فردا یارانه نقدی تا سقف یک میلیون تومان به حساب برخی سرپرستان خانوار واریز می‌شود

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از واریز مبالغ ۶۰۰ تا یک میلیون تومان به حساب سرپرستان خانوار در قالب طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال خبر داد.

 

به گزارش نبأپرس، علیرضا عسگریان؛ معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در نشست خبری با موضوع اجرای مرحله جدید طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال اظهار کرد: دولت سیزدهم از ابتدای استقرار (سال 1400)،‌ توجه ویژه‌ای را به موضوع امنیت غذایی داشته و در این ارتباط طرح‌هایی را اجرا کرده است.

وی تصریح کرد: با توجه به افزایش نرخ تورم و همچنین شیوع ویروس کرونا در سال‌های گذشته میزان مصرف کالری در کشور کاهش پیدا کرده است و در همین ارتباط 3 طرح مهم روی میز ما قرار گرفته که می‌توان به طرح کالابرگ، طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5سال و طرح ویژه یسنا ویژه مادران باردار و شیرده اشاره کرد.

عسگریان با اشاره به اجرای طرح کالای برگ گفت: در حال حاضر 61 میلیون نفر تحت پوشش طرح کالابرگ قرار دارند و بزرگترین طرح ملی ما محسوب می‌شود.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اجرای طرح کالابرگ در کشور تصریح کرد‌: از زمان حذف ارز ترجیحی (تابستان 1401) میزان پرداخت یارانه‌ها به هموطنان 9 برابر افزایش پیدا کرد و از همان زمان اجرای طرح کالابرگ در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت و این طرح به صورت پایلوت در برخی از استان‌ها اجرا و در نهایت در کل کشور عملیاتی شده است.

وی با اشاره مجدد به اینکه در حال حاضر 61 میلیون نفر تحت پوشش طرح کالابرگ در کشور قرار دارند، گفت: دولت توجه ویژه‌ای به سفره خانواده‌ها دارد و به همین جهت در راستای این موضوع طرح‌های ویژه‌ای را در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار داده‌ایم.

عسگریان تصریح کرد: همانطور که گفته شد طرح کالابرگ برای عموم مردم، طرح امنیت غذایی برای کودکان زیر 5 سال از دهک یک تا 7 و طرح یسنا ویژه مادران باردار و شیرده اجرا می‌شود.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به طرح امنیت غذایی کودکان زیر سال گفت: در این طرح کودکانی که توسط وزارت بهداشت به وزرات رفاه معرفی می‌شود از یارانه در نظر گرفته شده برای کودکان استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: کودکان در قالب طرح امنیت غذایی زیر 5 سال توسط مراکز بهداشت و خانه‌های بهداشت در روستاها و شهرستان‌ها شناسایی و اسامی آنها به همراه کد ملی سرپرست خانوار به وزارت رفاه ارجاع داده می‌شود و وزارت رفاه نیز پس از بررسی‌ها اقدام به پرداخت یارانه به ازای هر کودک می‌کند.

عسگریان گفت: در مرحله نخست طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال 145 هزار کودکان توسط وزارت بهداشت به وزارت رفاه معرفی شدند. این کودکان در قالب دهک یک تا 7 قرار داشتند که در ادامه از این تعداد 123 هزار و 500 کودک مشمول طرح امنیت غذایی شدند.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال به ازای هر کودک یک میلیون تومان در قالب دهک یک تا 5 و 600 هزار تومان برای کودکانی که در دهک 6 و 7 قرار دارند پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه مبالغ اشاره شده به ازای هر کودک واریز می‌شود تصریح کرد: در صورتی که یک خانواده بیش از یک کودک داشته باشد نیز مبالغ یک میلیون تومانی و 600 هزار تومانی واریز می‌شود که البته همانطور که گفته شد مبالغ اشاره شده بر اساس دهک‌بندی به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود.

عسگریان ادامه داد: از 123 هزار کودک مشمول طرح امنیت غذای 3500 خانوار دارای بیش از یک کودک بودند که بر اساس برنامه‌ریزی یارانه‌های در نظر گرفته شده برای آنها نیز به حساب آنها واریز شد.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص یارانه اشاره شده افزود: این طرح برای کودکان 6 ماه تا 5 سال ادامه خواهد داشت و هر ماه مبلغ اشاره شده (600 هزار تا یک میلیون تومان) بر اساس دهک‌بندی به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود.

وی تصریح کرد: پس از اتمام 59 ماه (داخل 5 سالگی کودک) دیگر مبالغ اشاره شده به حساب سرپرست خانوار واریز نمی‌شود و در واقع این زمان اتمام واریز یارانه برای آن کودک خواهد بود.

عسگریان درخصوص اقلام طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال تصریح کرد: در طرح کالابرگ 11 قلم کالا در نظر گرفته شده که البته ناگفته نماند که این تعداد قلم کالا با نظر کارشناسان و مشاوران و اساتید دانشگاه و … بوده است. همچنین در طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال از تعداد اقلام کالاها به 16 قلم رسیده است.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: 16 قلم در نظر گرفته شده در قالب طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال شامل؛ برنج، پروتئین، میوه‌جات، سبزیجات و … است.

وی با بیان اینکه یارانه در نظر گرفته شده زیر 5 سال هر ماه به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود اظهار کرد: سرپرستان خانوار مکلف هستند که مبلغ اشاره شده را صرف خرید 16 قلم کالای مشخص شده کنند و در صورتی که به هر دلیلی این کار انجام نشود و با اقداماتی که توسط وزارت بهداشت در قالب صحت‌سنجی وزن کودک انجام می‌گیرد و چنانچه این اعتبار شارژ شده در این حوزه هزینه نشود دیگر مبلغی به حساب سرپرست خانوار در قالب طرح امنیت غذایی واریز نخواهد شد.

عسگریان ادامه داد: هموطنان می‌توانند با نصب اپلیکشن شما بر روی گوشی‌های خود اطلاعات کاملی از طرح‌های وزارت رفاه در حوزه‌های مختلف کسب و بسیاری از سئوالات آنها در این حوزه پاسخ داده می‌شود.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که آیا اعتبار شارژ شده در قالب طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال با گذشت یک ماه به حساب سرپرستان خانوار حذف می‌شود یا خیر گفت: در طرح کالابرگ چنانچه مبلغی از 120 هزار تومان بسته تشویقی در قالب طرح اشاره شده بماند، پس از گذشت یک ماه این مبلغ حذف می شود اما در طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال خانواده‌ها دو ماه فرصت دارند تا از اعتبار اشاره شده استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال در دو نوبت تاکنون اجرا شده است تصریح کرد: ان‌شاءالله فردا (5 بهمن‌ماه) مرحله جدید طرح امنیت غذایی خواهد بود و مبالغ در نظر گرفته شده (600 هزار تا یک میلیون تومان) بر اساس دهک‌بندی یک تا 7 به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

عسگریان با تاکید مجدد بر اینکه خانواده‌ها نمی‌توانند اعتبار شارژ شده را در قالب طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال در بخش‌های دیگر هزینه کنند گفت: همانطور که گفته شد وزارت بهداشت هر 6 ماه یک بار صحت‌سنجی در خصوص رشد کودکان انجام می‌دهد و در صورتی که کودک به رشد مورد نظر نرسیده باشد و مشخص شود که خانواده اعتبار شارژ شده را در قالب طرح امنیت غذایی در بخش‌های دیگری هزینه می‌کند، خانواده را مورد سوال قرار می‌دهند و در صورتی که مجددا این کار ادامه داشته باشد یارانه و اعتبار تخصیص داده شده قطع خواهد شد.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در مرحله اول طرح امنیت غذایی از 145 هزار کودک معرفی شده از سوی وزارت بهداشت، 123 هزار و 500 کودک مشمول طرح امنیت غذایی قرار گرفتند و در مرحله دوم وزارت بهداشت 151 هزار کودک را برای طرح اشاره شده به وزارت رفاه معرفی کرد که در ادامه 130 هزار و 500 کودک مشمول دریافت یارانه طرح امنیت غذایی شدند و در مرحله سوم (فردا 5 بهمن) 153 هزار کودک از سوی وزارت بهداشت به وزارت رفاه معرفی شدند که بنا بر برنامه‌ریزی انجام شده 131 هزار و 830 کودک یارانه امنیت غذایی را دریافت خواهند کرد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ محدودیتی در تامین و واریز اعتبار و یارانه طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال وجود ندارد، گفت: کودکانی که توسط وزارت بهداشت معرفی می‌شوند پس از بررسی یارانه اشاره شده را دریافت می‌کنند و همانطور که گفته شد مبالغ در نظر گرفته شده به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود.

عسگریان در پاسخ به این سوال که چند درصد از خانوارها از طرح اشاره شده استقبال کرده‌اند گفت: بر اساس گزارش‌های واسطه 50 درصد از این طرح استقبال کرده‌اند.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار امیدواری کرد که در ماه‌های آتی تعداد استقبال خانواده‌ها از این طرح به بیش از 80 درصد برسد.

وی در پاسخ به این پرسش که خانواده‌ها چگونه می‌توانند از یارانه این طرح برخوردار شوند، گفت: این خانوارها می‌توانند به خانه‌های بهداشت مرکز بهداشتی در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها مراجعه کنند.

عسگریان درباره نحوه اطلاع‌رسانی در خصوص طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال، بیان کرد: بنا بر برنامه‌ریزی‌های انجام شده به زودی موشن‌ها و تیزرهایی توسط صدا و سیما در قالب این طرح منتشر خواهد شد همچنین تعداد پیامک‌ها برای خانواده‌های مشمول طرح نیز افزایش پیدا خواهد کرد. ضمن اینکه با اخذ کد ملی مادران توسط وزارت رفاه به آنها اطلاع داده خواهد شد تا در طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال استفاده کنند.

معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص درصد مصرف اقلام در طرح امنیت غذایی گفت: در این ارتباط برنج رتبه نخست، در ادامه روغن، گوشت سفید گوشت قرمز در رتبه‌های بعدی مصرف قرار دارند و پنیر نیز در طرح امنیت غذایی در رتبه هشتم مصرف قرار دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: در ماه گذشته (دی) درصد مصرف پنیر در قالب طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال افزایش یافته است.

عسگریان در خصوص استان‌های پیشگام، در طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال اظهار کرد: کرمان، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان به عنوان استان‌های پیشگام در طرح قرار دارند و استان‌های ایلام، قم و البرز استان‌هایی هستند که کمترین استفاده از طرح امنیت غذایی کودکان زیر 5 سال را داشته‌اند.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 2 =

دکمه بازگشت به بالا