قالیباف:امروز موضوع اقتصاد مسئله اصلی کشور است / یاور دولت هستیم

رئیس مجلس گفت:امروز موضوع اقتصاد مسئله اصلی کشور است در مجلس به موضوع اشتغال، بیکاری و معیشت مردم به اولویت پرداختیم.

 

به گزارش نبأپرس، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی که شامگاه امروز(چهارشنبه، 10 آذر) به مناسبت روز مجلس بعد از بخش خبری 21 از شبکه یک سیما پخش شد، گفت: مهم ترین ویژگی شهید مدرس این بود که چون از خدا می ترسید از هیچ کس نترسید و هم در مقابل چشم غره های دشمنان خارجی ایستاد و هم در مقابل رضاخان قلدر، فشارها و استبداد داخلی ایستاد و واقعا او بود که به اینکه مجلس خانه ملت است، معنا بخشید؛ از مردم و خواسته های مردم دفاع کرد و واقعا به موضوعات ملی و دینی کشور و افتخار کشور معنا بخشید.

وی درباره طرح ها و برنامه مجلس درباره معیشت و اقتصاد، ادامه داد:امروز نمایندگان مردم، هیچ دغدغه ای جز دغدغه مردم ندارند و یکی از وظایف ما در میان مردم بودن و ارتباط مستقیم با آنها است که انصافا همه همکاران بنده در حوزه انتخابیه خود مرتب و از نزدیک با اقشار و توده های مختلف مردم در ارتباط هستند.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه مجلس یازدهم آغاز کار خود را با سیاست گذاری درباره به دو موضوع مهم متمرکز کرد، اظهار داشت: اول مسائل اقتصادی و دوم توجه به مسائل فرهنگی و علمی کشور بود. مجلس برای اقتصاد و هر موضوعی دیگر وظایف ذاتی دارد. یکی اینکه اگر قانون ایراداتی دارد آن را مرتفع کند و یا اگر دولت یا نمایندگان تشخیص دهند برای حل مشکلی نیازمند قانونی هستیم آن را وضع کنند و بعد بر اجرای آن نظارت کنیم.

رئیس مجلس با تاکید براینکه اجرای قانون از وظایف دولت است، افزود: مجلس واقعا یار و مددکار دولت بوده و در کنار آن وظیفه قانونی داریم تا ناظر دلسوز هم باشیم و بار اصلی روی دوش دولت است که باید همه به آنها کمک کنیم تا قوانین را اجرا کند.

قالیباف با بیان اینکه امروز دغدغه مردم اشتغال و معیشت و نگرانی آنها از بی ثباتی اقتصاد و گرانی است، گفت: ما در مجلس شورای اسلامی به این موضوعات با اولویت پرداختیم. مهم ترین قوانینی که در مجلس تصویب شد عمدتا متمرکز بر بحث اقتصاد بوده است. امروز مسکن یکی از موضوعات و دغدغه های مردم است و اگر مردم حتی دوشیفت کار هم انجام دهند در این گرانی مسکن، خرید مسکن امکان پذیر نیست.

نماینده تهران در مجلس اضافه کرد:امروز مردم نگرانند که آیا اجاره شان را می توانند تامین می‌کنند یا نه؟ مجلس قانون تولید مسکن را در دستور کار گذاشت. ما سعی کردیم همه ضعف‌هایی که در گذشته در حوزه مسکن بود را مورد توجه قرار دهیم و اشکالات مسکن مهر را هم برطرف کنیم اما این را با نگاه دولتی ساز پیش نبردیم. باید سعی کنیم از ظرفیت مردم استفاده کنیم و قیمت تمام شده مسکن را به یک قیمت قابل قبول و ارزان برسانیم.

قالیباف با بیان اینکه از 55 تا 45 درصد قیمت مسکن متمرکز بر زمین است، افزود: در همین راستا می‌شود از زمین‌های دولتی استفاده کرد و اقدام به تشکیل صندوق کرد. قانون مجلس در این زمینه نیز تصویب و ابلاغ شد، از طرفی مالیات بر خانه‌های خالی نیز مصوب شد و تاثیر خود را داشت. به هر حال مهمترین موضوع عرضه و تقاضاست. ما چند صد هزار خانه خالی عمدتا نوساز داریم که بخشی در کارهای بنگاه داری بانک‌ها بود. وقتی به آنها مالیات تعلق می‌گیرد یا مجبورند آن را اجاره دهند یا بفروشند. همچنین قانون مالیات بر عایدی سرمایه هم مراحل آخرش را طی می‌کند.

وی با بیان اینکه مجلس با برنامه روشنی حرکت می‌کند، افزود: یکی از دغدغه‌های جدی بحث اقتصادی و معیشتی بوده که در همین راستا سبد معیشتی نیز به مردم واگذار شد. ما اقدامات دیگری هم در حوزه مسائل اقتصادی داشتیم. البته بخشی از فشارها، فشار تحریم است. در آغاز مجلس برای رفع تحریم قانونی را تصویب کردیم که در برابر اقدامات یکطرفه آمریکا و 4+1 و فشار بر کشور بود. این قانون زبان دیپلماسی در عرصه بین‌المللی بود و ما تا آن موقع چنین قانونی با این شفافیت نداشتیم.

نماینده تهران در مجلس عنوان کرد: پروتکل الحاقی و محدودیت در حوزه غنی سازی در گرو این بود که تحریم‌ها را بردارند اما ما داشتیم این را اجرا می‌کردیم در حالیکه تحریم‌ها را برنداشته بودند. این قانون توانست اثرگذار باشد. من مطمئنم می‌توانیم مذاکرات قدرتمندانه و خوبی را انجام دهیم و به یک توافق عادلانه و عزتمندانه دست پیدا کنیم.

رئیس مجلس در مورد قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که اخیراً مصوب و برای اجرا ابلاغ شده است، گفت: یکی از سرمایه‌های بزرگ همه کشورها جوانی جمعیت است. ما جزء جوان‌ترین کشورهای دنیا بودیم. تداوم سیاست‌ها غلط ما را با پدیده پیری زودرس مواجه کرد. ما با این طرح، خواستیم با این موضوع مقابله کنیم.

قالیباف تصریح کرد: باید بپذیریم بخش عمده ماجرای موالید، بحث معیشتی است. امروز اگر جوانی بخواهد ازدواج کند، می‌پرسند شغل شما چیست؟ بنابراین، اشتغال، درآمد و موضوعات فرهنگی و سلامت به موضوع اقتصادی بازمی‌گردد.

وی با تأکید بر اینکه نمی‌خواهم بگویم تنها معیار استحکام خانواده اقتصاد است، اضافه کرد: اقتصاد نقش اساسی در استحکام خانواده دارد. این قانون بیش از 70 ماده دارد. ما توانستیم بخشی از نگرانی‌ها را برطرف کنیم. ما از ظرفیت‌های دولت برای بودجه 1401 نیز در این موضوع استفاده خواهیم کرد. در واقع، از ازدواج و از مادر به عنوان مهم‌ترین عنصر  موثر در خانواده حمایت می‌کنیم.

قالیباف بیان کرد: ما در کشور نیاز به برخی تخصص های پزشکی داریم، در دوره شیوع کرونا دیدیم که برخی شهرها با وجود داشتن جمعیتی صد هزار نفری اما فاقد متخصصان در حوزه داخلی و ریه بودند، حتی در برخی مناطق تهران نیز این مشکل وجود داشت.

وی عنوان کرد: ما در شورایعالی انقلاب فرهنگی و مجلس مصمم هستیم تا میزان ظرفیت پذیرش دانشجو را در رشته پزشکی افزایش دهیم به طور حتم توده ها و جوانان با استعداد طرفدار این موضوع بوده و برای آن لحظه شماری می کنند البته برخی نیز به دلایل مختلف این موضوع را نمی پسندند اما حتما ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی را در کنکور سال آینده افزایش می دهیم.

نماینده تهران در مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجلس برای حمایت از سرمایه داران خرد در بازار بورس چه برنامه ای را دارد، گفت: با توجه به تجربه و آمار و اطلاعاتی که در اختیار دارم و همچنین نشست های متعدد کارشناسی و تجربه سه دهه اخیر خود در مسائل اقتصادی و اجتماعی با اطمینان می گویم کشور ما از جهت اقتصادی ظرفیت بسیار بالایی دارد.

رئیس قوه مقننه افزود: این موضوع را از روی احساس یا بدون عقبه نمی گویم، حتی در جلسه امروز صبح با هیات دولت نیز بر این موضوع تاکید کردم. ظرفیت اقتصادی در کشور وجود دارد اما به دلیل رویکردها و تصمیمات اشتباه و همچنین روش هایی که متاسفانه موجب گسترش و تقویت سوداگری و دلالی در کشور شده، این ثروت متعلق به مردم در اختیار و استفاده عده ای خاص قرار گرفته است.

قالیباف اظهار داشت: امروز برای نجات اقتصاد کشور نیازمند اتخاذ تصمیمات شجاعانه و دقیق در بررسی طرح ها و اجرای آن هستیم. گاهی تصمیمات درستی اتخاذ می شود اما در عمل با مشکل مواجه می شویم و گاهی نیز این موضوع بالعکس است.

وی ادامه داد: بدون شک یکی از موضوعات بسیار مهم هدایت نقدینگی در کشور به سمت تولید از طریق بازار سرمایه و بورس است اما گاهی اوقات مسئولان در این زمینه اشتباه می کنند.

نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: افراد برای ورود به بازار بورس باید از سرمایه مازاد بر نیاز خود استفاده کنند، ما مقصریم یعنی نباید افراد طلا، خودرو و نیاز زندگی خود را فروخته و به بازار بورس وارد شوند.

رئیس مجلس افزود: بازار سرمایه یک باره از 5 میلیون نفر سهامدار در زمانی کوتاه به 50 میلیون نفر سهامدار رسید، افزایش نفرات با سرمایه های اندک در کنار وجود شرکت های گردن کلفت حقوقی و خصولتی مانند خودرو مشکلاتی را به وجود آورد، این شرکت ها هر کجا لازم باشد خود را خصوصی می نامند و در هر کجای دیگر که لازم بدانند خود را دولتی معرفی می کنند. افراد حرفه ای و کاربلد در بازار بورس حضور دارند و مردم تخصصی در امور بورس ندارند البته بازار بورس مکلف است تا از سهامداران خرد حمایت کند.

قالیباف با بیان اینکه بازار سرمایه محل ریسک است، بیان کرد: مردم با اعتماد به دعوت مسئولان و دولت گذشته به بازار بورس وارد شدند و باید دولت از آن ها حمایت کند و یکی از راه های حمایت این است که زمینه ریسک آن ها را پوشش داده و بیمه کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه گاهی قانون به درستی اجرا نمی شود، گفت: در اواخر مرداد سال گذشته و در دولت قبل و در جلسه سران قوا می خواستند مصوبه ای را که عرضه سهام اولیه شرکت ها را بدون حق تقدم در بازار بورس ارائه کنند تا بتوانند به بازار بورس عمق دهند، این کار بسیار خوبی بود اما به درستی اجرا نشد.

قالیباف  با تاکید بر اینکه کارهایی با سرعت بالا در مجلس دوازدهم کمتر در گذشته اتفاق افتاده است، گفت: ما در دولت قبل یک لایحه دو فوریتی را طی 3 هفته در مجلس اعلام وصول کرده و در کمیسیون و صحن مجلس بررسی و تصویب کردیم و بعد از رفع و بازگشت به شورای نگهبان ابلاغ شد اما متاسفانه 8 ماه اجرای این قانون به تاخیر افتاد تا اینکه اخیرا اجرای این قانون ابلاغ شد.

وی با اشاره به اشکالات بازار بورس، افزود: ظرفیت بورس در بازارگردانی، عدم نظارت، ضعف های مدیریتی، رانت ها و اطلاعات از جمله اشکالات در بازار بورس هستند البته این اشکالات علاوه بر بورس در حوزه انرژی نیز وجود دارد.

نماینده تهران در مجلس ادامه داد: ما در کشور ثروت و دارایی های خوبی داریم و حتی مسیرهای تولید ثروت نیز وجود دارد اما به دلیل آنکه 80 درصد اقتصاد در اختیار دولت است امروز سرمایه و سرمایه گذار در امنیت خود دچار مشکل شده اند بنابراین ما مصمم هستیم تا این ایرادات را رفع کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما بودجه سال 1400 را در دولت قبل به دلیل وجود کسری بودجه رد کردیم، بودجه ظاهرا برای دولت است اما زمانی که لایحه بودجه به مجلس ارسال می شود هم برای دولت و هم زندگی مردم است بنابراین کسری بودجه به معنای دست در جیب مردم کردن و از جیب فقرا خرج کردن است.

قالیباف تاکید کرد: مردم تمامی این مسائل را لمس می کنند حتی افزایش حقوق ها زمانی که از مسیر فعالیت و کار تامین نشود و از طریق بانک ها و خلق پول تامین شود در حقیقت همان دست کردن دولت در جیب ملت است.

وی تصریح کرد: حتی فردی که اکنون حقوقی 6 میلیون تومانی دریافت می کند دیگر قدرت خرید را ندارد و حاضر است 3 میلیون تومان حقوق دریافت کند اما قدرت خرید دو سال پیش را داشته باشد.

رئیس قوه مقننه اظهار داشت: ارز 4200 تومانی به نهاده های اصلی اختصاص پیدا می کند اما به دلیل اشکالات در بهره وری تولید و از همه بدتر ایرادات شبکه توزیع، مرغ با قیمتی گران به دست مصرف کننده می رسد، اکنون دولت ارز یارانه ای و پول را هزینه می کند اما این پول سر سفره مردم نمی رود، گاهی با مدیریت غلط و گاهی با شبکه توزیع نامناسب این اتفاق در کشور به وقوع می پیوندند زیرا راه سیستم سوداگری در کشورمان باز است.

رئیس مجلس درباره میزان مصرف انرژی در کشور و یارانه آن گفت: اگر میزان مصرف گاز و بنزین را به بشکه نفت تبدیل کنیم روزانه بیش از پنج میلیون بشکه نفت مصرف داریم و فاصله بین پرمصرف‌ها و کم مصرف‌ها 21 برابر است. در مورد قیمت سیمان و فولاد هم می‌بینید که آنها با انرژی و نیروی ارزان و مواد اولیه ارزان نسبت به قیمت‌های جهانی تولید می‌کنند ولی فروش‌شان به قیمت جهانی است. این نیازمند تصمیمات شجاعانه و عادلانه است. وقت آن است که ما در دولت و مجلس شجاعت و آبرو به خرج دهیم و اینها را حل و فصل کنیم.

قالیباف ادامه داد: ما با دولت موضوع یارانه‌ها در حوزه ارزی، مواد اولیه و بحث نهاده‌ها را دنبال می‌کنیم ولی به دست مردم نمی‌رسد. امیدواریم دولت با تصمیماتی که گرفته می‌شود اتفاقات خوبی را رقم بزند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد موضوع خودرو نیز گفت: حمایت از تولید در همه بخش‌های اقتصادی باید مورد توجه باشد اما اگر از همین تولید حمایت بی رویه شود که سقف و زمان نداشته باشد باعث می‌شود دلال‌ها زیر چرخ تولید بدترین فساد را انجام دهند. ما در بخش خودرو دچار چنین وضعی هستیم. در حالیکه سهم دولت در خودروسازی‌ها شش تا هفت درصد است در آنها دخالت می‌کند و این اشکال است. نتیجه اش پراید 170 میلیونی می‌شود.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه با واردات خودرو نیز مخالف است، گفت: حتما اینکه اجازه بدهیم مردم خودرو وارد کنند باعث از بین رفتن سرمایه، خروج ارز و آسیب زدن به تولید می‌شود. برخی کشورها خودشان خودروساز نیستند ولی تامین کننده قطعات خودروسازی‌های بزرگ هستند. ما نیروی جوان، فنی، فعال و انرژی ارزان و کارخانه‌هایی با ظرفیت تولید قطعه داریم. می‌توانیم در مقابل صادرات قطعات واردات هم داشته باشیم. باید به گونه‌ای شود که مردم مجبور نشوند پراید را با 170 میلیون تومان سوار شوند. بخشی از قطعات مربوط به خودروهای ما در بیرون ساخته می‌شود و به کشور وارد می‌شود. در واقع قطعه به داخل وارد می‌شود.

رئیس مجلس عنوان کرد: وقتی تولید کننده احساس کند حاشیه امن دارد می‌تواند هر بنجلی را تولید کند که رقیب هم نداشته باشد و پراید را 170 میلیون تومان می‌کند. ما باید این مدیریت غلط دولتی را اصلاح کنیم.

قالیباف در پاسخ به سوالی در مورد واردات خودرو بنز برای نیروی انتظامی در زمان فرماندهی وی اظهار داشت: ما در پلیس نیازمند خودرو برای تعقیب سارق با امنیت و کیفیت لازم بودیم، خیلی هم پولدار نیستیم که جنس بی کیفیت بخریم. آن زمان پژو پرشیا 13 میلیون تومان بود و بنز پلیس در بندر 15 میلیون تومان تخلیه شد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های خودروساز 85 هزار میلیارد تومان بدهی دارند، افزود: ملت ما نشان داده‌اند که در همه سختی‌ها ایستاده‌اند. ما باید تصمیمات عاقلانه و عادلانه بگیریم. این همان تصمیم انقلابی است که به نفع مردم است. نه اینکه کسی 20 برابر گاز مصرف کند. الان 48 درصد خانوارهای ایرانی یک خودرو هم ندارند و یک لیتر بنزین هم مصرف نمی‌کنند. سهم اینها از این سوبسید عظیم کجاست؟ ما در مجلس مصمم هستیم و من در دولت هم این اراده را دیده‌ام. مطمئن باشیم اگر تصمیمات درستی اتخاذ شود مردم پای اصلاح بزرگ ساختاری و محتوایی اقتصاد کشور هستند. زیرا عدالت را می‌بینند. ما الان خانواری را می‌بینیم که چون قدرت خرید ندارد سویا هم نمی‌تواند استفاده کند.

نماینده تهران در مجلس در پاسخ به سوالی درباره طرح صیانت نیز گفت: روزی که کمیسیون مربوطه تشکیل شد من همانجا خیلی صریح با مردم صحبت کردم و گفتم مطمئن باشید موضوع فیلترینگ نیست. در اینجا یک فضاسازی اتفاق افتاد. اکثر جوانان خلاق ما و کارآفرین ما در این پلتفرم‌ها کار می‌کنند و اقتصاد به آنجا رفته، ما به دنبال تقویت اقتصاد و ایجاد شغل هستیم و اقتصاد دیجیتال دانش بنیان محور اصلی است.

رئیس مجلس اضافه کرد: بعضی وقت‌ها صحبت‌های یک نماینده را به عنوان مجلس قلمداد می‌کنند. مثلا طرحی که با 15 امضا آمده را به عنوان خواسته مجلس مطرح می‌کنند در حالیکه این یک پیشنهاد است و تازه بعد از تصویب مجلس هم باید در شورای نگهبان تایید شود.

قالیباف اضافه کرد: در کجای دنیا فضای مجازی که در حقیقت فضای واقعی است، بدون قانون است. اگر یک کلاهبرداری در فضای مجازی باشد قوه قضائیه چطور باید آن را رسیدگی کند؟ مالکیت معنوی کجاست؟چرا امروز یک پلتفرم و سایتی که دارد برند می شود، این هیچ مالکیت معنوی ندارد؟ ما در این قانون دنبال حل این مسائل هستیم.

قالیباف درباره طرح رتبه بندی معلمان نیز گفت: معتقدیم که مهمترین عنصر در پیشرفت یک کشور و ملت، منابع انسانی است که این عنصر مهم  و تربیت آنها در کشور ما در دست معلمان عزیز است. طرح رتبه بندی در مجلس دارد کارهایش انجام می‌شود و در کمیسیون است. روشن گفته‌ام که درباره این طرح با دولت توافق کرده‌ایم؛ این حق معلمان است و حتما پای کار آنها هستیم و ما 25 هزار میلیارد تومان در سال برای طرح رتبه‌بندی معلمان با دولت توافق کردیم و از 31 شهریور امسال شامل حال معلمان خواهد شد.

وی در پایان درباره طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و ایرادات شورای نگهبان به این طرح نیز گفت: ایرادات شورای نگهبان به این طرح، ایراداتی نیست که تاثیر در هدف قانون بگذارد، برخی اشکالات هست که دارد برطرف می شود و جزو کارهای ماندگار این مجلس بود.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 1 =

دکمه بازگشت به بالا