تداوم رونق بورس؛ نیازمند ورود نقدینگیهای تازه به بازار
یک کارشناس بازار سرمایه، تداوم رونق بورس را نیازمند ورود حجم بیشتری از نقدینگی تازه به این بازار دانست و گفت: ورود نقدینگی به سهمها یا سایر ابزارهای بازار سرمایه مانند صندوقها نیازمند تقویت حس اطمینان در سرمایه گذاران است.
به گزارش نبأپرس، «علی جبلعاملی» امروز (شنبه) به رشد این روزهای شاخص بورس در بازار اشاره کرد و افزود: پس از افت و خیزهایی که بازار در چند وقت اخیر تجربه کرد، اکنون اکثر فعالان بازار سرمایه معتقدند که سهام حاضر در بازار در نقاط ارزشمندی قرار دارند و به اصطلاح به کف قیمتی رسیده است.
وی، به دیگر عامل تاثیرگذار در بهبود روند این روزهای معاملات بورس اشاره کرد و گفت: در کنار عواملی که در این روزها باعث تغییر مسیر شاخص بورس شده است، افزایش نرخ ارز نیز توانسته چشم انداز مثبتی را برای بازار کامودیتیها فراهم کند.
جبلعاملی ادامهداد: در این میان کاهش شاخص قدرت دلار، کاهش محدودیتهای کرونایی در چین و امید به تقویت اقتصاد این کشور، افزایش قیمتهای کامودیتی از جمله فلزات اساسی، فولاد و نفت هم کمک کننده به ایجاد چشم انداز روشن در بازار شده است.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: عرضه محصولات تولیدی در بورس کالا از جمله خودرو و نیز افزایش حاشیه سود شرکتهای گروه خودرو، امیدها را برای تداوم روند مثبت در بازار تقویت کرده است.
وی تاکید کرد: اکنون در بازار شاهد وجود مسائلی مانند فاصله بین نرخ ارز نیمایی و آزاد، ریسکهای سیستماتیک و عدم اطمینان به پایان رکود تورمی جهانی هستیم که این مساله میتواند تا حدودی روند بازار را در این روزها تحت تاثیر خود قرار دهد.
جبلعاملی خاطرنشان کرد: مساله دیگر مربوط به بازارهای موازی مانند مسکن، ارز، طلا و ارزهای دیجیتال است که میتواند همزمان با افزایش ارز در بازار آزاد توجه سرمایه گذاران را به خود جلب کند و نقدینگی را به جای بازار سرمایه به سمت این بازارها سوق دهد.
این کارشناس بازار سرمایه، مساله اعتماد را اصلیترین عامل در رونق بازار عنوان کرد و گفت: با اعتماد دوباره سرمایهگذاران به بازار سرمایه میتوان امیدوار به تداوم سبزپوشی شاخص بورس و نیز صعود آن در این بازار باشیم.
وی معتقد است که اکنون نقدینگی موجود در بازار ناشی از سرمایههای افراد قدیمی بازار و افرادی است که در مدت اخیر از بازار خارج نشدهاند.
جبل عاملی اضافهکرد: از طرف دیگر باید توجه داشت که انتخاب سبد مناسب در بازار سرمایه مطابق با ریسک پذیری افراد میتواند بازده بیشتری را نسبت به سایر بازارها نصیب سرمایهگذاران کند.
وی اعلامکرد: سهمهای بدون زیان انباشته، دارای حاشیه سود و تقسیم سود بالا، شرکتهایی که تأثیر پذیری کمتری نسبت به کسری بودجه و سیاستهای محدود کننده دارند و کامودیتی محورهای صادرکننده میتوانند مدنظر سرمایه گذاران قرار گیرند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: اکنون ابزارهای متنوعی در بازار از قبیل صندوقهای با درآمد ثابت، صندوقهای سهامی، شاخص محور، اختیار خرید، سکه و غیره وجود دارند که میتوانند علاوه بر پوشش ریسک، پاسخگوی سرمایه گذاری درست افراد مختلف در بازار باشند.
وی اظهار داشت: سیاستگذاران باید توجه داشته باشند، بازار سرمایه مناسب ترین بازار برای هدایت نقدینگی، تأمین مالی و پاسخ به نیازهای مختلف سرمایهگذاران است که در محیطی شفاف می توانند از هجوم سرمایههای سرگردان به بازارهای موازی جلوگیری کرده و این سرمایه ها در جهت تخریب اقتصاد کشور مورد استفاده قرار نگیرند.
انتهای پیام/
لینک خبر: