مخالفان برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با سابقه تاریک بر لبه تصمیم گیری

بازی قدرت های غربی در ارتباط با برنامه هسته ای ایران حالا نزدیک به دو دهه است که به طول انجامیده ؛ آن هم توسط کسانی که از فردای جنگ جهانی دوم به این سو جهان را در وحشت از تهدیدات اتمی خود فرو برده اند.

 

به گزارش نبأپرس برنامه هسته ای صلح آمیز ایران که از اولین گام هایش ۴۷ سال گذشته و مردم ایران برای دستیابی به یک حق طبیعی برای نزدیک به دو دهه زیر شدیدترین تحریم های آمریکا و متحدانش و در شرایطی زیر فشار قدرت های زورگو قرار گرفته اند، کشورهایی که از طریق آزمایش های اتمی حتی در خارج از سرزمین های اصلی خود امنیت ، سلامت و صلح جهانی را به مخاطره انداخته اند.

اکنون که مذاکرات وین درمرحله حساس تصمیمات سیاسی قرار گرفته و در صدر اخبار بین المللی است، بد نیست گذشته و سابقه مدعیان برنامه صلح آمیز ایران را که بارها امتحان پس داده ، مرور کنیم:

آمریکا

اصلی ترین مدعی فعالیت های هسته ای ایران آمریکایی ها هستند که برای اولین بار (در سال ۱۹۴۵) به تسلیحات هسته ای دست یافتند، اولین بمب اتم را ژوئیهٔ ۱۹۴۵ در صحرای آلاموگوردو در نیومکزیکوی آمریکا آزمایش کردند و تنها کشوری که دوبار از این سلاح کشتار جمعی علیه غیرنظامیان استفاده کرد؛ ۶ اوت ۱۹۴۵، بمب افکن اسکادران ۵۰۹ نیروی هوایی آمریکا به نام Enola Gay از پایگاه خود در جنوب اقیانوس آرام پرواز کرد و ساعت ۸:۱۵ دقیقه به وقت محلی، اولین بمب اتمی به نام “پسر کوچک” را در شهر هیروشیمای ژاپن منفجر ساخت.

آمریکایی ها سه روز بعد در ۹ اوت دومین بمب هسته ای تاریخ را که بر سر غیر نظامیان بی گناه فروریخته شد، با نام “مرد چاق” در شهر ناگازاکی ژاپن انداختند.

پسر کوچک ۱۴۰ هزار قربانی بر جا گذاشت و مرد چاق  ۷۴ هزار نفر را به کام مرگ و نیستی کشید.

آمریکایی ها هم اکنون چیزی حدود ۵ هزار و ۸۰۰ تا ۶ هزار و ۱۰۰ سلاح هسته ای ذخیره کرده اند که ازاین تعداد دستکم هزار و ۷۵۰ سلاح هسته ای عملیاتی دارد.

فرانسه

فرانسه که مدعی بعدی فعالیت های هسته ای ایران است، ۱۳ فوریه ۱۹۶۰ اولین بمب اتمی خود را در صحرای”REGGANE” در جنوب الجزایر که در آن هنگام مستعمره چی این کشور محسوب می شد، آزمایش کرد.

جنایت فرانسوی ها از نظر عدد قربانیان شاید به جنایت آمریکایی ها دربمباران هیروشیما و ناکازاکی نرسد، اما آزمایش در منطقه ای خارج از مرزهای فرانسه انجام شد و تشعشعات و رادیواکتیو انتشار یافته حاصل از این آزمایش، سراسر غرب آفریقا و جنوب اروپا را فراگرفت و هزاران الجزایری بعدها متاثر از این آزمایش جان خود را از دست دادند.

البته فرانسوی ها ادعا می کردند که سطح رادیو اکتیو این آزمایش پائین بوده، اما اسنادی که دولت فرانسه در ۲۰۱۳ از درجه طبقه بندی خارج کرد، نشان داد که تشعشعات یادشده بسیار مهمتر از مواردی بوده که در زمان انفجار ابراز شده است. مهمتر اینکه قدرت بمب فرانسوی گفته می شود ۵ تا ۱۰ برابر پسر کوچک و مرد چاق آمریکایی ها بوده است.

انجام آزمایشات اتمی فرانسه در خارج از مرزهای این کشور بعدها هم ادامه یافت بطوری که یک آزمایش در جزایر “پلی نزی” در اقیانوس آرام چنان فضایی علیه فرانسه ایجاد کرد که پاریس مجبور شد، غرامت آن را بپردازد.

شمار آزمایشات هسته‌ای فرانسه در جزایر مرجانی MURUOA” ” و FANGATAUFA” ” در پلی نزی فرانسه واقع در اقیانوس آرام از سال ۱۹۶۶ تا سال  ۱۹۹۶ میلادی به ۱۹۳ مورد رسید که عوارض سختی را بر سلامتی آسیب دیدگان و نیز محیط زیست منطقه به جای گذاشت.

حالا همین فرانسه که درارتباط با برنامه صلح آمیز ایران خود را به در و دیوار می کوبد ۲۹۰ سلاح هسته ای نگهداری می کند که از این تعداد ۲۸۰ مورد آن عملیاتی است.

انگلیس

انگلیس اکتبر ۱۹۵۲ اولین آزمایش اتمی خود را انجام داد، اما این کشور نیز مانند فرانسه، محل آزمایش هسته ای اش را جایی خارج از مرزهای خود و در مسعمرات خود انجام داده است.

البته اطلاعات مربوط به فعالیت های اتمی انگلیس به نظر طبقه بندی شده تر است، با اینحال از اسناد منتشر شده بر می آید که این کشور طی دهه های ۵۰ و ۶۰ میلادی قرن گذشته، بارها در استرالیا آزمایش هسته ای انجام داد که آثار و تبعات آن بر روی جوامع بومی این کشور منجر به شکایت و پرونده سازی درمحاکم بین المللی شد و لندن سرانجام مجبور به پرداخت غرامت هم گردید.

اسرائیل

رژیم جعلی اسرائیل که در طول دو دهه اخیر یکی از اصلی ترین عوامل طولانی شدن حل و فصل پرونده ایران است، در کنار اشغالگری شناخته شده و سرکوبگری و کشتار زنان و کودکان فلسطینی و همچنین اشغال بخش هایی از کشورهای اردن و سوریه و لبنان، یکی از تهدیدهای اصلی هسته ای در منطقه می باشد.

این رژیم پس از پایان جنگ دوم جهانی براساس یک توطئه بین المللی شکل گرفت و از آن هنگام با حقه، زور و اشغالگری در حال تعرض و تجاوز به کشورهای منطقه بوده است.

برآوردهای موسسات مطالعاتی – راهبردی جهان تعداد کلاهک های هسته ای این رژیم فوق العاده خطرناک را بین ۹۰ تا ۴۰۰ کلاهک برشمرده اند، حال آنکه این رژیم برغم دراختیار داشتن تسلیحات هسته ای، حتی به عضویت اژانس بین المللی اتمی هم درنیامده و NPT ( پیمان عدم اشاعه سلاح هسته ای  ) را نیز امضاء نکرده است.

تل آویو طی دو دهه اخیر و بویژه دو سه سال اخیر به هر دری زده است تا از حل و فصل پرونده  هسته ای ایران جلوگیری کند، این درحالی است که هیچ اراده بین المللی برای پاسخگو و شفاف کردن این رژیم در ارتباط تسلیحاتی هسته ای این رژیم وجود ندارد؛ آن هم رژیمی که هیچ اعتباری نداشته و ابایی از کشتار زنان و کودکان ندارد.

کشورهای دیگری هم هستند که از تسلیحات هسته ای برخوردارند؛ روسیه، چین، هند، پاکستان و کره شمالی هم سلاح اتمی دارند که قدرت چین و روسیه همتراز با آمریکا و قدرت های اروپایی است.

مدعیان فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران که طی دهه ها همه قوانین بین المللی را با استفاده از قدرت برتر نظامی و سیاسی، نقض کرده اند و خود را پاسخگو به هیچ محکمه ای نمی دانند، حالا به سنگ سخت برخورد کرده اند و این روزها باید درباره یک پرونده حدودا ۲۰ ساله تصمیم گیری کنند؛ یک تصمیم سخت سیاسی.


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + 4 =

دکمه بازگشت به بالا