پرونده اعتراضات رتبه‌بندی بسته شد/پرداخت پاداش به معلمانی که یکسال دیرتر بازنشسته شوند

سخنگوی آموزش و پرورش گفت: سال گذشته از بین معلمان شاغل، ۵۷۲ هزار نفر به رتبه خود معترض بودند و قبل از پایان اسفند ۱۴۰۲ به اعتراضات آنها رسیدگی شد و ۳۸۰ هزار نفر افزایش رتبه داشتند و اکنون پرونده اعتراضات بسته شده است.

 

به گزارش نبأپرس، علی فرهادی روز چهارشنبه در نشست خبری اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش از دریای طوفانی به ساحل آرامش رسیده است و آماده بازگشایی مدارس در مهرماه هستیم.

وی با بیان اینکه ۹۸ درصد اعتبارات آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق و مزایا می‌شود، درباره تغییرات در تخصیص منابع مالی آموزش و پرورش گفت: در شهریور ماه گذشته شرایط به نحوی بود که حق‌التدریس معلمان را از اسفند ۱۴۰۱ بدهکار بودیم اما اکنون هیچ بدهی نداریم و پرداخت حق التدریس از امسال به صورت ماهانه و منظم شده‌است.

فرهادی ادامه داد: سال گذشته به کارگیری نیروهای خرید خدمات ممنوع شده بود اما اکنون نه تنها یک ریال بابت حقوق آنها بدهکار نیستیم بلکه به دستور سرپرست وقت ریاست جمهوری تمام نیروهای خرید خدمات در سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی جدید به صورت قرارداد کارمعین به کار گرفته می‌شوند و در تلاش هستیم که این رویکرد برای سایر نیروهای خرید خدمات هم انجام شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: برخی معلمان خرید خدمت حدود ۱۰ سال است که با آموزش و پرورش همراهی می‌کنند و در نظر داریم آنها را به قرارداد کار معین تبدیل وضعیت کنیم.

فرهادی همچنین درباره فعالیت مدیران در مدارس دو شیفته توضیح داد: مدیر در مدارس دو شیفته و عوامل مدرسه شیفت دوم را هم اداره می‌کنند و حق الزحمه نوبت دوم آنها پرداخت شده است و اکنون بدهی نداریم.

اعتراض ۳۸۰ هزار نفر در رتبه بندی معلمی پذیرفته شد

وی درباره رتبه‌بندی معلمان خاطرنشان کرد: سال گذشته از میان معلمان شاغل، ۵۷۲ هزار نفر به رتبه خود معترض بودند که پس از پایان اسفند ۱۴۰۲ به اعتراضات آنها رسیدگی شد و ۳۸۰ هزار نفر افزایش رتبه داشتند و اکنون پرونده اعتراضات بسته شده است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه احکام رتبه بندی بازنشستگان سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ توسط سازمان بازنشستگی صادر شد، افزود: پرداخت بخشی از دیون آنها باقی مانده که ناشی از افزایش رتبه بود و در حال انجام اقدامات هستیم تا کسورات قانونی ناشی از افزایش رتبه برای معلمان بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ پرداخت شود.

بخشی از دیون بازنشستگان ناشی از افزایش رتبه است که پرداخت آن در دست اقدام است

فرهادی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ برابر ۶۰ هزار نفر، در سال ۱۴۰۱ معادل ۵۱ هزار نفر و در سال گذشته ۷۲ هزار معلم بازنشسته داشتیم که پیش از برنامه هفتم توسعه بخشنامه‌ای صادر شد تا اگر خواستیم معلمی را برای ادامه خدمت نگه داریم، اما با ابلاغ برنامه هفتم توسعه بخشنامه دچار ابهام شد.

وی عنوان کرد: در ارتباط با سازمان اداری و استخدامی، دیوان عدالت اداری و مجلس مقرر شد این بخشنامه ناظر به برنامه هفتم اصلاح شود.

استفاده از معلمان بازنشسته برای جبران کمبود نیروی انسانی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: سن بازنشستگی در این وزارتخانه از ۴۹ سال تا ۵۲ سال است در حالی که این سن برای بازنشستگی بسیار پایین است و معلمان در سن بازنشستگی در اوج تجربه و مهارت هستند بنابراین مطلوب این است برای جبران کمبود نیروی انسانی از آنها استفاده کنیم.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: برای نگهداشت بازنشسته‌ها اولویت با آقایان است که در همه دوره‌های تحصیلی به آنها نیاز نداریم، بخشنامه بازنشستگی اصلاح و نگرانی معلمان بابت بازنشستگی مرتفع خواهد شد اما این بخشنامه غیرقانونی نبود و براساس ابلاغ برنامه هفتم شرایط تغییر کرد.

فرهادی خاطرنشان کرد: بیشترین جمعیت دانش‌آموزی در ۲۰ سال گذشته و همچنین بیشترین میزان بازنشستگی معلمان را داریم اما در مقابل میزان استخدام اندک معلمان باعث شد تا در بحث تامین معلم دچار بحران شویم.

وی با بیان اینکه اکنون وضعیت نسبت به سال گذشته بهبود پیدا کرده است، گفت: با فرض قرارداد کار معین تمام نیروهای خرید خدمات و استمرار خدمت ۵۰ درصد معلمانی که حائز بازنشستگی بوده اما داوطلبانه متقاضی ادامه خدمت هستند، مهر آرامی را داشته باشیم.

معلمانی که استمرار خدمت داشته باشند، یک ماه حقوق پاداش دریافت می‌کنند

سخنگوی آموزش و پرورش همچنین درباره ایجاد مشوق و انگیزه برای همکاری بیشتر معلمان اظهار کرد: نیاز ما برای ادامه خدمت همکاران در سه سال آینده است و هر معلمی استمرار خدمت دهد، یک ماه حقوق به او پاداش خواهیم داد یعنی به جای ۱۲ ماه حقوق ۱۳ ماه حقوق به آنها اعطا می‌شود.

فرهادی افزود: برای حق التدریس معلمان طرحی را ایجاد کردیم تا مبلغ آن تا ۲ برابر افزایش یابد و البته این طرح اصلاح شد تا معلمانی که حق التدریس دریافت می‌کنند به جای ۹ ماه حق التدریس، ۱۰ ماه شود.

۱۷۶ هزار کمبود معلم برای مهر ماه داریم، با استفاده از روش‌های متفاوت این کسری را جبران می‌کنیم

وی گفت: نتایج آزمون استخدامی دبیری به سازمان سنجش اعلام شده و کمتر از یک هفته آینده سازمان سنجش این نتایج را اعلام می‌کند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: در آزمون کیفیت بخشی برای استخدام مربیان پرورشی، تربیت بدنی، مربی بهداشت و مشاور نتایج اولیه اعلام و مصاحبه‌ها انجام شده است و حداکثر ۲ هفته آینده نتایج نهایی نیز اعلام می‌شود.

فرهادی یادآور شد: ۱۷۶ هزار کمبود معلم برای مهر ماه داریم، با استفاده از روش‌های متفاوت این کسری را جبران می‌کنیم، همچنین در مهر ۱۴۰۳، ۳۲ هزار دانشجو وارد دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی می‌شوند.

مجوز استخدام ۱۲۹ هزار معلمان دریافت شد

وی با بیان اینکه امسال مجوز استخدام ۱۲۹ هزار معلم را دریافت کردیم، گفت: همچنین مجوز استخدام ۳۲ هزار نیروهای خدماتی و ۸۰۰ حافظ قرآن را دریافت خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۵ هزار و ۱۲۴‌ معلم از شهرستان‌های تهران خواستار انتقال هستند و بیشترین تقاضای خروج را دارند.

فرهادی ادامه داد: بیشترین تقاضای ورود با ۶ هزار و ۳۲۱ نفر مربوط به شهر تهران و کمترین تقاضای خروج ۲۴۲ نفر مربوط به استان ایلام و کمترین تقاضای ورود مربوط به استان سیستان و بلوچستان است. در این استان ۲ هزار نفر تقاضای خروج و ۱۳۵ نفر تقاضای ورود به این استان را دارند.

به گفته وی، این آمار نشان می‌دهد که در حوزه نیروی انسانی ناترازی داریم بنابراین با برخی از تقاضاهای نقل و انتقال موافقت نمی‌شود.

سخنگوی آموزش و پرورش ادامه داد: از ۲۶ هزار متقاضی نقل و انتقال، ۱۲ هزار نفر بین یک تا ۵ سال سابقه دارند، از این رو بیشترین تقاضای نقل و انتقال مربوط به معلمان جدید است، همچنین ۱۱ هزار معلم دوره ابتدایی متقاضی نقل و انتقال هستند.

میانگین حقوق معلمان ۱۶ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان است

فرهادی تاکید کرد: اکنون بدهی اصلی وزارتخانه پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۲ است که اعتبار مالی آن ۴۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: البته پاداش پایان خدمت معلمان همواره بعد از مرداد و شهریور پرداخت شده که در تلاش هستیم پاداش پایان خدمت معلمانی را که در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ بازنشسته شدند را هم به زودی پرداخت کنیم.

وی یادآور شد: میانگین حقوق معلمان ۱۶ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان است البته این میزان بدون اضافه تدریس و صرفاً ۲۴ ساعت تدریس موظف محاسبه شده است.

وی با یادآوری اینکه کارکنان آموزش و پرورش ۴۴.۱۷ درصد از حقوق بگیران دولت را تشکیل می‌دهند، اظهار داشت: علاوه بر این ساخت و تجهیز مدارس و کیفیت آموزش و پرورش هم اهمیت دارد که باید سهم این موارد را هم در نظر گرفت.

سخنگوی آموزش و پرورش با بیان اینکه بودجه مصوب این وزارتخانه ۱۱۰ درصد تخصیص است که اگر بتوانیم مطالبات را پرداخت کنیم در سال آینده کسر بودجه نخواهیم داشت، گفت: افزایش بودجه ناظر به افزایش کیفیت آموزش خواهد شد یعنی اگر بودجه بیشتری داشته باشیم امکانات مدارس و دوره‌های توانمندسازی و کیفیت تجهیزات و هوشمندسازی در مدارس را ارتقا می‌دهیم در حالی که نرخ و سرعت مدرسه سازی بالا بوده با این حال هنوز به افزایش سرعت مدرسه سازی نیاز داریم.

سقف تدریس بازنشستگان ۲۴ ساعت در هفته است

سخنگوی آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره ابلاغیه رئیس جمهور برای به کارگیری ۷۰ هزار بازنشسته نیز توضیح داد: معلمان بازنشسته جوان و توانمند هستند و بهترین حالت برای تامین نیروی انسانی بهره‌مندی از این افراد است.

فرهادی ادامه داد: سال گذشته بازنشستگان مجاز بودند که هشت ساعت در هفته تدریس کنند که این میزان برای مقطع ابتدایی امکان پذیر نیست؛ اگرچه در دوره متوسطه دوم هم ۸ ساعت امکان پذیر بود اما این میزان برای جبران کمبود معلم کافی نبود و به همین دلیل از سران قوا مجوز گرفتیم و اقدامات این مجوز در شورای عالی آموزش و پرورش انجام و توسط رئیس جمهور ابلاغ شد.

وی خاطرنشان کرد: امسال از ظرفیت بازنشستگان با شرایطی که بتوانند ۲۴ ساعت در هفته تدریس کنند، استفاده می‌کنیم. پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که استقبال برای اخذ اضافه تدریس نسبت به سال گذشته بهبود یافته است.

ابلاغ ۴۰ درصد معلمان صادر شده است

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اکنون ابلاغ بیش‌ از ۴۰ درصد از معلمان صادر شده‌ است و مکان تدریس خود را می‌دانند و باید تا پیش از ۱۵ شهریور که نقل و انتقالات اضطراری انجام می‌شود، این رقم تکمیل شود.

فرهادی خاطر نشان کرد که در سال‌های گذشته گاهی تا بهمن ماه نیز ابلاغ معلمان به ۱۰۰ درصد نمی‌رسید و اکنون شاهد نظم بخشیدن به این موضوع هستیم.

وی اظهار داشت: حدود ۸۰ درصد از کلاس‌بندی‌های برای سال جدید تحصیلی انجام و تنها ۲۰ درصد به ماه آینده موکول شده است.

بخشنامه ثبت نام اتباع تدوین شد

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت آموزشی دانش‌آموزان اتباع برای سال تحصیلی آینده اظهار کرد: افزایش علم و آگاهی در آموزه‌های مقدس و دینی ما ایرانی‌هاست و افتخار داریم با علم، تمدن و پیشرفت در رشته‌هایی مانند پزشکی و مهندسی در دنیا شهره هستیم.

سخنگوی آموزش و پرورش ادامه داد: دانش آموزان اتباع به دلیل مشکلاتی به ایران پناه آورده‌اند ‌و ما دوست داریم زمینه افزایش سواد و وضعیت علمی این آنها را افزایش دهیم.

فرهادی با بیان اینکه بخشنامه ثبت‌نام اتباع تدوین شده و در حال ابلاغ است، توضیح داد: بر اساس این بخشنامه می‌خواهیم دانش‌آموزان اتباع در بستر قانونی شناخته و احراز  هویت شوند تا توزیع متوازن برای آنها ایجاد شود.

وی افزود: اتباع در نقطه‌های خاصی متمرکز هستند و همین باعث مشکل شده است ولی تلاش می‌کنیم با تلاش فراوان، معلم و فضای آموزشی در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

سخنگوی آموزش و پرورش با اعلام اینکه تدوین دستورالعمل استفاده از هوش مصنوعی در نظام آموزش و پرورش در دستور کار است، اظهار داشت: هوش مصنوعی چیزی نیست که از آن فرار کنیم اما باید آن را به یک فرصت برای آموزش و پرورش تبدیل کنیم، اکنون سند هوش مصنوعی در شورای عالی آموزش و پرورش در دست بررسی است.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − ده =

دکمه بازگشت به بالا