یادداشت جعفر کهن | حس تعلق و اعتماد عمومی شهروندان حلقه ای گمشده در جلب سرمایه های اجتماعی

برای رسیدن به اهداف بلند مدت در زمینه های فرهنگی و اجتماعی یک شهر اولا میبایست تغییر نگرش ها و نوع فعالیت ها با توجه به سیاست های کلان مجموعه شهر همراه و همسو گردد.

به گزارش نبأپرس، جعفر کهن در یادداشتی به تقویت حس تعلق و اعتماد عمومی شهروندان ، حلقه ای گمشده در جلب سرمایه های اجتماعی پرداخت.

آنچه مسلم است برای رسیدن به اهداف بلند مدت در زمینه های فرهنگی و اجتماعی یک شهر اولا میبایست تغییر نگرش ها و نوع فعالیت ها با توجه به سیاست های کلان مجموعه شهر همراه و همسو گردد و از این رو رویکرد معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری رباط کریم نیز در پی راهبردهایی است که تقویت همگام و همزمان فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در شهر را در همه ابعاد منجر گردد که این فعالیتها به اختصار در پنج حوزه کلی بیان میگردد :

۱. تقویت و تسهیل استفاده از زیرساخت های فرهنگی موجود با استفاده از ایجاد رویه های اداری آسانتر و بروکراسی زدایی که باعث گردد دسترسی مردم شهر رباط کریم به فعالیت ها و ظرفیت های فرهنگی آن بیشتر گردد که این مهم با تدوین برنامه های راهبردی میان مدت و بلند مدت در حال اجرا میباشد.

۲. تلاش برای پیگیری مطالبات شهروندان در زمینه ی بهبود زیرساخت های اجتماعی و فرهنگی در تمام پهنه جغرافیایی شهر و در سطح محلات به صورت متوازن تا فاصله دسترسی و زمان آن برای تمام مردم شهر به حد قابل قبولی کاهش یابد که این موضوع با توجه به اولویت ها و میزان منابع شهرداری هر ساله با تعریف پروژه های گوناگون در سطح شهر در حال پیگیری است و تلاش می شود تسریع آنها تسهیل گردد و پیشرفتهای آنها به شهروندان اعلام کرد.

۳. استفاده از المان ها، سازه ها و آداب و رسوم و تاریخ شهر رباط کریم برای شناساندن این شهر به شهروندانش و دیگران از طریق هویت سازی و برندینگ شهر برای ایجاد کالاهای فرهنگی ای که مورد استقبال قرار گیرد، که برای این منظور می توان از تمامی اقداماتی که در شناسایی یکی از ابعاد میراث فرهنگی و معنوی شهردر قالب نمایشگاه و همایش ها، موزه ها، جشنواره ها قابل انجام است مورد حمایت قرار گیرند.

۴. تشویق و کمک به فعالان اجتماعی و فرهنگی برای معرفی و اجرای فعالیت‌های خود و شکل گیری گروههای فعالیتی گوناگون به منظور انجام فعالیت هایی که در این زمینه های مختلف مورد نیاز است که هماهنگی و کسب حمایت‌های گوناگون را می‌توان از سازمان ها، مسئولان، مدیران، خیران، معتمدین که دغدغه فرهنگی دارند را تسهیل نماید.

۵. نکته آخر که می تواند به عنوان هدف تمام فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در نظر گرفته شود آن است که باید با استفاده از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و تقویت فعالان این حوزه و همچنین تشویق تمام کنش هایی که در این زمینه‌ها صورت می‌گیرد در مردم شهر، وفاداری، اعتماد عمومی و مشارکت تقویت گردد تا با ایجاد یک سرمایه اجتماعی پایدار بتوان تمام ظرفیت های شهروندان را در مسیر توسعه و اعتلای شهر رباط کریم همسو نمود و ایجاد یک حس داوطلبانه برای مشارکت در امور توسط شهروندان تقویت گردد.

در پایان باید خاطرنشان نمایم که شهر رباط کریم نیازمند آن است تا چشم انداز فعالیت های فرهنگی و اجتماعی شهر رباط کریم باید در چند حوزه به صورت راهبردی به صورت همزمان و متوازن پیگیری گردد تا بتوان زمینه های لازم برای ظرفیت های فکری برای مصرف کالای فرهنگی در شهر نهادینه گردد و اجتماعات گوناگون بتوانند از طریق شکل گیری هسته های اولیه مشارکتی نقشی موثر در اجرای فعالیت های فرهنگی ایفا نمایند.

یادداشت: جعفر کهن

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + هفت =

دکمه بازگشت به بالا