پزشکیان: گشت ارشاد دیگر حق برخورد ندارد
رئیسجمهور در نشست خبری در پاسخ به سوالی پیرامون ادعای ارسال موشک توسط ایران به یمن در حمله اخیر انصارالله به تل آویو عنوان کرد: الان رفتن نیروی انسانی به یمن یک هفته طول میکشد این موشک چطور رفته که آن را ندیدهاند؟ یعنی چنین چیزی ممکن نیست.
به گزارش نبأپرس، اولین نشست خبری مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران عصر امروز دوشنبه با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در محل اجلاس سران آغاز شد.
بیش از 300 خبرنگار، عکاس و تصویربردار از 200 رسانه داخلی و خارجی این نشست خبری را پوشش خواهند داد.
پزشکیان در سخنان ابتدایی این نشست اظهار داشت: روزی که برای برگزاری این نشست انتخاب شده با نگاه ما همخوانی دارد و تقارن این نشست با هفته وحدت با نگاه ما توافق دارد.
وی افزود: نگاه من این است که همه کسانیکه در این کشور زندگی میکنند فارق از قومیت و نژاد، حق دارند و باید در جایگاهی قرار بگیرند که حق آنها است. رسول خدا وقتی به مدینه آمد اختلافات بین طوایف بسیار زیاد بود و هر قیبلهای اگر میتوانست از قبیله مقابل بیشتر آدم بکشد آن قیبله آزادهتر و جسورتر بود.
پزشکیان ادامه داد: رسول خدا اولین کاری که کرد بین این قبایل پیمان برادری بست اما اجرای این حرف ساده نیست. پیامبر وقتی مکه را بعد از هشت سال فتح کرد سخنرانی کرد گفت مسلمانان برادر و ید واحده در مقابل دشمنان هستند. ابوسفیان و معاویه را و همه کسانیکه مسلمانان را کشته بودند حالا تسلیم شده بودند و پیامبر همه را برادر و ید واحده دانست حال چرا ما باید در این کشور با هم اختلاف کنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: حرکت بدون خطا در مدیریت یک معنا دارد. مومن و مسلمان حرف مستند و واقعی میزند که به این سادگی تغییر نمیکند. مبنای کار ما بر وفاق و وحدت است اما اجرای آن کار سختی است. با این نگاه جلو نیامدیم که یک جناح روی کار بیاید و دنبال کسانی گشتیم که کاری کرده و اثرگذاری داشته باشند.
وی تصریح کرد: از مجلس که در تشکیل دولت همکاری کرد و همچنین از رهبر انقلاب که خیلی در این مسیر کمک کردند تشکر میکنم.
چرا باید در بین کشورهای اسلامی مرز داشته باشیم
پزشکیان در پاسخ به سوال خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه در حوزه سیاست خارجی در سفر به عراق ایده کشورهای اسلامی و برداشتن مرزهای بین ایران و همسایگان با استفاده از تجارب اتحادیه اروپا را مطرح کردید، به نظر شما موانع این طرح و برنامه شما برای اجرایی شدن این ایده چیست؟ گفت: این حرفی نیست که تازه به ذهن من رسیده باشد. از همان جوانیها در عراق هم میگفتم و حتی قبل از اینکه مسئله راههای مواصلاتی و بینالمللی را طرح کنم در ذهنم همیشه بود که چرا ما مسلمانان رفتارمان طوری نباشد که دیگران حسرت این رابطه حسنه را بخورند.
وی افزود: در تمام احادیث پیغمبر اکرم ایشان تاکید دارد که همه شما مسلمانان برادر و برابر هستید. خب چرا ما باید با هم مرز داشته باشیم. البته باید حکومتها با هم جدا باشد ولی چرا نباید یک نفر در افغانستان، پاکستان، ایران، عراق، عربستان یا ترکیه راحت از محل زندگی خود به مکه، مدینه، استانبول و سایر شهرها سفر کند.
رئیسجمهور گفت: وقتی ما میتوانیم راحت با هم رفت و آمد کنیم یعنی اقتصاد و فرهنگ خودمان را توسعه دادیم و بازار یکدیگر را رونق دادیم و در ضمن یک قدرت بزرگ در منطقه را شکل میدهیم و یک ید واحده در مقابل کسانی که علیه ما میخواهند اقدامی کنند و حق و حقوق ما مسلمانان را نادیده بگیرند، شکل دهیم.
پزشکیان خاطرنشان کرد: ما باید جنگ و دعوا را کنار بگذاریم و طمع در همدیگر را کنار بگذاریم و دست به دست هم مشکلاتمان را حل کنیم.
رئیسجمهور ادامه داد: اما در ارتباط با سیاست داخلی و بهبود وضعیت اگر ما بتوانیم در داخل اختلافات را کنار بگذاریم و برای سرمایهگذاران و تولیدکنندگان، دانشگاهیان، نخبگان بسترها را فراهم کنیم و از طرف دیگر اگر بتوانیم نگاه با دنیا از جمله برجام و FATF را اصلاح کنیم ما خواهم توانستیم معضلات را حل کنیم و ایران را به چشم اندازی که رهبر انقلاب ابلاغ کردند برسانیم.
وی افزود: اولویت اول پیدا کردن زبان مشترک است. دوم اینکه زبان و نگاه مشترک را در قانون برنامه و چشمانداز متجلی کنیم و سوم طراحی برنامههای اجرایی در سیستم است.
چارهای نداریم جز اینکه مسئله FATF را حل کنیم
رئیسجمهور، در پاسخ به سوال روزنامه دنیای اقتصاد درباره ضرورت حل موضوع FATF، گفت: ما چارهای نداریم جز اینکه مسئله FATF را حل کنیم. به همین منظور نامهای به مجمع خواهم فرستاد تا این موضوع به طور جدی پیگیری و حل و فصل شود.
پزشکیان همچنین بر اهمیت ترمیم روابط با کشورهای همسایه تأکید کرد و افزود: باید نقشه راهی را با سایر کشورهای همسایه تدوین کنیم و بر اساس آن پیش برویم تا روابط خود را ارتقا دهیم.
وی در ادامه تصریح کرد: برای رشد و توسعه، ایجاد بازار دیپلماسی با عزت، حکمت و مصلحت ضروری است.
این اظهارات نشاندهنده عزم دولت برای بهبود روابط بینالمللی و اقتصادی کشور است و بر لزوم همکاریهای منطقهای تأکید دارد.
مصمم به اجرایی کردن موافقتنامه همکاری 25 ساله ایران و چین هستم
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوال خبرنکار شبکه CCTV مبنی بر چشم انداز آینده ایران و چین گفت: ما با چین ارتباط خیلی خوبی داریم و بیشتر ارتباط ما با چین، روسیه و کشورهای همسایه است و کاری که چین در رابطه با ما و عربستان کرد قدم بزرگی برای هماهنگی در منطقه بود.
وی افزود: موافقتنامه همکاری 25 ساله ایران و چین هم یکی از جاهایی است که میتوانیم آن را عملیاتی کنیم و من به عنوان رئیس جمهور مصمم هستم این توافقنامه را اجرایی کنم.
پزشکیان ادامه داد: ارتباط ما با در بحث کریدورهای ارتباطی با کشورهای منطقه میتواند دسترسی چین به بازارهای ما و ما به بازارهای چین در مسیر راه ابریشم تقویت کند. ما با چین شریکی همراه و استراتژیک خواهیم بود و این همکاری را تقویت میکنیم.
حل FATF قدم اول برای رونق تولید و رشد اقتصادی
رئیسجمهور، در پاسخ به پرسشهای خبرگزاری ایرنا درباره برنامههای دولت برای دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی و رفع ناترازی انرژی، تأکید کرد: قدم اول برای رونق تولید، آزاد کردن و ایجاد بستر مناسب برای تولیدکنندگان داخلی است.
پزشکیان افزود: اکثر تولیدکنندگان اعلام کردهاند که بدون FATF، روند خرید و فروششان با هزینههای بالایی همراه خواهد بود. بنابراین، حل این مشکل نخستین اقدام ماست.
رئیس جمهور تصریح کرد که بدون سرمایهگذاری خارجی، تنها با اتکا به سرمایه داخلی، حل مشکلات اقتصادی ممکن نخواهد بود.
وی همچنین به ناترازیهای موجود در حوزه برق، گاز، بنزین و محیط زیست اشاره کرد و گفت: ادامه وضعیت فعلی با این روند امکانپذیر نیست. اگر این ناترازیها را رها کنیم، روز به روز بدتر خواهد شد.
پزشکیان بیان کرد که گروههای دانشگاهی و خبرگان در حال کار بر روی راهکارهای کارشناسی برای حل این ناترازیها هستند و افزود: نمیتوان به سادگی گفت که به این ناترازیها دست نزنید. این واقعیتها باید مورد توجه قرار گیرند تا مشکلات حل شوند.
وی همچنین تصریح کرد که هم میتوان جلوی پیشرفت را گرفت و هم میتوان ایدههایی برای اجرا ارائه داد.
یکی از مشکلات ما بیثباتی در مدیریتها است
پزشکیان در پاسخ به سوال روزنامه هممیهن مبنی بر اینکه شما به شورای راهبری دستور داده بودید که میانگین سنی افراد منتخب در این شورا 55 سال باشد ولی در حال حاضر میانگین سنی وزرا 59 است و 11 وزیر 60 سال و بیشتر سن دارند در حالی که سن بازنشستگی در کشور ما حدود 60 سال است. اگر تحقق بقیه وعدهها در اختیار شما نباشد اما بکارگیری جوانها قطعا در اختیار شما است. آیا از نیروهای جوان به عنوان استاندار، فرماندار، معاون وزیر و روسای دانشگاه استفاده خواهید کرد یا خیر؟ عنوان کرد: حرف شما کاملا درست است و ما بنا را بر این گذاشته بودیم که حتما برای وزرا میانگین سن 55 سال باشد ولی در فراخوانهایی که دادیم و تیمهایی که حدود 20 تیم بودند و گزینهها را بررسی کردند بیش از 10 هزار ساعت کار کردند تا یک گروهی را انتخاب کنند و نهایتاً در ارزیابیها همینی درآمد که شما با آن روبرو هستید.
وی افزود: مشکل کار ما بیثباتی در مدیریت و عمر محدود مدیرانی که انتخاب میشوند است که در نتیجه مدیران در روند سازمان پله پله بالا نمیآیند و به همین دلیل مدیرانی که براساس ثبات سازمانی در سیستم وجود دارند تعدادشان خیلی کم است. به همین خاطر ما اولا به معاونتهای وزرا پیشنهاد کردیم که حتما از نخبگان و دانشجویان و افراد جوان در کنار خود داشته باشند تا تجربه کسب کنند و به اضافه اینکه آموزشهای لازم مدیریتی را به آنها بدهیم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ما الان برای معاونت امور اداری استخدامی به دنبال کسی میگردیم که مفاهیم مدیریت عملکرد نیروی انسانی را بداند و مهارت اجرا داشته باشد. چون صرف اینکه یک فرد رئیس شد نمیتواند کار را مدیریت کند. مسئول یا مدیر سازمانی وظیفه تربیت و ارتقای نیروی انسانی را دارد نه اینکه اگر فردی اشتباه کرد او را کنار بگذارد.
ارسال موشک از ایران به یمن امکان ندارد
پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه الجزیره درباره ارسال موشک توسط ایران به یمن در حمله اخیر انصارالله به تل آویو عنوان کرد: الان رفتن نیروی انسانی به یمن یک هفته طول میکشد این موشک چطور رفته که ندیدهاند؟ یعنی چنین چیزی ممکن نیست. ما هم از آن موشک در ایران نداریم و دستیابی به چنین موشکی کار یک روز و یک هفته نیست. علم و مهارت در طی زمان بدست می آید. رسیدن به چنین تکنولوژی در یک سال غیر ممکن است.
وی افزود: ما با یمن در مقابل اسرائیل نگاه مشترک داریم. آنها در مقابل دیدگان دنیا انسان میکشند هیچکس هم حرفی نمیزند، آمریکا و اروپا هم موشک و بمب به اسرائیل میدهند اما نگران غزه و فلسطین نیستند.
پزشکیان گفت: حقوق بشر و دنیای متمدن نباید اجازه دهد عدهای با قدرت خودشان مردم بیگناه را بمباران کنند و بعد بگویند ایران به یمن موشک داده است. آنها میدانند ایران نمیتواند به آنها موشک بدهد. ایران موشک هایپرسونیک دارد اما از آن نوع که یمن دارد، ندارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: یمنیها قبل از اینکه این جنگ اتفاق بیافتد قدرت موشکی داشتند و الان خودشان موشک تولید میکنند؛ البته ما و یمن با هم ارتباط داریم و ما نمیخواهیم اسرائیل آدم بکشد. ما میخواهیم آنها قوانین بین المللی را رعایت کنند؛ کجا قانون اجازه داده آنها انسان بکشند و به بیمارستان حمله کنند؟
ادامه توسعه بدون توجه به منابع طبیعی، به نابودی منجر میشود
رئیسجمهور، در پاسخ به خبرگزاری دانشجو تأکید کرد که ایجاد تعادل بین منابع و مصارف ضروریترین اقدام برای جلوگیری از بحرانهای زیستمحیطی و اقتصادی است.
وی با اشاره به مشکلاتی چون نشست زمین در تهران و کاهش آبهای زیرزمینی، خاطرنشان کرد که ادامه توسعه بدون توجه به منابع طبیعی، به نابودی منجر خواهد شد.
پزشکیان به لزوم تمرکز بر مناطق دارای پتانسیل توسعه اشاره کرد و گفت: شهرهای بزرگ دنیا معمولاً در کنار دریاها واقع شدهاند، در حالیکه ما از ظرفیتهای دریاچه خلیج فارس به درستی استفاده نکردهایم.
وی همچنین به ناترازیهای موجود در حوزه انرژی، آب و محیط زیست پرداخت و گفت: باید به سمت ثبات و هماهنگی بین طبیعت و زندگی حرکت کنیم. رسانهها نیز نقش مهمی در آگاهیرسانی و هدایت جامعه دارند.
پزشکیان در پایان تصریح کرد که تحول و تغییر نیازمند همفکری و همدلی است و از کارشناسان و رسانهها خواست تا در این زمینه همکاری کنند.
من را به جرم عدم التزام به اسلام رد صلاحیت کرده بودند
وی در پاسخ به سوال روزنامه کیهان مبنی بر برخی انتصابات حاشیهساز در وزارتخانهها و اینکه آیا از این انتصابات با خبر است یا خیر، تصریح کرد: من اینکه ابتدا آیات و احادیث را خواندم به همین دلیل بود. اگر یک نگاهی در یک صف اعتراضی کرد و شما در صف دیگر اعتراضی دیگر کردید. شما تصور میکنید که حق با شما و طرف دیگر نیز چنین تصوری دارد. اما آنچه من اول گفتم و الان هم میگویم این است که بر اساس چشماندازی که مقام معظم رهبری تعریف کردند، همه ما در این چارچوبها عمل خواهیم کرد. حالا اگر یکی در گذشته بر اساس نگاهی که شما دارید و اصلا بگوییم حق هم با شماست، ما یک سری افراد متخصص و توانمند را کنار بگذاریم چطور میتوانیم وحدت کنیم و وفاق داشته باشیم.
پزشکیان افزود: اگر معنای وفاق این است که ما به دنبال آدمهایی بگردیم که هیچ اشتباهی نداشته باشند، امکان ندارد. شما آیا میدانید که من را به جرم عدم التزام عملی به اسلام و جمهوری اسلامی رد صلاحیت کرده بودند. در حالیکه من یاد ندارم که حتی یک هفته مرخصی در تمام طول خدمتم داشته باشم.
دعوت از ولیعهد عربستان برای سفر به ایران
رئیسجمهور در پاسخ به المیادین تأکید کرد که وحدت مسلمانان و اصلاح بین برادران از اهمیت بالایی برخوردار است و هرگونه اختلاف باید با گفتگو و همکاری حل شود.
وی به نقل از رسول خدا (ص) و حضرت علی (ع) اشاره کرد که اصلاح ذاتالبین از نماز و روزه نیز مهمتر است.
رئیسجمهور با اشاره به روابط با کشورهای اسلامی نظیر عربستان سعودی، مصر و اردن، اعلام کرد که در تلاشند تا ارتباطات خود را تقویت کنند و از ولیعهد عربستان دعوت کردند تا به ایران سفر کند.
وی افزود: با هم و دست به دست هم میتوانیم به اسرائیل متجاوز بفهمانیم که حق ندارد مردم بیگناه را بمباران کند.
رئیسجمهور همچنین بر لزوم افزایش حلقه اعتقاد به مسلمانی تأکید کرد و گفت: با وحدت، میتوانیم در برابر ظلم ایستادگی کنیم.
در تلاشیم تا مشکلات معیشتی مردم را به حداقل برسانیم
پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار جماران مبنی بر اینکه آیا گران کردن نان با دیدگاه امام و رهبری در حمایت از اقشار محروم در تقابل نیست؟ گفت: حق با شماست و ما در تمام صحبتها گفتیم که نگاه ما به اقشاری است که مشکل دارند و سفرههای مردم نباید مشکل پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: ما تاکنون نیز تلاش کردیم مشکلات را تا جایی که امکانش هست مرتفع کنیم. به طور مثال بدهی گندمکاران و حقوق بازنشستگان و معوقه پرستاران را داشتیم که برای پرداخت اینها پولی وجود نداشت و اینها به ما ارث رسیده است.
رئیس جمهور ادامه داد: ما کاری که باید بکنیم این است که بیعدالتیها و ناترازیها را حل و فصل کنیم. اگر ما همچنان پول چاپ کنیم تا ناترازیها حل شود همان سفرههای کوچک روز به روز کوچکتر میشود. ما در تلاش هستیم که قدرت خرید مردم را افزایش دهیم. برای این کار هم مسئولان در کمیسیون اقتصادی دولت و هم در سازمان برنامه و بودجه در تلاش هستیم تا معیشت مردم دچار مشکل نشود.
نباید تصور کنیم که این سرزمین تنها متعلق به عدهای خاص است
پزشکیان در پاسخ به خبرنگار انصاف نیوز، درخصوص امیدافزایی در جامعه تأکید کرد که وحدت و انسجام ملی، ایجاد امید و مشارکت عمومی، از جمله اولویتهای اساسی برای مقابله با چالشهای کنونی کشور است.
رئیس جمهور با اشاره به جو ناامیدی حاکم بر جامعه، گفت: مملکت مال همه است و نباید تصور کنیم که این سرزمین تنها متعلق به عدهای خاص است.
وی تأکید کرد که تغییر نگرش مردم نسبت به مسئولان، نیازمند تلاشهای نرمافزاری و فرهنگی است و افزود: حل این مسائل به زمان و تفکر عمیق نیاز دارد. باید به مردم نشان دهیم که ما با آنها هستیم و برای ساختن آیندهای بهتر به همکاری آنها نیاز داریم.
پزشکیان همچنین به معضلاتی چون فساد، رشوه، زمینخواری و قاچاق اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم سیستمهای مالیاتی و اطلاعاتی را به هم متصل کنیم، امکان تخلف به حداقل خواهد رسید. این اقدامات میتواند آرامش و ثبات را در جامعه ایجاد کند.
وی در ادامه بر اهمیت توسعه زیرساختها مانند جادهها و شبکههای حمل و نقل تأکید کرد و گفت: اگر بتوانیم این زیرساختها را به درستی طراحی کنیم، ناترازیها را اصلاح کرده و به پیشرفت کشور کمک خواهیم کرد.
پزشکیان بر لزوم همکاری و همفکری برای حل مشکلات تأکید کرد و گفت: همه ما اشتباه کردهایم، اما هنر ما در اصلاح عیبها و تقویت نقاط قوت یکدیگر است.
به دنبال توسعه روابط اقتصادی با ترکیه هستیم
رئیسجمهور در پاسخ به سوال آناتولی ترکیه مبنی بر اینکه با توجه به اینکه در دولت سیزدهم روابط با همسایگان اولویت داشت آیا دولت شما این سیاست را با قدرت ادامه میدهید، خاطرنشان کرد: ترکیه دوست و برادر ما است. باورها و فرهنگ ما در هم آمیخته است و اصلا ما باید با هم ارتباط داشته باشیم و داد و ستد کنیم و این انگیزه و خواست ماست که سرمایهگذاریهای مشترک بین ایران و ترکیه شکل بگیرد.
وی افزود: ترکیه از طریق ایران میتواند با سایر کشورهای همسایه همچون افغانستان و پاکستان، ترکمنستان ارتباط برقرار کند. ما حتما به ترکیه خواهیم آمد و دعوت خواهیم کرد که مقامات این کشور از جمله سیاسیون و سرمایهگذاران به ایران بیایند.
خواستار بازگشت دانشجویانی هستم که به دلیل ابراز نظر خود از دانشگاه اخراج شدند
رئیس جمهور در پاسخ به ایسنا درخصوص اهمیت به کرسیهای آزاد اندیشی گفت: در پی تأکیدات مکرر رهبر انقلاب بر اهمیت جهاد تبیین و برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی، در مناظرات اخیر خود به ضرورت ایجاد فضایی برای تبادل نظر و شنیدن دیدگاههای مختلف اشاره کردم.
وی با بیان اینکه باید ذهنهایمان را باز کنیم تا بتوانیم در کنار هم قرار بگیریم، تأکید کرد که هر فرد باید حق داشته باشد نظرات خود را بیان کند بدون اینکه از سوی دیگران به ضد انقلاب بودن متهم شود.
وی با استناد به آیات قرآن کریم، بر اهمیت شنیدن و تبعیت از بهترین نظرات تأکید کرد و گفت: ما به عنوان مسلمان باید هر نوع گویشی را بشنویم و بعد بهترین را انتخاب کنیم.
رئیس جمهور همچنین به ضرورت جلوگیری از پروندهسازی برای افرادی که نقدی مطرح میکنند، اشاره کرد و خواستار بازگشت دانشجویانی شد که به دلیل ابراز نظر خود از دانشگاه اخراج شدهاند.
پزشکیان خواستار ایجاد فضایی سالم برای گفتگو و تبادل نظر در دانشگاهها و جلوگیری از سرکوب نظرات مخالف شد.
ایران به دنبال جنگ نیست، اما حق دفاع را محفوظ میدارد
رئیسجمهور در پاسخ به فرانس24، بر عدم تمایل کشور به تحریم و جنگ تأکید کرد و گفت: ما با کسی دعوا نداریم و پایبند به قوانین هستیم.
وی افزود که اقدامات اسرائیل در منطقه و ترور اسماعیل هنیه در ایران، تلاشهایی برای کشاندن ایران به یک جنگ منطقهای است.
رئیس جمهور گفت: ایران تاکنون خویشتنداری کرده و حق دفاع خود را برای زمان مشخص محفوظ میداند.
وی تأکید کرد: ما برای کشورمان هر راهی که امکان داشته باشد برای رفع موانع در پیش خواهیم گرفت.
رئیسجمهور همچنین به گفتگوهای بینالمللی اشاره کرد و گفت: ما به دنبال سلاح اتمی نیستیم و در چارچوب توافقات قبلی پایبندیم.
وی در ادامه به تهدیدات خارجی اشاره کرد و گفت: اگر ما موشک نداشته باشیم، اسرائیل باید خلع سلاح شود.
پزشکیان تأکید کرد: ایران هیچگاه آغازگر جنگ نبوده است و تاریخ 100 سال گذشته نشان میدهد که ما هیچ اقدامکنندهای به جنگ نبودهایم.
کمبود مدارس در مناطق محروم را یکساله جبران میکنیم
پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جام جم مبنی بر اینکه دولت برای ایجاد ایجاد توازن بین ظرفیتها و امکانات میان مدارس دولتی و غیردولتی چه برنامههای مصداقی را آغاز کرده است؟ گفت: روند اصلاح بسته به هدفی که داریم باید زماندار باشد. در جلسات اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با اصلاح آموزشی و عدالت آموزشی بحثهایی مطرح کردیم.
وی افزود: در جلسه آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنا بر این شد که دستور جلسه این باشد که ما درباره رسیدن به یک نگاه و زبان مشترک در حوزه عدالت آموزشی برسیم. به هیچ عنوان برای ما قابل قبول نیست که افرادی که در استانهای کمتر برخوردار هستند از دسترسی به صندلیهای دانشگاه محروم باشند و افراد متمول بتوانند تمام کرسیهای دانشگاه را تصاحب کنند.
رئیسجمهور گفت: ما با برادرانمان در بنیاد مستضعفان و قرارگاه خاتم سپاه و چند نهاد زیرنظر مقام معظم رهبری و سازمان برنامه و بودجه تصمیم گرفتیم که در تمامی شهرها در مناطق محروم که مدرسه ندارند، مدارس آنها را در طول یک سال بسازیم.
نظارت دقیق بر اجرای برنامه هفتم توسعه با همکاری نمایندگان مجلس
پزشکیان، در پاسخ به سوال خبرنگار خانه ملت درباره برنامه هفتم توسعه گفت: قانون برنامه را بهطور دقیق برای هر وزارتخانه مشخص کردیم و از تحقیقات مرکز مجلس بهره بردیم.
وی افزود: در جلسه دیروز دولت، دستورالعملی کتبی به وزرای محترم ابلاغ شد که بر اساس آن، برای هر وزارتخانه یک نماینده جهت نظارت بر اجرای برنامه بودجه تعیین خواهد شد. وزرای مربوطه موظفند بندهای قانون برنامه را به معاونتهای خود منتقل کنند و هر معاونت باید گزارشی مبنی بر قابلیت اجرا یا عدم قابلیت اجرای بندها ارائه دهد.
پزشکیان تأکید کرد: این گزارش باید شامل دلایل عدم قابلیت اجرا باشد تا در آینده، نمایندگان مجلس نتوانند به ما ایراد بگیرند که چرا بندهای مشخصی اجرا نشده است. ما همچنین مسئول نظارت بر اجرای برنامهها در وزارتخانهها خواهیم بود و باید مشخص کنیم که هر وزارتخانه چه کاری را با چه امکاناتی و در چه زمانی انجام خواهد داد.
آمریکا ابتدا برادریاش را ثابت کند بعداً از ما ارثیه طلب کند
پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار عصر ایران مبنی بر وعده رفع فیلترینگ شبکههای اجتماعی و پیامرسانها که از سوی رئیسجمهور در رقابتهای انتخاباتی مطرح شد، تصریح کرد: در بحث فیلترینگ ما در حال نگارش برنامهای هستیم تا چارچوبهایی که الان هست را از بین ببریم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد که در جریان سفر به آمریکا دیداری با رئیسجمهور آمریکا داشته باشد؟ عنوان کرد: آمریکاییها ما را طوری به دنیا معرفی کردهاند که خیال میکنند ما جنگطلب هستیم در حالی که ما صلحطلب هستیم. ما از خودمان دفاع میکنیم و اجازه نمیدهیم که هرکس دلش خواست بیاید خاک ما را بگیرد و در برابر این رفتارها سرخم نخواهیم کرد.
پزشکیان گفت: درباره دیدار با رئیسجمهور آمریکا ابتدا باید آنها برادریشان را ثابت کنند و بعد از ما ارثیه بخواهند. ما با هیچکس دعوایی نداریم ولی آنها هستند که راهها را بر روی ما بستهاند. اول آمریکا نشان دهد که با ما دشمنی ندارند. ما که نرفتیم دور آمریکا پایگاه بسازیم و آنها را تحریم کنیم، آنها این کار را کردهاند.
اقتصاد بیمار ایران نیاز به مداخله و درمان دارد
رئیس جمهور در پاسخ به پرسش روزنامه شرق درباره تداوم گرانیها و سیر صعودی قیمتها، وضعیت اقتصادی کشور را “مریض” توصیف کرد و گفت: اقتصاد ایران مداخلاتی را طلب میکند.
وی افزود که این مداخلات ممکن است تلخ باشند، اما به نفع مردم، به ویژه محرومان، خواهد بود.
پزشکیان تأکید کرد که دانشگاهیان باید مشکلات را مطرح کنند تا راهحلهای مناسب پیدا شود و گفت: ما نمیخواهیم مردم دردشان بیاید، بلکه میخواهیم درمانشان کنیم.
رئیس جمهور همچنین اشاره کرد که در شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مطالبات کنکوریها بحث خواهد شد.
همکاری کشورهای بریکس موجب بیاثر شدن تحریمها میشود
رئیسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگار راشاتودی مبنی بر سفر قریبالوقوع پزشکیان به روسیه و شرکت در اجلاس سران بریکس گفت: ارتباط ما با روسیه و چین و کشورهایی که در تحریم ناجوانمردانهای که علیه ما بوده، به ما کمک کردند همواره خوب بوده است و ما دوستانمان را فراموش نمیکنیم. روسیه هم همسایه ما است و هم ارتباطات مناسبی در حوزه راهبردی و اقتصادی داریم و این دیدارها از جمله بریکس میتواند مصوبات و نگاههایی که شهید رئیسی داشتند و وزارت خارجه هم کارهایی انجام دادند را اجراییتر کند.
وی افزود: من مطمئن هستم که اگر کشورهای بریکس با هم تعامل کنند تحریمهای ناجوانمردانه اثرگذار نخواهد بود. البته ما دوست نداریم که با آنها قطع رابطه کنیم و دوست نداریم که کسی به ما زور بگوید.
ایران و عراق باید با همکاری اقتصادی و امنیتی روابط خود را تقویت کنند
پزشکیان در پاسخ به پرسش رسانه العهد عراق درباره تفاهمات ایران و عراق و سرنوشت آنها، اظهار داشت: ما در عراق رفتار صمیمی با یکدیگر داشتهایم و از نظر باوری و اخلاقی تفاوت زیادی نداریم. ما هیچ دشمنی با یکدیگر نداریم و آمریکاییها ما را به دعوا انداختهاند.
وی تأکید کرد که باید روابط میان دو کشور تقویت شود و در زمینههای اقتصادی، امنیتی و اجتماعی همکاریهای بیشتری صورت گیرد.
پزشکیان افزود: این موضوع را با عراقیها نیز در میان گذاشتیم و آنها استقبال خوبی از آن کردند. قرار شده است که هر دو طرف امنیت را حفظ کنند.
وی ادامه داد: ما خیلی احساس خوبی داشتیم به خصوص در بصره و در کردستان عراق ما همه باهم هستیم مثلاً مسعود بارزانی تو مهاباد به دنیا آمده منم تو مهاباد به دنیا آمدم اسم آن نیز مسعود است و من هم مسعود هستم.
احترام به فرهنگ جامعه و سرمایه اجتماعی کلید توسعه است
پزشکیان در پاسخ به انتقاد خبرنگار اندیشه پویا درباره گشت ارشاد گفت: هنوز گشت ارشاد اذیت میکند؟ قرار نبود دیگر گشت ارشاد اذیت کند. حتما دوباره پیگیری خواهیم کرد.
وی تأکید کرد که وفاق اجتماعی تنها از بالا شکل نمیگیرد و احترام متقابل و گفتوگوی سازنده را از اصول توسعه دانست.
نمیدانم چقدر حقوق میگیرم
پزشکیان در پاسخ به پرسش تابناک درباره هزینههای انتخاباتی و حقوق رئیسجمهور و وزرا، گفت: من اصلا پولی نداشتم در انتخابات خرج کنم.
وی افزود که 40 تا 50 درصد مشارکت مردم در انتخابات دستاورد بزرگی است و تاکید کرد که هدف او سربلندی و انسجام جامعه است.
رئیس جمهور تصریح کرد: خداوکیلی نمیدانم چقدر حقوق میگیرم، میگویند 60-70 میلیون است.
دنبال سلاح اتمی نیستیم اما موشکهای خود را نمیدهیم
پزشکیان همچنین در پاسخ به سوال رسانه العالم درباره ارتباط با مصر، اشاره کرد که ایران به دنبال برقراری روابط خوب با مصر است و در مورد مذاکرات هستهای گفت ما به دنبال سلاح اتمی نیستیم اما موشکهای خود را نمیدهیم.
وی بر لزوم پایبندی طرف مقابل به تعهدات تأکید کرد و افزود: اگر ما سلاح نداشته باشیم، تهدید خواهیم شد.
گشت ارشاد دیگر حق برخورد ندارد
پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرآنلاین از پیگیری وضعیت گشت ارشاد و ساماندهی اتباع خارجی خبر داد و اعلام کرد: گشت ارشاد دیگر حق برخورد ندارد و دادستانی نیز این موضوع را تأیید کرده است.
وی همچنین در خصوص اتباع افغانستانی گفت: برخی از آنان پاسپورت دارند و برخی دیگر به شکل غیرقانونی وارد کشور شدهاند. ما برادر هستیم، اما باید چارچوبهای قانونی را مراعات کنیم.
پزشکیان در ادامه به وضعیت بازنشستگان اشاره کرد و گفت: کل پولی که باید به بازنشستگان پرداخت شود، بیش از 70 هزار میلیارد تومان است، اما در قانون فقط 20 همت در نظر گرفته شده است.
به دنبال بازگشت به برجام هستیم
وی در پاسخ به خبرگزاری آسوشیتدپرس مبنی بر نگرانی آژانس انرژی اتمی از برنامه تولید اورانیوم ایران، تأکید کرد: ما به دنبال این کار نیستیم و همچنان به دنبال بازگشت به چارچوب برجام هستیم.
رئیسجمهور در پاسخ به تلویزیون فلسطین الیوم، درباره تماسهای بینالمللی برای توقف تجاوز رژیم اشغالگر، بیان داشت: ما با برادران مسلمان و رؤسای جمهوری کشورهای اروپایی صحبت کردهایم و آنان وعده دادهاند که مشکل حل خواهد شد.
واکش رئیس جمهور به ادعای ارسال موشک از طرف ایران به روسیه
وی در پاسخ به شبکه خبری ZDF در خصوص مطالبات زنان و اصلاح آییننامهها در وزارت کشور گفت: قرار شده است که در دولت از زنان استفاده بیشتری شود و هر کاری از دستمان برآید، انجام خواهیم داد.
رئیس جمهور در پاسخ به پرسش روزنامه نیکِی ژاپن مبنی بر ادعای ارسال موشک از طرف ایران به روسیه و تحریمهای اعمالی علیه ایران و تلاشها میانجیگری ژاپن بیان کرد: ما با روسیه در حال تبادل هستیم، آنان(غربیها) ما را تحریم کردند اینان کمک کردند. اینکه در گذشته تبادلاتی کرده باشند، احتمالش وجود دارد، منعی هم وجود نداشته است. از زمانی که ما آمدهایم، چیزی ندادهایم.
پزشکیان تصریح کرد: ما میگوییم صلح کنیم آنان تحریم میکنند. با تحریم شروع کنند، چطور به صلح برسیم؟ با دعوا هیچ کشوری توسعه پیدا نمیکند. ما نمیخواهیم هیچ جنگی را در منطقه تقویت کنیم. من پیگیری کردم و گفتند در مدتی که ما آمدهایم، این اتفاق رخ نداده است. ما با روسیه ارتباط خواهیم داشت ولی در رابطه با جنگ، دیدگاهمان این است که هیچ کشوری نباید به خاک کشور دیگری تجاوز کند.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما از تلاشهای میانجیگرایانه ژاپن استقبال میکنیم. به جای استفاده از فرصت حیات به جان هم افتادهایم. ما میتوانیم کره زمینی درست کنیم که همه در آن به راحتی زندگی کنند. آنان بمب اتم و سخت افزار کشنده درست میکنند. ما این توان را نداریم. خودش درست کرده و میگوید تو چرا درست کردی! چه کنم؟ بگذارم من را بکشی؟
پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرگزاری موج بعنوان آخرین پرسش نشست خبری مبنی بر پیام پزشکیان برای دولت مردان آمریکایی بیان داشت: حقوق مردم ما را احترام بگذارند و برای کشور ما توطئه چینی نکنند. ما انقلاب کردیم تا با عزت و سربلندی زندگی کنند. ما نه در فکر صدور انقلاب به جایی هستیم و نه به فکر کشور گشایی هستیم. اینها افراد خوب و خلاق ما را ترور میکنند در نتیجه افرادی میمانند که نتوانند واقعیت دین را به مردم نشان دهند بعد میگویند مسلمانان این افراد هستند.
انتهای پیام/
لینک خبر: