تصدی ۲۵ درصد مدیریت کشور توسط بانوان
پس از پیروزی انقلاب اسلامی جایگاه زنان در عرصههای مختلف ارتقا یافت و زنان به عنوان نیمی از جمعیت اجتماعی کشور در بسیاری از عرصه ها پیشتاز بودهاند.
به گزارش نبأپرس از معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، پس از انقلاب اسلامی زنان توانستند به جایگاه و نقش تاثیرگذارتری در تصمیم گیری ها و اداره کشور برسند.
با توجه به پیشرفت ها و دستاوردهای عدیده زنان پس از انقلاب، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده طی گزارش پژوهشی در هفت حوزه «آموزش»، «بهداشت»، «اشتغال و کارآفرینی»، «رسانه»، «ورزش»، «حضور در عرصه قدرت و تصمیمگیری»، «محیط زیست، اقلیم و بحرانها»، این دستاوردها را طبق آمار تا سال ۱۴۰۰ گردآوری کرده که در ذیل به آنها اشاره شده است.
سهم زنان در عضویت هیات علمی دانشگاههای ۳۳.۳ درصد
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۵۷ تا سال پایان سال ۱۴۰۰ در حوزه آموزشی سهم زنان در عضویت هیات علمی دانشگاه ها ۳۳.۳ درصد و در دانشگاههای علوم پزشکی ۳۴ درصد افزایش داشته همچنین تعداد دانشجویان دختر در دانشگاههای کشور ۵۶ درصد رشد داشته است.
همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی بی سوادی زنان و دختران با نسبت ۹۹.۳ درصد ریشه کن شده و نسبت دانش آموزان دختر به پسر ۲۸ درصد رشد داشته است.
براساس این گزارش پس از انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۵۰۰ مولف زن و ۸۴۰ ناشر زن در کشور فعالیت داشتهاند.پس از انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت، بیش از ۹۵ درصد زایمانها توسط متخصصان زنان و زایمان انجام شده است.به ازای هر ۱۰۰ هزار زن در کشور ۶۰ ماما و ۲.۸ متخصص زنان زایمان در کشور فعالیت داشته است.
همچنین اجرای شبکه پوشش همگانی سلامت برای ۱۰۰ درصد شهرنشینان و ۹۹ درصد روستاییان و عشایر و کسب رتبه دهم در جهان از نظر کمترین میزان مرگ از دهانه رحم، کاهش نرخ مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال به ۱۴.۲ درصد در هر ۱۰۰ هزار تولد و کاهش نرخ مرگ و میر نوزادان به ۸.۲ درصد در هر ۱۰۰ هزار تولد از دستاوردها و پیشرفت های زنان پس از انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ است.
فعالیت ۴۲۰۰ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در حوزه اشتغال و کارآفرینی
۴۲۰۰ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی با تخصیص ۱۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی فعالیت کرده است. همچنین ۲ هزار و ۳۹۰ زن به عنوان عضو هیات مدیره شرکتهای دانش بنیان فعالیت میکنند.
پوشش بیمه تامین اجتماعی برای زنان سرپرست خانوار، کاهش نرخ بیکاری زنان به ۱۳.۷ درصد، کارفرمایان زن ۱.۲ درصد زنان شاغل، توسعه کسب و کار پایدار، افزایش دسترسی زنان به منابع طبیعی و اجرای طرح ملی توان افزایی اشتغال با محور زنان روستایی و عشایر سایر دستاوردهای زنان پس از انقلاب در حوزه اشتغال و کارآفرینی است.
فعالیت بیش از ۱۶ هزار باشگاه ورزشی زنان
بر اساس این گزارش، در حوزه ورزش ۱۶ هزار و ۱۱۱ باشگاه ورزشی برای زنان در کشور فعالیت دارد همچنین سه هزار و ۳۰۲ مدال در رویدادهای اخیر جهانی توسط ورزشکاران زن کسب شده است.
پس از انقلاب اسلامی ۷۰ زن رییس هیات ورزشی در سطح استانها و ۵۱ زن رییس و نایت رییس فدراسیون های ورزشی بودهاند.همچنین ۸۸ هزار و ۳۶۶ نفر داور زن در مسابقات ملی و بینالمللی فعالیت داشته اند و زنان ایرانی در ۹۷ کرسی بینالمللی در فدراسیونهای ورزشی جهان فعالیت داشتهاند.
۲ هزار زن پشت صحنه سینما هستند در حوزه رسانه نرخ مشارکت زنان فعال در عرصه فناوری اطلاعات به ۳۱.۵ درصد رسیده است و ۹۰۳ زن فیلم ساز در عرصه سینما و ۲ هزار زن متخصص در پشت صحنه سینما فعالیت داشتهاند.
در ادامه ۱۱۴ جایزه ملی و ۱۲۸ جایزه بین المللی توسط فیلمسازان زن در جشنواره های مطرح کسب شده و زنان در ۴۵ جشنواره مطرح بینالمللی به عنوان رییس هیات داوران حضور داشتهاند.
وجود ۲۵ درصد بانوان در عرصه مدیریت کشور
در عرصه قدرت و تصمیم گیری ۲۵.۲ درصد از مدیران دولتی کشور در همه سطوح عالی، میانی و پایه مدیریت اجرایی، فعالیت یک هزار و ۱۲۱ زن قاضی در کشور، رشد ۲۲۷ درصدی زنان داوطلب نمایندگی مجلس در دوره یازدهم، کسب ۱۱۱ کرسی مجلس شورای اسلامی توسط زنان در ۱۱ دوره، ارتقا میزان مشارکت زنان در مجلس به ۵.۵۹ درصد و حضور ۱۶.۵ برابری زنان نماینده مجلس شورای اسلامی از دور اول از دستاوردهای زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ است.
۴۰ درصد تصدی معاونان سازمان محیط زیست برای زنان
پس از پیروزی انقلاب اسلامی زنان در حوزه محیط زیست اقلیم و بحران ها نیز پیشرفت های چشمگیری داشته اند. در این حوزه چهار دوره تصدی ریاست سازمان محیط زیست توسط زنان، اجرای طرح ملی ترویج و فرهنگسازی تولید و مصرف محصول استاندارد برای زنان روستایی و عشایری، ایجاد ۲۰ هزار و ۱۶۶ سرپناه امن و مناسب برای اسکان موقت زنان در مناطق بحرانی در زمان زلزله ۱۴۰۰، تخصیص یک چهارم از پست های مدیریت کلان محیط زیست، تامین نیازهای اولیه و ایجاد ۲۱ هزار و ۱۴ سرپناه امن و مناسب برای اسمان موقت زنان در بحران سیل ۱۴۰۰ ، تامین نیاز اولیه برای ۱۱۷ هزار و ۷۲ زن در مناطق درگیر بحران سیل در سال ۱۴۰۰ از اقدامات موثر پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
همچنین ۴۰ درصد تصدی معاونان سازمان محیط زیست برای زنان بوده است.تامین نیاز اولیه برای ۲۰ هزار و ۹۱۲ زن در مناطق زلزله زده در سال ۱۴۰۰ و پرداخت کمک هزینه معیشت به تعداد ۲۹۹ هزار و ۱۲۰ زن آسیب دیده در بحرانهای اقلیمی سایر اقدامات مهم در حوزه زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
انتهای پیام/
لینک خبر: