نگاه مثبت دولت به بازار سرمایه در لایحه بودجه ۱۴۰۱

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تصمیمات مثبت دولت سیزدهم در تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۱، گفت: برای نخستین بار واریز منابع در صندوق تثبیت بازار سرمایه در لایحه بودجه گنجانده شد که این امر نشان‌دهنده نگاه مثبت دولت نسبت به بورس و نیز تلاش لازم برای بهبود روند معاملات این بازار است.

 

به گزارش نبأپرس، «پیمان حدادی» به جنبه‌های مثبت لایحه بودجه ۱۴۰۱ و اثرات احتمالی آن بر روند معاملات بورس اشاره کرد و افزود: اختصاص ردیف بودجه برای صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه از مهمترین نکات لایحه بودجه ۱۴۰۱ تلقی می‌شود.

توجه به واریز منابع در صندوق تثبیت بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت:‌ توجه به واریز منابع در صندوق تثبیت بازار سرمایه برای نخستین بار توسط دولت در لایحه بودجه گنجانده شد که این امر نشان‌دهنده نگاه مثبت دولت نسبت به بازار سرمایه و نیز تلاش لازم برای بهبود روند معاملات این بازار است.

اخذ مالیات از بازارهای رقیب با بازار سرمایه

حدادی اخذ مالیات از بازارهای رقیب با بازار سرمایه را دیگر مساله مهم و اثرگذار بر بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: اخذ مالیات از خودروهای لوکس و مسکن‌های گران قیمت در کنار اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی افراد حقوقی از جمله مسایل مهمی است که فعالان بازار سرمایه آن را در لایحه بودجه نادیده گرفتند و واکنش چندان مثبتی را نسبت به این اتفاق در لایحه بودجه از خود نشان ندادند.

این کارشناس بازار سرمایه به اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی تاکید کرد و افزود: به نظر می‌رسد اخذ مالیات از سپرده‌های افراد حقوقی سبب تبدیل سپرده‌های بانکی این افراد به اوراق بدهی یا سهام شود که  این موضوع به طور حتم به نفع بازار سرمایه خواهد بود.

کاهش انتشار اوراق بدهی در لایحه بودجه ۱۴۰۱

وی به دیگر موضوع مثبت لایحه بودجه ۱۴۰۱ تاکید کرد و گفت: کاهش انتشار اوراق بدهی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال جاری از دیگر موارد مثبت این لایحه است که به نظر می‌رسد بازار سرمایه از این لحاظ با مخاطرات چندان جدی مواجه نباشد.

حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی در لایحه بودجه ۱۴۰۱

حدادی به حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی در لایحه بوجه ۱۴۰۱ و تاثیر آن بر روند معاملات بورس اشاره کرد و گفت: از نظر بنیادی حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی سبب تحول برخی از صنایع بازار سهام می‌شود و شاهد اتفاقاتی مثبت به نفع این صنایع خواهیم بود که به دنبال چنین اتفاقی، سود معقولی در اختیار سهامداران قرار می‌گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نه تنها به نفع اقتصاد کلان کشور است بلکه باعث ایجاد تاثیر مثبت بر روند معاملات بازار سرمایه می‌شود.

تغییر مبنای قیمتی ارز در لایحه بودجه ۱۴۰۱

وی به بند دیگر لایحه بودجه ۱۴۰۱ در خصوص تغییرات قیمتی دلار اشاره کرد و گفت: تغییر مبنای قیمتی ارز به نرخ ۲۳ هزار تومان این نوید را به شرکت‌های صادر کننده بورسی می‌دهد  که کف قیمت ارز در سال آینده ۲۳ هزار تومان خواهد بود و شرکت‌های صادرات محور یا وابسته به نرخ دلار می‌توانند برنامه بهتری را برای تبدیل ارز خود به ریال داشته باشند.

حدادی معتقد است که تغییر مبنای ارزی برای گروه‌های بانکی نیز می‌تواند همراه با اثر مثبت باشد.

کاهش مالیات شرکت‌های تولیدی

وی در ادامه به کاهش مالیات شرکت‌های تولیدی اشاره کرد و افزود: اقدام مهم دولت در راستای کاهش مالیات واحدهای تولیدی از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد تا حدود زیادی باعث پوشش افزایش هزینه های انرژی خواهد بود.

حدادی اظهار داشت: اگر دولت به شرکت‌های صادرکننده در گروه پالایشگاهی و فولادی اجازه دهد تا ارز حاصل از صادرات خود را به جای سامانه نیما با نرخ سامانه سنا به فروش برسانند، می‌توان با اطمینان گفت که افزایش قیمت‌های انرژی به صورت کامل برطرف می شوند.

واگذاری اموال مازاد دولت

این کارشناس بازار سرمایه به واگذاری اموال مازاد دولت اشاره و اعلام کرد: کاهش واگذاری اموال مازاد دولت از دیگر مواردی است  که در میان مدت و به صورت غیرمستقیم به نفع بازار سرمایه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که دولت تا حدود زیادی به دنبال عدم کسری بودجه از طریق منقبض کردن هزینه‌ها، واقعی کردن درآمد مالیاتی و نیز درآمد حاصل از فروش نفت است.

حدادی عدم وجود کسری بودجه را در نیمه دوم سال آینده،  اتفاقی مثبت در بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: در زمان کسری بودجه، دولت ها به دنبال کمک گرفتن از صنایع خواهند بود که این اتفاق هیچ گاه به نفع بازار سرمایه نیست، بنابراین عدم کسری بودجه برای بازار سرمایه به عنوان اتفاقی مثبت، محسوب می‌شود.

نگاه هیجانی فعالان بازار سرمایه به لایحه بودجه ۱۴۰۱

این کارشناس بازار سرمایه نگاه فعالان بازار سرمایه به لایحه بودجه ۱۴۰۱ را هیجانی اعلام کرد و گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ صرفا یک مورد یعنی افزایش نرخ حامل های انرژی (نرخ خوراک) مورد توجه فعالان قرار گرفته و از سایر بندهای به نفع بازار سرمایه چشم پوشی کرده‌اند.

به گزارش نبأپرس ،  آیت‌الله سید ابراهیم رییسی در هفته جاری با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۱ را تقدیم مجلس کرد.

بر اساس ماده واحده لایحه بودجه پیشنهادی دولت، بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور از حیث منابع و مصارف افزون بر سی و شش میلیون و سیصد و ده هزار و هفتصد و چهار میلیارد و ششصد و بیست و هشت میلیون (۳۶.۳۱۰.۷۰۴.۶۲۸.۰۰۰.۰۰۰) ریال است.

 

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − دو =

دکمه بازگشت به بالا