آینده به این سامانه خواهد پیوست.

وزیر صمت، دومین اقدام را تقویت و گسترش خدمات کسب و کار‌ها برشمرد و افزود: برای حمایت از کسب و کار کوچکی که در تامین مواد اولیه، تامین مالی و وثایق و بازاریابی دارند شرکت‌های مدیریت زنجیره تامین تشکیل خواهد شد.

فاطمی امین، سومین اقدام وزارت صمت در حمایت از دارایی‌های نامشهود را موضوع رتبه بندی کسب و کار‌ها دانست و گفت: این کار با رتبه بندی وارد کنندگان آغاز شده است و در سایر موضوعات هم گسترش می‌یابد.

وی با بیان اینکه اصلاح و بهبود خدمات مجوز‌ها یا هوشمندسازی خدمات، از دیگر محور‌های مورد توجه وزارت صمت در زمینه کسب و کارهاست افزود: آخرین اقدام هم، هماهنگی برنامه‌های کسب و کار‌ها با برنامه‌های حاکمیت است.

* وزیر صمت: تاکنون 2 هزار واحد تولیدی احیا شده است

سید رضا فاطمی امین همچنین در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در مورد حمایت‌های ناکافی از واحد‌های تولیدی و تعیین سطح اعتبارات افزود: این حرف به‌نوعی درست است. در کشور تنوع در مصارف و کسب‌وکار‌ها و محدودیت در منابع داریم. این نبود توازن را باید با کار‌های خلاقانه جبران کنیم. مثلاً در بحث منابع مالی 2 کار را با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد آغاز کردیم؛ یکی از این کار‌ها تأمین مالی زنجیره‌ای است که بهره‌وری منابع مالی را افزایش دادیم.

وی ادامه داد: این کار از سال گذشته آغاز شده و باید تقویت شود و اقدام دوم این است که جلوی انحراف منابع مالی از تولید را بگیریم تا کسی نتواند منابع را به اسم تولید بگیرد و جای دیگر هزینه کند. پاسخ اصلی این است که روش‌هایی به کار ببریم که با همین منابع موجود بتوانیم حمایت از واحد‌های تولیدی را انجام دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به دستور رئیس‌جمهور برای احیای واحد‌های راکد گفت: این موضوع تبدیل به یک پروژه در خصوص معادن و صنایع شده و تاکنون موفق شده‌ایم تا 2 هزار واحد را احیا کنیم.

فاطمی امین همچنین در خصوص آخرین وضعیت واردات خودرو گفت: هماهنگی‌ها انجام‌شده و اکنون یک ماه است که شرکت‌های واردکننده درگیر کار اجرا شده‌اند. تأخیر موجود به این دلیل است که واردکننده باید به مذاکره بپردازد و قرارداد منعقد کند. در این میان مانعی از سمت ما وجود ندارد.

وزیر صمت همچنین در خصوص تکمیل سامانه تجارت گفت: این کار وسیع آغاز شده و با تمام واحد‌های تولیدی وارد مذاکره شده‌ایم تا تمام تولید خود را در آن ثبت کنند تا وضعیت تولید را به لحظه رصد کنیم. اکنون ارتباطات با گمرک برقرار است و داده‌هایی را می‌خواهیم تا این سامانه را تکمیل کنیم.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا