ورود سالانه ۷۰۰ هزار پرونده نزاع به محاکم قضایی + فیلم و تصاویر
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: وجود سالانه ۷۰۰ هزار پرونده نزاع در محاکم، نشان میدهد که فرهنگ گفتوگو نهادینه نشده لذا اولین کار برای برونرفت از مشکلات در کنار اعتبارات و زیرساختها ترویج فرهنگ گفتوگو است.
به گزارش نبأپرس از رباط کریم، جلسه شورای تأمین شهرستان رباطکریم صبح امروز با حضور اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، علی القاصی رئیسکل دادگستری استان تهران، ابوالفضل نیکوکار معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران، طهماسبی رئیس دادگستری شهرستان رباطکریم و امامجمعه و مسئولان انتظامی و اجرایی این شهرستان برگزار شد.
اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در این نشست اظهار داشت: تلاش رئیس قوه قضاییه در این دوره و سفرهای جدید استانی این است که این سفرها از حالت تشریفاتی خارج شده و برنامهها عملیاتی شوند تا مشکلات مردم برطرف شوند.
وی افزود: در جریان سفرهای استانی هیئتهایی در استانها حضور یافته و مشکلات را جمعآوری میکنند و در سایه گزارشی که تهیه کردند نمایندگان قوه قضاییه در این مناطق حضور پیدا میکنند و در دیدارهای چهره به چهره با مردم مسائل مطرح میشود که امیدواریم بدین ترتیب مشکلات مردم مرتفع شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد: سرعت تغییرات جهانی در گذشته نامحسوس بود، اما هماکنون سرعت تغییرات در علوم بسیار زیاد است و اگر کسی تغییرات را درک نکند زندگی روزمرهاش دچار مشکل میشود لذا شناخت تغییرات روزمره بسیار مهم است.
جهانگیر تأکید کرد: تغییر کارگزاران و مدیران نیز تغییراتی برای محیطها ایجاد میکند و در کنار آن قواعد و مقررات و چارچوبهایی وجود دارند که بعضاً دست ما را میبندند. آنهم قوانینی که بدون اینکه به فرهنگ جامعه پرداخته و مسائل بومی و قومی و تنوع و سبک زندگی مردم را مورد توجه قرار دهد. در این صورت اگر قانونی نوشته شود تبدیل به ضد قانون میشود و در عمل معضلات زیادی را دامن میزند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد: تعامل و مشارکت امروزه در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
جهانگیر تأکید کرد: سالانه وجود 700 هزار پرونده نزاع در محاکم، نشان دهنده این است که فرهنگ گفتوگو را نهادینه نکردهایم. نزاع وقت پلیس و دستگاه قضا و خود مردم را میگیرد و زندگی را به کامشان تلخ میکند لذا اولین کار برای برونرفت از مشکلات در کنار اعتبارات و زیرساختها این است که باید نهضت فرهنگ گفتوگو را رایج کنیم و رسانهها و بزرگان مذهبی تلاش کنند تا امکان گفتوگو در بین افراد جامعه بالا برود.
وی افزود: چرا همه دنبال مأموریتهای خود هستیم، اما در عمل نمیتوانیم تعامل کنیم و در کوچکترین موارد منتظر دستور دادستانها هستیم درصورتیکه تعاملات در خیلی موارد میتوانست مشکلات را کم کند. ورود پروندههای زیاد بیاهمیت به محاکم، دستگاه قضا را با مشکلات زیادی مواجه کرده و به اطاله دادرسی دامن زده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد: اگر مردم بیاموزند خودشان پرونده را حلوفصل کنند، فرصتهای زیادی را در دسترس نیروی انتظامی و دستگاه قضایی برای رسیدگی به پروندههای مهم میدهند و این کمک به خود مردم و دوم کمک به حاکمیت است.
جهانگیر تأکید کرد: تعامل بین دستگاهی چند مدل است و یک مدل از بالا به پایین است. در این روش فقط کار با دستور نفر اول انجام میشود، اما باید نگاه سازمانی به معنای کامل خود تحقق یابد و فرهنگ گفتوگو و تعامل را باید در عمل پیاده کنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد: امیدوارم سفرهای استانی کمک کند تا پیام شما را منعکس کنیم تا آنچه حق این شهرستان است انجام شود.
جهانگیر با اشاره به رتبه نخست دادگستری رباطکریم در رسیدگی الکترونیکی به پروندهها در میان دیگر شهرستانها دیگر استان تهران تأکید کرد: یکی از موارد کمک کننده استفاده درست از فناوریهاست چراکه شفافیت ایجاد میکند و خطاها را به حداقل میرساند و کمبود نیروی انسانی را جبران میکند.
وی افزود: موضوع فضای فیزیکی کم دادگستری رباطکریم را حتماً انتقال میدهیم تا اعتبار ویژه برای ساختمان دادگستری و کمبود نیروی انسانی اختصاص داده شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد: محیطزیست بسیار مهم است و در سلامت و بهداشت محیط مردم مهم است چراکه زمینههای بروز مشکلات و پروندههای قضایی را ایجاد میکند که حتماً باید به آن پرداخته شود، لذا پیگیر قانون هوای پاک از اصناف و هوای این شهرستان خواهیم بود.
وی افزود: 200 هکتار در محدوده رباطکریم دچار تغییر کاربری شده است. سازمانهای متولی بحث تغییر کاربری باید نظارت کنند تا این اتفاق نیفتد و نباید منتظر باشند تا این کار انجام شود، اگر مسئولیتمان را در زمان مقرر انجام ندهیم باید دادستان و رئیس دادگستری پیگیری کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد: حوزه تقسیماتی فرودگاه باید به رباطکریم برگردد تا سهم 5 درصد از بلیتهای هواپیما به شهرستان اختصاص یابد که این موضوع نیز پیگیری میشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد: در مورد نا ترازی آب و برق اگر پیشنهادی وجود دارد ارائه کنید تا از وزارت نیرو و دستگاههای مختلف پیگیری شود.
۱۲ کارگروه به موانع تولید استان تهران رسیدگی میکنند
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: ۱۲ کارگروه به منظور شناسایی آسیبها و چاره جویی برای رفع مشکلات و موانع تولید در ستاد اقتصاد دادگستری استان تهران فعالیت میکنند.
به گزارش نبأپرس از رباط کریم، علی القاصی ظهر امروز در حاشیه بازدید از واحدهای صنعتی در شهرستان رباط کریم با اشاره به آغاز سفر مسئولان قضایی به حوزههای قضایی استان تهران، اظهار داشت: با توجه به شرایط، ظرفیت و امکانات استان تهران و به تبع آن در شهرستان رباط کریم، در زمینه صنایع و استقرار شهرکها و لکههای صنعتی، در راستای رسیدگی به مشکلات و موانع تولید نشستهای سهجانبهای بین ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: این نشستها با محوریت دادگستری استان تهران ایجاد شده و سلسله جلسات و نشستهای مختلفی برگزار شده است و ارتباط تنگاتنگی بین فعالین اقتصادی صنعتگران تولید کنندگان با ستاد اقتصاد مقاومتی به صورت برخط و مستقیم ایجاد شده است.
رئیس کل دادگستری کل استان تهران در ادامه گفت: برای تحقق و رفع مشکلات این واحدهای تولیدی و صنعتی 12 کارگروه به منظور شناسایی آسیبها و چاره جویی برای رفع مشکلات در ستاد اقتصاد دادگستری استان تهران تشکیل شده که هر یک از این کارگروهها بخشی از مسائل و مشکلات را دنبال میکنند.
القاصی مهر در پایان خاطرنشان کرد: این کارگروهها به صورت تخصصی مشکلات را با کار کارشناسی دنبال میکنند که الگوی موفقی است و راهکارهای مناسب را به ستادها اعلام میکنند، پیشنهاد میکنیم که به عنوان برنامه کاری سایر حوزههای قضایی در دستور کار قرار گیرد.
رتبه برتر دادگستری رباط کریم در رسیدگی الکترونیکی به پروندهها
طهماسبی، رئیس دادگستری رباط کربم در این جلسه گفت: اقدامات قضایی مثبتی با همت همکاران قضایی و اداری در شهرستان رباط کریم رقمخورده است.
وی با بیان اینکه کل دنیا به سمت فضای مجازی و استفاده هرچه بیشتر از دستگاههای الکترونیکی پیش میروند، افزود: حوزه قضایی شهرستان رباط کریم حائز رتبه اول در رسیدگیهای الکترونیکی به پرونده در بین شهرستانهای استان تهران است.
رئیس دادگستری رباط کریم با اشاره به راه اندازی دادگاه صلح در این شهرستان گفت: نیاز به فضای فیزیکی بیشتری برای انجام ماموریت ها داریم. همچنین چارت سازمانی نیز نیاز به تغییر و بازنگری دارد.
طهماسبی با اشاره به ضرورت اجرای قانون هوای پاک در این شهرستان گفت: بیش از ۵ هزار واحد صنعتی داریم که زباله سوزی از سوی این صنوف انجام میشود لذا باید ابلاغ ویژهای داده شود تا در این باره تجدید نظری صورت بگیرد.
امام جمعه رباط کریم: رضایتمندی مطلوبی از عملکرد دستگاه قضایی شهرستان وجود دارد
حجتالاسلام والمسلمین حسن ترابی امام جمعه شهرستان رباط کریم نیز در این نشست گفت: مشکلات مردم با مدیریت از راه دور حل نمیشود لذا سفرهای استانی مسئولان نظام خیرات و برکات زیادی دارد.
وی افزود: از خیرات و برکات نظاماساامی است که مردم میبینند رئیس دستگاه قضا با آن استانه تحمل بالا به استانها و شهرستانهای مختلف سفرکرده و حرف هایشان را میشنود و معاونان وی نیز به شهرستانها رفته و نظارت بر عملکرد همکاران خود دارند و مشکلات مردم که نیاز به پیگیری کشوری دارد را بررسی و حل میکنند.
حجتالاسلام ترابی با بیان اینکه امروز مهمترین مشکل در حوزه قضایی، کمبود زیرساختهای قضایی و فضای فیزیکی است، عنوان کرد: امروزه رضایتمندی خوبی از دستگاه قضایی شهرستان وجود دارد.
فرماندار رباط کریم: تعامل مطلوب و بالایی بین دستگاه قضایی و اجرایی شهرستان رقمخورده است
امید احمدی فرماندار شهرستان رباط کریم نیز گفت: تعامل مطلوب و بالایی بین دستگاه قضایی و اجرایی شهرستان رقمخورده است.
وی با بیان اینکه در شهرستان نیروگاه و ظرفیتهای صنعتی بالایی داریم که نیاز به زیرساختهای مناسب حمل و نقل دارد، گفت: هزار و ۳۲۰ واحد پروانه دار صنعتی داریم و ۵ هزار تن محصولات کشاورزی در این شهرستات تولید میشود که باید نسبت به تجهیز کلانتری، احداث جادههای مناسب و تامین روشنایی این واحدها اقدام کنیم.
بازدید معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از بخشهای مختلف اداره ثبت اسناد و پزشکی قانونی شهرستان رباطکریم
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از بخشهای مختلف اداره ثبت اسناد و پزشکی قانونی شهرستان رباطکریم بازدید کرد.
علی اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران و طهماسبی رئیس دادگستری رباط کریم از ساختمان پزشکی قانونی شهرستان رباط کریم بازدید کردند.
اصغر جهانگیر همچنین از بخشهای مختلف اداره ثبت اسناد شهرستان رباط کریم بازدید کرد.
دیدار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با کارکنان دادگستری شهرستان رباطکریم
نشست صمیمانه معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و علی القاصی رئیس کل دادگستری تهران با همکاران قضایی و اداری دادگستری شهرستان رباط کریم برگزار شد.
جهانگیر در این نشست گفت: امیدواریم این دیدار و انجام سفر استانی تبدیل به فرصتی برای رفع مشکلات نیروهای قضایی و اداری دادگستری رباط کریم و مردم این شهرستان شود.
معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: امروزه شاخصهایی همچون تغییرات اجتماعی و روند این تغییرات، سبک زندگی و مطالبات مردم و نگاه مردم به دیگران را عوض کرده است؛ مردم مطالبات حداکثری دارند و انتظار دریافت به موقع این نیازها را دارند که این وضعیت مخاطراتی را ایجاد و قوه قضاییه را نیز درگیر پروندههای متاثر از آن کرده است.
علی القاصی نیز در این نشست گفت: حجم کار در دادگستری شهرستان رباط کریم با تعداد نیروهای قضایی و اداری دادگستری همخوانی ندارد.
وی افزود: نیازمندیها از نظر نیرو و فضای فیزیکی مورد نیاز به معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه منعکس شد و پیگیریهای لازم انجام میشود تا بخشی از مشکلات حل شود.
رئیس کل دادگستری استان تهران با قدردانی از زحمات نیروهای قضایی و اداری دادگستری رباط کریم گفت: امنیت موجود این شهرستان و اعتماد مردم به دستگاه قضایی شهرستان، مهمترین سرمایه و حاصل زحمات و کارکرد نیروهای قضایی و اداری است که باید قدردان باشیم.
لینک خبر: