افتتاح ۶ پروژه مهم ارتباطی کشور/ رئیسی: شبکه ملی اطلاعات ۶۰ درصد رشد داشته‌ است

رئیس جمهور در آیین افتتاح ۷ طرح فیبر نوری گفت: پیشرفت نیازمند بهره‌وری است و با نگاه به اطراف‌مان در می‌بابیم که باید بیشتر تلاش کنیم و بعضی کشورها که مانند ما هم منابع دارند، از اقتصاد دیجیتال و نرم‌افزار درآمدهای خوبی دارند.

 

به گزارش نبأپرس، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور عصر امروز در آیین افتتاح 7 طرح فیبر نوری که به‌مناسبت روز جهانی ارتباطات انجام گرفت، طی سخنانی اظهار داشت: افتتاح‌های امروز و پیشرفت‌های انجام شده در بخش‌های مختلف مایه مباهات است و امیدواریم با همت فعالان این عرصه، گام‌های بلندی در ادامه برداشته شود.

وی افزود: دنیای امروز دنیای ارتباطات و اطلاعات است، این فناوری که امروز جوامع بشری برخوردار از آن است، سریع‌تر از آن‌چه فکر می‌شد تمام لایه‌های زندگی انسان را تحت تأثیر خود قرار داده است. سال‌ها طول کشید برخی امکانات به روستاها و مناطق برود ولی این فناوری و فضای دیجیتال بسیار سریع زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داد و به متن اصلی زندگی انسان رفته است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: باید برای اینکه چگونه در این فضا علم و توانایی‌های بسیارمان در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی و سایر عرصه‌های زندگی انسان بهتر و دقیق‌تر ارائه کرد و به نقطه برتری رسید، برنامه داشته باشیم. ما تا دیروز مصرف‌کننده در این فضا بودیم و جوانان‌مان تلاش کردند تا خودمان تولیدکننده باشیم؛ ساخت جاده‌های ارتباطی کار سختی بود و امروز در حوزه نرم‌افزار به تولیدات خوبی رسیده‌ایم.

رئیسی با بیان اینکه امروزه در کشور در سه حوزه نرم‌افزار، سخت‌افزار و مغزافزار اقدامات خوبی انجام گرفته است، تصریح کرد: با این‌همه تلاش‌ها هنوز نتوانسته‌ایم به نقطه مطلوب برسیم و باید تلاش‌های بیشتری انجام بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: تلاش وزیر برای بکارگیری تشکل‌ها قابل تحسین است و این‌ها می‌توانند بسیار موثر باشند و تأکیدات مقام معظم رهبری بر استفاده از جوانان و دانش‌بنیان‌هاست. با این کار، رقابت سالم هم بین این فعالان شکل می‌گیرد که به‌خوبی می‌تواند به نتیجه مثبت بینجامد. تشکل‌ها، بخش خصوصی و مشارکت مردم باید دنبال شود و یکی از جلوه‌های کار مردمی این است که کار به‌دست مردم باشد و دولت نقش هدایت، حمایت و نظارت داشته باشد.

رئیس‌جمهور بیان کرد: پیشرفت نیازمند بهره‌وری است و با نگاه به اطراف‌مان در می‌یابیم که باید بیشتر تلاش کنیم و بعضی کشورها که مانند ما هم منابع دارند، از اقتصاد دیجیتال و نرم‌افزار درآمدهای خوبی دارند.

رئیسی بیان کرد: رشد اقتصادی در حوزه اقتصاد دیجیتال ولو اینکه 1.5 درصد باشد، خوب است ولی نباید به این حد قانع بود و باید به میزان بیشتری برسیم. جوانان‌مان آمادگی دارند و آماده‌ی شغل هستند و باید زمینه‌های اشتغال را برای‌شان فراهم کرد.

وی اظهار داشت: شبکه ملی اطلاعات از برنامه‌های دولت بوده و بر اساس اعلام مرکز ملی فضای مجازی تا قبل از این دولت، 23 درصد رشد و الان گفته شد این میزان به 60 درصد رسیده است؛ باید با سرعت بیشتر به سمت سرانجام نهایی حرکت کنیم. شبکه ملی اطلاعات یکی از زیرساخت‌های مهم برای هرگونه پیشرفت در کشور است.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: ما به‌دنبال دولت الکترونیک بودیم و میزان رشد 30 درصدی حاصل شده که حتما باید افزایش یابد. باید به سمت دولت هوشمند حرکت کنیم و بتوان کاغذ را از گردانه‌ی کار اداری خارج کرده و به ارتباطات هوشمند برسیم.

رئیسی عنوان کرد: اشاره شد 95 درصد از دستگاه‌ها به سامانه دولت هوشمند متصل شدند و 50 درصد از خدمات‌شان به این فضا آمده، این کم است و باید بیشتر تلاش شود. همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها حداکثر تا یک‌ماه دیگر وقت دارند که به سامانه دولت هوشمند متصل شوند و نباید هیچ دستگاهی غایب باشد.

وی درباره ارزیابی عملکرد کارکنان اداری تصریح کرد: کارمدان و مدیران باید مقابل خداوند متعال، مردم، ارباب رجوع و سلسله مراتب اداری پاسخگو باشند اما توسعه این فناوری می‌تواند اطمینان نسبی ایجاد کند تا کار درست انجام می‌گیرد و مردم هم رضایت واقعی دارند.

رئیس‌جمهور گفت: باید درباره کاری که امروز در وزارت ارتباطات و دستگاه‌های مرتبط انجام می‌گیرد تلاش شود با کیفیت و با سرعت باشد. مردم انتظار دارند خدمت را با کیفیت و سرعت دریافت کنند. به‌عنوان مثال، سامانه آموزشی شاد در نظام آموزشی یک پدیده جدید بود و گفتیم از این شبکه استفاده شود؛ چراکه امکان خوبی است.

رئیسی تأکید کرد: نیاز است کارها برای مردم و به‌ویژه جوانان تبیین شود و بدانند چه کارهایی در حال انجام و در دستورکار است. پیشرفت‌ها و حتی موانع را هم به مردم اطلاع دهید.

وی در بخش دیگری سخنانی خود به ذکر خاطره‌ای درباره نقش و جایگاه اینترنت در زندگی انسان‌ها پرداخت و عنوان کرد: بنده با بالگرد به یکی از روستاهای بسیار دور رفتم و اهالی گفتند در این 40 سال، فقط یک‌بار فرماندار به این منطقه آمده است. بعد از احوال‌پرسی از آنان خواستیم نیازهای خود را بنویسند و آنان مواردی از جمله مدرسه، خانه بهداشت، جاده و غیره را مطرح کردند و دستور پیگیری دادیم. بعد از مدتی، به من گزارش شد که مدرسه، خانه بهداشت و جاده در آن‌جا ایجاد شده است؛ اهالی روستا بعد از قدردانی از مسئولان بابت انجام این اقدامات، به آنان گفته بودند تا اینترنت به این‌جا وصل نشود، گویا شما هیچ‌کاری انجام نداده‌اید و باید دسترسی با سهولت به اینترنت برای ما انجام بگیرد.

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: باید کارهای خوبی که درباره اینترنت انجام شده به کمال برسد و به این نیاز جامعه پاسخ مناسب داده شود.

رئیسی با تأکید بر لزوم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، اظهار داشت: باید محصولات استاندارد و تجاری‌سازی‌شده داشته باشند تا بتوان به مرحله صادرات برسد. امروز حین بازدید از نمایشگاه دستاوردهای حوزه فناوری مجدداً گفتم هیچ دستگاهی حق ندارد کالا و محصولی که توسط شرکت‌های دانش بنیان با کیفیت تولید می‌شود را به کشور وارد کنند.

وی افزود: این جزو واردات بی‌رویه است و نباید انجام بگیرد. ما باید تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش بنیان را تشویق واقعی کنیم و تشویق در عمل این است که دانشگاه، پژوهشگاه و نخبه احساس کند که در میدان است و طبق پژوهش او کار می‌شود.

بر اساس این گزارش، آیت‌الله رئیسی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، شش پروژه ارتباطی مهم کشور را افتتاح کرد تا با بهره‌برداری رسمی از آنها، زیرساخت‌های ارتباطی مهمی در 20 ماه نخست فعالیت دولت سیزدهم ایجاد شده و گام مهمی در توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برداشته شود.

نخستین پروژه‌ای که در آیین روز جهانی ارتباطات توسط رئیس جمهوری و با توضیحات عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شد، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند بود که با اعتباری بیش از 25 میلیارد تومان راه اندازی شد.

با افتتاح این پروژه تمامی خدمات دولت به مردم از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه می‌شود. بر اساس ارزیابی‌ها تا کنون بیش از 95 درصد دستگاه‌ها به پنجره واحد متصل شده و بیش از 2700 خدمت با یک بار احراز هویت در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. بر اساس لایحه بودجه 1402 باید تا پایان امسال 100 درصد خدمات دولت از طریق این پنجره به مردم ارائه شود که 20 درصد آن به صورت هوشمند و بدون نیاز به ارائه مدرک و مراجعه برای انجام استعلامات انجام خواهد شد.

دومین پروژه‌ای که امروز فاز نخست آن به بهره برداری رسید، ایجاد سه میلیون پوشش فیبرنوری در طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها موسوم به FTTX بود.

اجرای این پروژه هم اکنون در 19 استان و بیش از 60 شهرستان آغاز شده و تاکنون 500 میلیارد تومان برای احداث آن هزینه شده است.

این طرح برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور در حوزه‌های ثابت و همراه از سال گذشته آغاز شده و قرار است تا پایان دولت سیزدهم، 20 میلیون خانوار تحت پوشش این شبکه پرسرعت ارتباطی قرار گیرند. توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری اصلی‌ترین پروژه توسعه‌ای وزارت ارتباطات در سال جاری نیز به شمار می‌رود.

پروژه اتصال فیبر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک به سرزمین اصلی و هندورابی به کیش، یکی دیگر از پروژه‌هایی بود که امروز توسط رئیسی با اعتباری بیش از 175 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

این پروژه برای بهبود برقراری ارتباطات بین جزایر ایران در خلیج فارس و سرزمین اصلی اجرا شده است و با اجرای این پروژه ارتباطات بین این جزایر با سرعت و کیفیت بالاتری برقرار می‌‌شود.

در این پروژه با استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان، بیش از 154 کیلومتر فیبرکشی دریایی انجام شده است.

همچنین اتصال 4 هزار روستای جدید بالای بیست خانوار به شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت سیزدهم با هزینه‌ای بیش از 4 هزار و 200 میلیارد تومان، یکی دیگر از پروژه‌هایی بود که امروز رونمایی شد. این پروژه با هدف توسعه بسترهای ارتباطی در کشور از طریق اتصال روستاها و نقاط کمتر توسعه‌یافته به شبکه ملی اطلاعات اجرا شده است.

توسعه عادلانه و متوازن دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت با توسعه شبکه ارتباطات در تمامی روستاهای بالای بیست خانوار کشور جزو برنامه‌های اصلی وزارت ارتباطات محسوب می‌شود.

بر اساس برنامه‌‌ریزی انجام شده، بقیه روستاهای بالای بیست خانوار کشور نیز تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شوند.

از دیگر پروژه‌های افتتاح شده امروز می‌توان از افتتاح و بهره‌برداری از فاز نخست توسعه ظرفیت شبکه زیرساخت کشور نام برد که با استفاده از توانمندی تولید داخل با اعتباری بیش از 600 میلیارد تومان به سرانجام رسیده است.

این طرح به منظور توسعه و ارتقای پایداری شبکه زیرساخت مادر مخابراتی کشور و تامین نیازمندی‌های آینده کشور، برای نخستین بار با استفاده از توانمندی تولیدکنندگان داخلی و به میزان 20 ترابیت بر ثانیه آغاز شده است که امروز فاز نخست آن با ظرفیت 12 ترابیت بر ثانیه افتتاح شد.

آخرین پروژه‌ای که امروز افتتاح شد نیز سامانه رضایت‌سنجی کارکنان دولت بود که به دستور رئیس جمهوری و با هدف اخذ نظر مردم و دریافت بازخورد نظرات آنها از خدمات کارکنان دولت با اعتبار 5 میلیارد تومانی به بهره‌برداری رسید.

این طرح با هدف افزایش نظارت و اصلاح رویه‌های دستگاه‌های اجرایی و افزایش رضایت‌مندی مردم در هنگام مراجعه به دستگاه‌های دولتی اجرا شده است.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =

دکمه بازگشت به بالا