“یارمهربان” نام آشنای دوران کودکی

“یارمهربان” نام آشنای دوران کودکی است که در ذهن همه ما نقش بسته است و متاسفانه درحال حاضر در جامعه ما فرهنگ کتاب و کتاب خوانی آنگونه که باید به خوبی آموزش داده نشده و تعریف درستی ندارد.

به گزارش نبأپرس، سمیرا سعیدیان آموزگار، نویسنده و مولف حوزه کودک و نوجوان در یادداشتی به جایگاه و اهمیت کتاب و کتاب خوانی پرادخته است.

هیچ صدقه ای بالاتر از دانشی که میان مردم منتشر شود، نیست. *پیامبر اکرم ص*

“یارمهربان”
نام آشنای دوران کودکی

از همان دوران کودکی این شعر در ذهن همه ما نقش بسته:
من یار مهربانم دانا و خوش بیانم
پندت دهم فراوان باآنکه بی زبانم

با وجود عمیق بودن مفهوم این شعر از نظر ارزش تاثیرگذاری برای شناساندن جایگاه کتاب و اهمیت کتاب و کتابخوانی در نظام تعلیم و تربیت و یا آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، متاسفانه درحال حاضر در جامعه ما فرهنگ کتاب و کتاب خوانی آنگونه که باید به خوبی آموزش داده نشده و تعریف درستی ندارد.

درعصر حاضر والدین همواره دنبال رهاکردن خود از شیطنت های طبیعی و ذاتی فرزندان خود بوده و با بازی های رایانه ای و گوشی همراه و… اوقات فراغت و سرگرمی فرزندانشان را پر می کنند، غافل از اینکه این سبک زندگی فرزندپروری از بین برنده دوران طلایی آموزش و تعلیم و تربیت کودکشان می باشد و با چنین نوع مدیریتی نه تنها خلاقیت و پرورش استعدادهای فردی و اجتماعی کودک را کور کرده بلکه عزت نفس ایشان را نیز به خاموشی سوق می دهند.

چرا که کودکی که از همان دوران طفولیت با هدایت درست والدین به سمت و سوی مطالعه و استفاده صحیح از اوقات فراغت و بهره مندی به جا و مثبت از ایام رشد وتعالی خودش با کتاب همراه باشد، درس های بزرگ و راهکارهای زیادی را در قالب شعر، قصه، داستان و حتی سرگرمی هایی از جمله حل جدول، مستند های علمی، فرهنگی و آموزشی و… آموخته و بدون شک چنین کودکی در سنین بزرگسالی اثرگذاری مفید و ارزشمندتری نسبت به سایرین در جامعه و زندگی فردی خود خواهد داشت.

لذا از دیدگاه بنده ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و پرورش انس با کتاب خوب و اثرگذار از همان دوران کودکی می تواند سبک و مسیر زندگی ایشان را تغییر داده و با بالابردن سطح علمی وشناختی کودک به وسیله مطالعه و پرورش روحیه کاوشی، اندیشیدن قبل از تصمیم گیری را یاد بگیرد و درسال های متمادی در زندگی قطعا فهیمانه و عاقلانه تر زندگی خواهد کرد و حتی می تواند راهنما و هدایت گر امینی برای سایرین باشد.

همانطور که به ارزشمندی کتاب اشاره شد، باید این نکته را هم درنظر بگیریم که زمان نیز بسیار ارزشمند است وبدانیم در انتخاب کتاب برای مطالعه وقت خود را صرف مطالعه هر کتابی نکنیم.

در کنار تاکید بر لزوم و ارزش مطالعه وکتابخوانی مشخصا می دانیم هر کتابی ارزش مطالعه و بهره مندی از مطالب ندارد، لذا مخاطب باید انتخاب کتاب برای مطالعه را بر اساس علاقه مندی و بررسی و تحقیق محتوای کتاب از لحاظ صرف وقت برای مطالعه کرده و کتابی را انتخاب کند که ارزش مطالعه و خواندن داشته باشد.اولین شاخت در این زمینه “عنوان کتاب” است، چرا که عنوان کتاب در دید نخست ذهن مخاطب را درگیر کرده و در تصمیم گیری ایشان برای مطالعه تاثیرگذار خواهد بود.

کلام معروفی داریم که میگوید: (به جای اینکه چندکتاب بخوانی؟ یک کتاب خوب را چند بار بخوان) و درنهایت اینکه قلم یک نویسنده بیانگر نگرش و نوع دیدگاه اوست، بنابراین معرف شخصیت، عقاید و…او نیز خواهد بود، پس می توان گفت یکی از شاخصه های شناخت کتاب خوب، تحقیق و شناخت دیدگاه و افکار و سبک نوشتار نویسنده آن کتاب نیز می باشد.

که البته عقیده دارم بدون شک یک نویسنده امانت دار موهبتی هست که خداوند در وجود او نهادینه کرده و در مقابل نگاشت ها مسئول است و هر آنچه به نگارش می رساند باید در مسیر اهداف الهی و در شأن آداب و رسوم و فرهنگ دین و کشورش باشد.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 4 =

دکمه بازگشت به بالا