واکسن «نورا» یک ماه دیگر وارد بازار میشود/شیوع اومیکرون افزایش نداشته است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اومیکرون در کشور افزایش نداشته، گفت: واکسن «نورا» در یک ماه آینده وارد بازار می شود و منتظریم که واکسنهای داخلی به تایید سازمان جهانی بهداشت برسد تا صرفا نیاز به تزریق استرازنکا برای سفر به سایر کشورها نباشد.
به گزارش نبأپرس بهرام عین اللهی روز یکشنبه در حاشیه آیین تجلیل از برگزیدگان دانشگاه علوم پزشکی سپاه و آغاز فاز سوم مطالعات بالینی واکسن نورا در جمع خبرنگاران و درخصوص واکسن نورا گفت: واکسن نورا یکی از واکسن های جدید است که با واکسن های قبلی متفاوت است و در ساخت آن، از پروتئین نوترکیب استفاده شده و تجربه جدیدی برای کشور رقم زده و با بررسی هایی که انجام شده، یکی از بهترین واکسن ها شناخته شده است.
وی افزود: این واکسن تا یک ماه آینده وارد عرصه خدمت می شود و امیدواریم با ورود این واکسن آسودگی خاطر مردم از حیث واکسیناسیون بیش از پیش فراهم شود.
عین اللهی درخصوص ادامه واردات واکسن های خارجی بیان کرد: تاکنون چهار نوع واکسن را تولید و تایید کردیم و و نورا پنجمین واکسن است با توجه به اینکه انواع واکسن با پلتفرم های مختلف داریم تصور می شود که در آینده ای نزدیک نیاز به واردات نباشد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص استقبال از واکسن داخلی از سوی مسئولان گفت: بسیاری از مسولان از واکسن داخلی استفاده می کنند، برای مثال حضرت آقا از واکسن برکت استفاده کردند، بنده و بسیاری از اعضای هیات دولت نیز همینطور.
وزیر بهداشت درخصوص حمایت از واکسن های داخلی عنوان کرد: حمایت از واکسن های داخلی ادامه دارد، زیرا این موضوع یکی از مصوبات ستاد ملی کرونا است.
وی گفت: تاکنون حدودا ۳۰ میلیون دُز واکسن ایرانی وارد عرضه خدمت شده و واکسن نورا نیز ظرف یک ماه آینده وارد بازار می شود.
مردم به واکسن و داروهای داخلی اعتماد کنند
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درخصوص ارز دارو و احتمال گرانی دارو نیز گفت: همانطور که در مورد واکسن نشان دادیم که کمبودی در کشور وجود ندارد و تاکنون ۱۸۰ میلیون دُز واکسن تامین کرده و ذخایر واکسن مان به حدی است که مردم دیگر نگرانی در این زمینه ندارند، در مورد دارو نیز همین اتفاق خواهد افتاد. البته یکسری مشکلات از قبل وجود داشته، مثلا از حدود سال ۹۷ گرانی دارو آغاز شد و از آن زمان ۲۵۰۰ قلم دارو گران شد و دنبال این هستیم که تولیدات داخلی را افزایش دهیم و افزایش تولیدات داخلی منجر می شود که دارو ارزانتر شود. برخی همکاران پزشک مان مردم را تشویق به استفاده از برند های خارجی می کنند و طبیعی است که برند خارجی گران باشد. از مردم می خواهم که به تولیدات داخلی اعتماد کنند و پزشکان نیز داروهایی که مشابه داخلی دارند را تجویز نکنند، پزشکانی که این کار را می کنند، از نظر ما امتیاز کمتری خواهد داشت، به خصوص اعضای هیات علمی.
افزایش کیفیت داروهای داخلی در دستور کار
وی گفت: درصددیم کیفیت داروهای داخلی را بیش از پیش افزایش دهیم و طبیعی است که هرچه به سمت داروهای داخلی برویم می توانیم داروها را ارزان تر به مردم ارائه دهیم. خوشبختانه رییس جمهوری نیز ارز ترجیحی کافی در اختیار ما قرار داده و چنانچه در مورد برخی داروها که عمدتا برندها هستند، کمبودی وجود داشته باشد، در مدت کوتاهی تامین خواهد شد.
وزیر بهداشت ادامه داد: در مورد داروهای اساسی کمبودی وجود ندارد و مردم در این زمینه نگرانی نداشته باشند، زیرا برخی مردم به دلیل نگرانی از کمبود احتمالی دارو، به مقدار زیادتر دارو را تهیه می کنند و در منزل ذخیره می کنند، لذا از مردم می خواهیم که صرفه جویی کرده و کمی هم مراعات بقیه بیماران را کنند، ما در مقابل یکدیگر مسئول هستیم. این قول را می دهیم که همه نوع داروی ژنریک را به میزان فراوان در دسترس مردم قرار دهیم و نگرانی به هیچ عنوان وجود ندارد.
تلاش برای پرداخت فوق العاده خاص کادر بهداشت و درمان کشور قبل از سال ۱۴۰۱
وزیر بهداشت درخصوص پرداخت فوق العاده خاص به کادر بهداشت و درمان کشور اظهار کرد: ما این موضوع را با نظرات موافق به سازمان برنامه و بودجه اعلام کردیم و امیدواریم قبل از آغاز سال ۱۴۰۱ عملیاتی شود.
اومیکرون در کشور افزایش نداشته است
عین اللهی در پاسخ به سوالی درخصوص وضعیت شیوع اومیکرون در کشور خاطرنشان کرد: درحال حاضر حدود ۲۰ روز از شناسایی اولین موارد اومیکرون در کشور گذشته و در این مدت افزایش نداشته، اما همچنان آمادگی کامل داریم و ۲۰ هزار کیت در سراسر کشور نیز توزیع شده، تمام بیمارستان ها هم آماده هستند تا وضعیتی که در کشورهای دیگر ایجاد شده، در کشور ما به وجود نیاید. از مردم می خواهیم با ادامه رعایت پروتکل های بهداشتی، کمک کنند تا شرایط خوبی که اکنون در کشور داریم حفظ شود.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون با روند خوبی پیش رفته، گفت: تاکنون در کشور، ۸۸ درصد و در تهران که بیشترین جمعیت را دارد نیز ۹۱ درصد دُز اول تزریق شده است. روند مطلوب واکسیناسیون منجر شده که سلامت مردم حفظ شود و وضعیت غم انگیزی که در دوران کرونا در کشور مستولی شده، به شرایط خوبی برسند و مردم بتوانند به برنامه های مفرح شان برسند.
واکسن های ایرانی در انتظار تایید سازمان جهانی بهداشت
عین اللهی در پاسخ به سوالی درخصوص کمبود واکسن آسترازنکا در برخی مراکز واکسیناسیون گفت: واکسن آسترازنکا اکنون در وضعیت استثماری قرار گرفته و مردم به دلیل اینکه بتوانند با تزریق این واکسن به کشورهای دیگر سفر کنند، به دنبال تزریق آن هستند. ما در حال حاضر به دنبال تایید واکسن های ایرانی هستیم، واکسن برکت نیز مراحل اساسی را طی کرده است. از نظر تاثیرگذاری نیز تفاوتی بین آسترازنکا و سایر واکسن ها وجود ندارد. سازمان جهانی بهداشت باید در این زمنیه مداخله کند تا اسم واکسن ها مبنا قرار نگیرد و فقط چند واکسن، منحصربفرد معرفی نشود. از این رو منتظر هستیم که واکسن های داخلی تایید شود تا صرفا نیاز به تزریق استرازنکا برای مسافرت کردن نباشد.
لینک خبر: