«وفاق ملی» نسخه شفا بخش پزشکیان برای ایران
رئیس دولت چهاردهم راهکار رفع مشکلات و چالشهای کشور را در همیاری و همکاری قوا به ویژه مجلس و دولت میداند تا همراه با کنار گذاشتن اختلافات توسط همه ارکان کشور، بتوان از برخی سیاهیهای شب با اسم رمزی به نام وفاق ملی عبور کرد و به صبح صادق و پیروزی در همه عرصهها رسید.
به گزارش نبأپرس، ۹ مردادماه امسال بود که دکتر مسعود پزشکیان در مجلس شورای اسلامی حاضر شد تا پس انتخابش از سوی مردم به عنوان نهمین رئیس جمهوری اسلامی، در مقابل نمایندگان ملت در صحن مجلس و در مراسم تحلیف سوگند یاد کند.
پزشکیان در سخنان خود در مراسم تحلیف به شرایط خطیر کشور و دشواریهای زندگی مردم، فرصت شنیده شدن صدای همه آحاد ملت و خواست آنان برای تحول و تغییر اشاره کرد و راهکار برون رفت از همه این مشکلات را وفاق ملی برشمرد.
همچنین رئیس جمهور در سخنان خود به این نکته تاکید کرد که التزام به قانون اساسی، سند چشم انداز و سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری میتواند مورد توافق همه ارکان نظام برای رسیدن به چشم اندازها شود و شاه بیت آن را در «وفاق ملی» به معنای دست برداشتن از اختلافات دانست.
پزشکیان به این موضوع تاکید کرد که امروز فرصت تغییر، اصلاح و پاسخ به ضرورتهای تازه وجود دارد و باید بر همین اصل در مسیر خواست ملت و انجام اصلاحات رویکردی، ساختاری و رفتاری حرکت کرد که به طور قطع به سود همه خواهد بود.
این درحالی است پزشکیان پس از مراسم تحلیف، برای تعیین کابینه خود و معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس گام برداشت تا در ۲۸ مردادماه و در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، در حالی که ۱۹ روز از مراسم تحلیف وی گذشته بود، نمایندگان مجلس در همراهی با دولت چهاردهم به تمام ۱۹ وزیر پیشنهادی رئیس جمهور رای اعتماد دهند.
مرحوم علی اکبر هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۶۸ و سید محمد خاتمی در سال ۱۳۷۶ تنها روسای جمهور ایران در ادوار گذشته بودند که موفق شدند به مانند مسعود پزشکیان، رای اعتماد نمایندگان مجلس را برای همه وزرای پیشنهادی خود جلب کنند.
نوع نگاه پزشکیان به شرایط فعلی کشور و جهان و تاکید وی به فهم مشترک، عزم ملی و اقدام هماهنگ که راه را برای حل مشکلات هموار میکند، سبب شده تا نمایندگان مجلس نیز به این دیدگاه و تفکر ایده آل و نسخه شفابخش رئیس اجرایی کشور امیدوار شوند.
نمایندگان مجلس که شاهد رنجها و مشکلات مردم حوزه انتخابیه خود در شهرهای مختلف هستند، به چشمان خود دیدند امروز مردی در راس قوه مجریه کشور حاضر شده که تأمین منافع ملی، پاسداری از امنیت، توسعه اقتصادی کشور و بهبود کیفیت زندگی مردم را بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت هدفگذاری کرده است.
نمایندگان مجلس امروز با چشم و گوش خود میبینند و میشنوند که میتوان برای تحقق همه آرزوهای مردم را با ایجاد تعادل و توازن در روابط خارجی، منافع ملی و نیازهای صلح و امنیت منطقه و جهان صادقانه و بی ریا تلاش کرد. نمایندگان مجلس میبینند که دولت چهاردهم گفتوگو با زبان احترام و تکریم را برای رفع موانع و مشکلات و مدیریت تنشها سرلوحه کار خود قرار داده و عادیسازی روابط اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای مختلف جهان را حق مسلم ایران و هرایرانی میداند.
وقتی برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی فردی از اهل تسنن معاون رئیس جمهور در امور روستایی و عشایری و فرهیخته دیگری از اهل تسنن استاندار کردستان میشود، وقتی یک بلوچ اهل تسنن برای نخستین بار سکان استانداری سیستان و بلوچستان را بر عهده میگیرد، در این زمان که مدیرمتخصصی با اصالت عرب استاندار خوزستان میشود، آنجا که دولت چهاردهم برای دستگاههای اجرایی، وزارتخانهها، استانداریها، فرمانداریها و سایر بخشها تلاش میکند از افراد بومی و متخصص و کارشناس همان دستگاه برای مناصب اجرایی استفاده شود، همه این نشانهها گواه تاکید و عملی شدن شعار وفاق ملی در دولت چهاردهم دارد.
رئیس جمهور برای تاکید بر این گفتمان خود و لزوم همیاری و همکاری مجلس دوازدهم با دولت چهاردم، ۲۷ شهریورماه و همزمان با ولادت حضرت محمد(ص) و هفته وحدت، به صورت سرزنده به مجلس شورای اسلامی رفت تا پای دغدغه نمایندگان بنشیند و نظرات، دیدگاه ها و سخنان آنها را درباره مسائل اقتصادی، معیشتی، بازنشستگان، کارمندان و کارگران و چالشهای سیاسی و اجتماعی حوزههای انتخابیه نمایندگان ملت بشنود و در ادامه باردیگر در جمع نمایندگان مردم به این موضوع تاکید کند که راه برون رفت از همه این مشکلات، کنار گذاشتن اختلافات است و اسم شبی دارد به نام وفاق ملی.
اول آبان ماه نیز دکتر پزشکیان برای چهارمین بار از زمانی که برای ریاست جمهوری سوگند یاد کرده بود، به مجلس شورای اسلامی رفت تا بخش نخست لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به هیات رئیسه مجلس تقدیم کند و در این زمان هم به این موضوع تاکید کرد که هرگونه اصلاح اقتصادی صرفاً با وفاق تحقق خواهد یافت و برای این موضوع در لایحه بودجه سال آینده، تمام گروهها و اقشار دیده شده اند.
رئیس جمهور برای تحقق شعار اصلی و محوری خود که همان وفاق ملی است، حمایت از محرومین، تقویت بنیه دفاعی، رشد اقتصادی، کاهش فاصله طبقاتی، کاهش تورم را سرلوحه احکام بودجه سال آینده عنوان کرد و با اشاره به اصلاحات در ساختار بودجه بر پرداخت به ذینفع نهایی از طریق هوشمندسازی بودجه دولت تاکید کرد.
هشتم آبان ماه رئیس جمهور برای پنجمین بار در خانه ملت حضور یافت تا از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ دفاع کند. بودجهای که به اذعان رئیس و نمایندگان مجلس برای نخستین بار در وقت مقرر به هیات رئیسه مجلس ارائه شد و به صورت بی سابقه ای همه مسائل در آن شفاف شده و طبق گفته رئیس جمهور ثبات، رشد اقتصادی، اشتغال و عدالت در بودجه مورد توجه است.
افزایش معافیت مالیاتی حقوق بگیران از ۱۲ به ۲۴ میلیون، در نظر گرفتن ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای کاهش بدهی بانکها، معافیت مالیاتی برای کسبه با درآمد کمتر از ۲۴ میلیون تومان، معافیت مالیاتی برای سرمایه گذاران، انجام سازوکار لازم برای پرداخت مطالبات گندمکاران، اختصاص ۸۴ هزار میلیارد تومان برای پرداخت پاداش بازنشستگان، پیش بینی افزایش حقوق بین ۲۰ تا ۲۸ درصدی برای کارکنان دولت و توجه به رفع ناترازی انرژی از جمله بخشهای مهمی بود که رئیس جمهور در دفاع از لایحه بودجه سال آینده به آن اشاره کرد.
رئیس دولت چهاردهم با عمل به شعار محوری وفاق ملی، ثابت کرده است که یکپارچگی و اتحاد به دور از دعواهای قومی و جناحی زمینه ایجاد قدرت و همبستگی ملی را در کشور فراهم میکند. چرا که هیچ تفاوتی بین قوم عرب، عجم، کرد و بلوچ نیست، بلکه ما با در کنار هم بودن میتوانیم به قدرت و وفاق ملی برسیم تا جایی که نگذاریم بیگانگان نگاه نامناسبی به کشور ما داشته باشند.
انتهای پیام/
لینک خبر: