هشدار درباره شیوع بیماری‌های عفونی و خطرناک در غزه/ ۷۰درصد قربانی جنایات اشغالگران زن و کودک هستند

در سایه تداوم محاصره همه‌جانبه و تجاوزات وحشیانه اشغالگران به نوار غزه، بخش بهداشت این منطقه کاملاً از هم پاشیده و هشدارهای زیادی درباره شیوع انواع بیماری‌های عفونی و خطرناک مطرح شده است.

 

به گزارش نبأپرس، «مای الکیله» وزیر بهداشت فلسطین در بیانیه‌ای با اشاره به فروپاشی بخش بهداشت و درمان غزه بر اثر تجاوزات مستمر و وحشیانه اشغالگران اعلام کرد که رژیم اشغالگر صهیونیستی با تجاوزات وحشیانه خود هر روز امید برای نجات مجروحان و زیر آوار ماندگان را از بین می‌برد و صهیونیست‌ها از عصر روز جمعه همه خطوط ارتباطی در نوار غزه را قطع کرده‌اند.

70درصد قربانیان جنایات اشغالگران در غزه زن و کودک هستند

«مای الکیله» وزیر بهداشت فلسطین تأکید کرد: رژیم صهیونیستی جنایات بی‌شماری توسط ماشین کشتار خود علیه مردم ما در نوار غزه به‌راه انداخته است و قطع کامل برق و همه خطوط ارتباطی مانع از رسیدن آمبولانس‌ها و گروه‌های امدادی به محل‌های بمباران و انتقال مجروحان می‌شود، همچنین ارتباط تیم‌های پزشکی و بیمارستان‌ها و مراکز آمبولانس با یکدیگر کاملاً مختل شده است. وضعیت انسانی در نوار غزه به‌اندازه‌ای وخیم است که نمی‌توان توصیف کرد و از زمان آغاز تجاوزات صهیونیست‌ها در 7 اکتبر تاکنون بیش از 8 هزار شهروند فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند که 70 درصد آنها زن و کودک و سالمند هستند، همچنین نزدیک 20 هزار نفر نیز مجروح شده‌اند و هنوز هزاران تن زیر آوار هستند.

وی افزود: وزارت بهداشت فلسطین از ابتدای تجاوزات رژیم اشغالگر از همه کشورها و نهادهای مربوطه و سازمان‌های بین‌المللی خواسته است مردم ما را در نوار غزه نجات دهند و همبستگی و فشارهای بین‌المللی را برای توقف تجاوزات دشمن افزایش دهند و هرچه سریعتر باید کمک‌های بهداشتی و درمانی در همه اشکال آن به نوار غزه وارد گردد. در زمان حاضر فلسطینی‌هایی که در مراکز عمومی مانند مدارس پناه گرفته‌اند از شیوع سریع بیماری‌های عفونی رنج می‌برند.

شیوع بیماری‌های عفونی میان آوارگان و قتل‌عام کامل 825 خانواده در غزه

وزیر بهداشت فلسطین تصریح کرد: آوارگان در نوار غزه دسترسی به آب سالم ندارند و در شرایط بهداشتی بسیار وحشتناکی میان ازدحام بالای جمعیت به‌سر می‌برند و درد و رنج انواع بیماری‌های واگیردار و عفونی به مصیبت‌های دیگرشان همچون از دست دادن خانواده و عزیزان و ویرانی منازلشان اضافه شده است. از زمان آغاز تجاوزات دشمن تاکنون 825 خانواده در نوار غزه به‌طورکلی قتل‌عام شده و از بین رفته‌اند.

همچنین وزارت بهداشت فلسطین در بیانیه‌ای جداگانه گزارش داد که بر اثر تجاوزات اشغالگران تاکنون 110 پرسنل پزشکی در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند و 25 آمبولانس به‌طور کامل منهدم شده‌اند، ده‌ها بیمارستان و مرکز درمانی نیز بر اثر اتمام سوخت و تجهیزات کاملاً از کار افتاده‌اند.

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره قطع خدمات پزشکی در غزه

از سوی دیگر «تدروس آدهانوم گبریسوس» رئیس سازمان جهانی بهداشت در بیانیه‌ای که در وب‌سایت رسمی این سازمان منتشر شد اعلام کرد: غیرنظامیان، بیماران و پرسنل بهداشتی در نوار غزه در شبی که شاهد بمباران شدید نوار غزه بودیم، در معرض قطع کامل ارتباطات و برق قرار گرفتند و شب را با ترس و وحشت بی‌سابقه سپری کردند.

وی افزود، تعداد مجروحان در نوار غزه همچنان بالا می‌رود و این درحالی است که به‌دلیل قطع ارتباطات و برق آمبولانس‌ها نمی‌توانند به مجروحان دسترسی پیدا و به آنها کمک کنند. ما مجدداً بر درخواست خود برای آتش‌بس بشردوستانه در نوار غزه تأکید می‌کنیم و به همه طرف‌های مربوطه می‌گوییم که هر اقدامی لازم است برای محافظت از جان غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی انجام دهند.

رئیس سازمان جهانی بهداشت در ادامه بر لزوم اتخاذ تدابیر مؤثر برای اطمینان از آسیب نرسیدن به غیرنظامیان بی‌گناه و ایجاد گذرگاه ایمن برای جابه‌جایی تجهیزات پزشکی، سوخت، آب و مواد غذایی که به‌شدت به آنها در غزه نیاز است، تأکید کرد.

کمک‌های رسیده به غزه بسیار محدود است

از طرف دیگر، «فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هشدار داد که غزه در آستانه یک فاجعه واقعی است و خطر شیوع بیماری‌های خطرناک در سایه عدم رسیدن سوخت و کمک‌های اولیه، کاملاً احساس می‌شود.

وی در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: اکنون که ما درحال صحبت هستیم، مردم غزه زیر بمباران درحال جان‌باختن هستند و به‌زودی بسیاری از اهالی غزه در نتیجه محاصره سنگینی که علیه آنها تحمیل شده است، جان خود را از دست می‌دهند. ما اینجا درباره محاصره‌ای صحبت می‌کنیم که مربوط به مجازات دسته‌جمعی بیش از 2 میلیون نفر با محرومیت از آب و غذا و همه امکانات اولیه زندگی است.

این مسئول آنروا تصریح کرد: کمک‌های محدودی که به غزه می‌رسد هیچ تغییری در شرایط بحرانی مردم این منطقه ایجاد نمی‌کند و باید یک آتش‌بس بشردوستانه را تضمین کنیم تا کمک‌رسانی مستمر به غزه تضمین گردد. بیش از یک میلیون نفر در نوار غزه آواره شده‌اند و ده‌ها هزار نفر نیز جان خود را از دست داده یا زخمی شده‌اند و این درحالی است که بیمارستان‌ها نیز قادر به ارائه خدمات نیستند، تاکنون دست‌کم 57 نفر از کارکنان آژانس ما در غزه جان خود را از دست داده‌اند.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × دو =

دکمه بازگشت به بالا