یادداشت مهدی توانا | شهرک های صنعتی ، جبهه ی جنگ اقتصادی

مبارزه و جنگ نابرابر اقتصادی معاندان کشور جمهوری اسلامی ایران از جنس صنعت که راه مبازه با آن متکی به دانش بومی و اراده جوانان پاک سرشت و استقامت در راستای چرخه رشد و توسعه اقتصادی کشور می باشد .

به گزارش نبأپرس ، مهدی توانا در یادداشتی به جنگ اقتصادی و رونق تولید می پردازد ، اساس و پایه توسعه انسانی و اقتصادی در تمامی زوایا و با هر رویکردی منتهی به نتایج حاصله از رشد و توسعه دانشی و صنعتی در جهان است. بزرگترین چالش و تحول زندگی بشر طی اعصار مختلف، توسعه صنعت و تولید بوده است. ثروت آفرینی، قدرت نمایی، جایگاه جهانی، کیفیت زندگی ، رونق اقتصادی، فرهنگ اجتماعی، امنیت، مستلزم رونق و توسعه مستمر صنعت و تولید در هر کشور است.

مدیریت صنعت و تولید به عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارکان کشورداری و به عنوان یکی از اصلی ترین رموز موفقیت و تعالی، نیازمند توجه، برنامه‌ریزی و اقدام بیش از گذشته است. با نگاهی به وضعیت جهان به لحاظ توسعه و سطح کیفی زندگی ملاحظه می شود ابر قدرت ها، ثروت آفرینان و تاثیر گذاران، کشورهای صاحب تکنولوژی و صنعت بنیان هستند.

آنها بطور روزانه، نیاز جدید جوامع و مصرف کنندگان را می یابند، تحقیق و نوآوری می کنند، طراحی جدید می کنند، قوانین و مقررات را به نفع تولید اصلاح میکنند و هر روز انقلابی نوین را در سطح ارائه خدمات و محصولات جدید خلق می کنند و در میدان رقابت جهانی از هم پیشی میگیرند.

ایران به عنوان کشوری غنی و ثروتمند دارای سرمایه انسانی دانش آموخته و جوانان شجاع و با انگیزه، منابع طبیعی، معدنی، زیر ساختهای قابل توجه و همچنین به لحاظ موقعیت جغرافیایی قابلیت تبدیل شدن به یکی از بزرگترین قطب های صنعتی جهان را داراست.

البته که ما انقلابی هستیم و می خواهیم در میدان جنگ اقتصادی، آن سربازان مجاهد و ایثارگری باشیم که برای آبادانی و توسعه، از سلاح صنعت و تولید حداکثر بهره را بر داریم،

جنگ اقتصادی و صنعتی یی را به پیش ببریم که به پشتوانه ی رهبری خردمند، به پشتوانه ی توان نظامی، به پشتوانه ایمان جوانان ایرانی، برای فتوحاتی و حماسه هایی بزرگ که در پیش رو است، و کسب جایگاهی در تراز مردم شریف و در خور انقلاب اسلامی در میان ملتها و دولتهای جهان، برسیم.

همواره شما و همه صاحبان اراده و سرمایه مادی و معنوی را برای تحقق این جهاد واجب دعوت می‌کنیم، انقلاب صنعتی براساس مدلهای توسعه صنعتی، و با هدف نجات اقتصادی و ارتقا معیشت و حفظ شان زندگی مردم.

مبارزه و جنگی از جنس صنعت، متکی به دانش بومی، متکی به اراده جوانان پاک سرشت، و ان شالله تحقق توسعه همه جانبه، که در بیانیه گام دوم بدان تاکید شده است‌ .

بنابراین، چرخه رشد و توسعه اقتصادی هر کشور با شاخص‌های تولید ناخالص داخلی سنجیده می‌شود. آمار رشد ناخالص داخلی و نرخ رشد سالانه را باید معیار و تابلوی شفاف برای حرکتی عمومی قرار دهیم.

پیشرفت تولید ناخالص، عوامل و عناصر خرد و کلانی مورد نیاز دارد. چرخه ی تامین زیر ساخت، تامین مواد، تامین دانش و فناوری و پرورش نیروی انسانی کارآمد، حمایتها و اصلاحات قانونی، هماهنگی بین دستگاهها، ارتقاء شاخصهای فضای کسب و کار و… از این دست عوامل است، اما با وجود سرمایه گسترده نیروی انسانی متخصص و مهاجر در منطقه و نزدیکی به پایتخت و همچنین استقبال سرمایه گذاران و کارآرینان، امروز در منطقه رباط کریم و پرند با کسری زمین صنعتی و زیر ساختهای آن مواجهیم، که زیبنده نیست.

در شهرستان رباط کریم، شش شهرک صنعتی وجود دارد، که مساحتی بالغ بر یک هزار و صد و بیست هکتار مساحت مصوب آنهاست، در این شهرکها بیش از ۱۷۰۰ واحد صنعتی فعال و حدود۳۳۰۰۰ نفر اشتغال زایی پایدار ایجاد گردیده، این آمار نشان دهنده زنجیره ی گسترده ی صنعتی منطقه است، هر چند توجه به مباحث حفظ و نگهداری این مجموعه غیر قابل انکار است، اما آنچه بعنوان نقشه راه و افق این شهرکها بشمار می آید، حرکت به سمت ساماندهی و توجه به توسعه اراضی این شهرکها است، چرا که در حال حاضر اگر کارخانجات نیازمند توسعه و حتی سرمایه های سرگردان را در حوزه تولید جذب و ساماندهی نشود، عوارضی از جمله فرار سرمایه گذاری بوجود خواهد آمد.

از این رو قابل فهم است که شهرستان رباط کریم نقش بسزایی در رشد اقتصادی ، توسعه صنعتی، اقتصادی و سطح رفاه اجتماعی منطقه و استان تهران ایفا نموده است.

مسئولیت اجتماعی این شهرکهای صنعتی و رویکرد تک تک مسئولین ذیربط این شبکه ی صنعتی عظیم در راستای محقق نمودن اهداف عالیه کشور که همان اقتصاد بدون نفت، ایجاد مشاغل پایدار و نه کاذب، هدفمندسازی جریان سرمایه‌گذاری و نقدینگی، توسعه زیرساخت‌ های صنعتی، شناسایی فرصت‌ها، ظرفیت‌سازی، کارآفرینی ، اشتغال زایی، رونق تولید ، ارتقای سطح فرهنگی و اقتصادی منطقه، توسعه و آبادانی ، افزایش سهم تولید ناخالص داخلی در سطح استان و کشور، یک موقعیت ناب و استثنایی ایجاد نموده، که باید بعنوان یک دستاورد و فرصت ملی بدان نگریست و از آن حفاظت نمود.

اما با وجود امکان و میل و نیاز به توسعه صنعتی در منطقه، با پیش فرض توسعه ی شهرک‌ های صنعتی است، متاسفانه موانع قانونی همچنان مشاهده می شود.
با توجه به وجود منابع ارضی

خدادادی شهرستان، اقدامی عاجل در خصوص الحاق و کاربری صنعتی نمودن این اراضی بلاتکلیف ، جهت افزایش ظرفیت توسعه زیر ساختی و احداث واحدهای صنعتی بیشتر باید در دستور کار قرار گیرد. این مهم می‌تواند نوید بخش زمینه ایجاد اشتغال، در راستای برنامه توسعه مناطق شهری و علی الخصوص شهر جدید پرند و جذب نیروهای کار مهاجر به منطقه و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی متصوره در آینده بشود؛
پیرو فرامین مقام معظم رهبری برای تحقق رونق در تولید، الحمدلله به عنوان مهمترین اصل توسعه در دستور کار دولت مردان و صنعتگران قرار گرفته است.

لذا با توجه به این مهم و پس از هشت سال دوران دفاع مقدس و سربلندی مردم و میهن عزیزمان، امروز نوبت جنگیدن در جبهه مقدس صنعت است. امیدواریم با همت عالی و بیش از پیش همه مسئولان نظام و کشور ، زمینه توسعه صنعتی و رشد اقتصادی فراهم آمده و در کوتاه مدت شاهد دستاوردهای شگرف این انقلاب صنعتی باشیم.

یادداشت:مهدی توانا

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 9 =

دکمه بازگشت به بالا