مخزن شماره ۲ اَبَر پروژه آبرسانی به همدان آب‌گیری شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: با تکمیل عملیات اجرایی اَبَر پروژه آبرسانی به همدان و آزمایش موفقیت آمیز مخزن شماره یک، مخزن شماره ۲ این طرح نیز آب‌گیری شد.

 

به گزارش نبأپرس، «محمد ضروری» با اشاره به اینکه عملیات لوله گذاری طرح آبرسانی بلند مدت به همدان، پایان یافته است، افزود: مخزن شماره یک این طرح با گنجایش پنج هزار متر مکعب هفته پیش بهره برداری و شامگاه گذشته نیز مخزن شماره ۲ این اَبَر پروژه مورد آزمایش قرار گرفت.

وی با بیان اینکه فاصله این ۲ مخزن حدود پنج کیلومتر و اختلاف ارتفاع آن ۲۲۰ متر است، اظهار داشت: خط انتقال این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ با ارتفاع ۵۷۶ متر، ۱۵۰ هزار متر مکعب مخزن تعادلی و ۱۴۵ کیلومتر لوله فولادی با اقطار یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ میلیمتر، آب را به همدان منتقل می‌کند.

ضروری تصریح کرد: طرح آبرسانی بلند مدت به همدان به طول ۱۴۵ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: این طرح یک تصفیه خانه پیشرفته با ظرفیت سه هزار و ۶۰۰ لیتر در ثانیه دارد که پیش بینی می شود بر اساس زمانبندی مقرر شده بهره برداری شود.

وی اظهار داشت: به تعبیر وزیر نیرو این یک اَبَر پروژه است که سال‌های سال بلا تکلیف مانده بود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پیگیری‌های استاندار همدان عملیات اجرایی آن شتاب گرفت و در طول چهار تا پنج ماه گذشته پیشرفت بسیار خوبی داشته است.

ضروری ادامه داد: اکنون کل مسیر خط انتقال این طرح به طول ۱۴۵ کیلومتر لوله گذاری شده، عملیات ساخت سه مخزن آن تکمیل شده و برق رسانی آن به طول ۷۰ کیلومتر با خط ۶۳ کیلو ولت مراحل پایانی را می‌گذراند.

وی با اشاره به اینکه با بهره برداری از فاز نخست این طرح، ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه وارد شبکه آبرسانی همدان می‌شود، گفت: خط انتقال بای پس این طرح نیز به طول ۱۶.۲ کیلومتر از یک ماه پیش طراحی و اجرا شد و اکنون در مرحله آزمایش قرار دارد.

به گزارش نبأپرس؛ سد تالوار از نوع خاکی با هسته رسی است و دارای ارتفاع از پی ۸۸ متر، طول تاج ۵۲۹ متر و عرض تاج ۱۲ متر بوده و با حجم کل۵۰۰ میلیون متر مکعب، سالانه ۲۲۶ میلیون متر مکعب آب را تنظیم می‌کند.

خط انتقال این طرح به طول ۱۴۰ کیلومتر با سه ایستگاه پمپاژ و ۱۵۰ هزار متر مکعب مخازن تعادلی به پایان رسیده و در مرحله آزمایش به سر می برد.

عملیات اجرایی این پروژه از ۱۷ سال پیش آغاز شده بود و با تلاش‌های دولت سیزدهم و علی اکبر محرابیان (وزیر نیرو) منابع مالی این پروژه، در فروردین ماه امسال تامین و در طول ۶ ماه آماده بهره برداری شده است.

 

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − هفت =

دکمه بازگشت به بالا