معاون دبیرکل سازمان ملل: روزانه یک میلیون دلار صرف «جنگ» کنونی می‌شود

 «تام فلچر»، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده امداد اضطراری، با هشدار درباره تشدید بحران در منطقه و خارج شدن کنترل از سوی آغازگران این درگیری (آمریکا و اسرائیل) اعلام کرد: «طبق گزارش ها، روزانه یک میلیارد دلار برای تأمین مالی این جنگ هزینه می شود .»

به گزارش نبأپرس، این مقام ارشد سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی در هفتمین روز از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: «این مبلغ هنگفت صرف تخریب می‌شود، در حالی که سیاستمداران همچنان به کاهش بودجه‌های کمکی برای نیازمندان می‌بالند.»

معاون دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: ما شاهد اتحاد فزاینده و مرگبار فناوری و کشتار بدون مجازات هستیم. ما شاهد حمله‌ای مداوم علیه سیستم‌ها و قوانینی هستیم که قرار است ما را از بدترین غرایز و از جنگ‌های بی‌ دلیل بازدارند.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده امداد اضطراری ادامه داد: اکنون چراغ‌های هشدار زیادی روشن شده است. همان‌طور که دبیرکل گفته است، آنچه نیاز داریم کاهش تنش، توقف فوری خصومت‌ها، گفت‌وگوی واقعی و مذاکرات مطابق منشور سازمان ملل است.

فلچر با تاکید بر اینکه نیازمند تسلط عقلانیت و تصمیمات منطقی هستیم، گفت: اقدامات قطعا پیامد دارند و یک بار دیگر غیرنظامیان در سراسر خاورمیانه با این پیامدها روبه‌رو هستند.

وی تصریح کرد: خانه‌ها، بیمارستان‌ها و مدارس هدف قرار گرفته‌اند. در سراسر منطقه، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گزارش می‌دهد که صدها هزار نفر آواره شده‌اند. یونیسف گزارش داده است که بیش از ۱۹۰ کودک از زمان آغاز تشدید درگیری‌ها کشته شده‌اند، از جمله بیش از ۱۸۰ کودک در ایران، ۷ کودک در لبنان، ۳ کودک در اسرائیل و یک کودک در کویت.

معاون دبیرکل سامزان ملل تاکید کرد: غیرنظامیان باید بدون هیچ استثنایی محافظت شوند. ما در پاسخ به بحران کاملا بسیج شده‌ایم. من در تماس نزدیک با تیم‌های ما در ایران و سراسر منطقه هستم و کمک‌های حیاتی شامل غذا، دارو و سرپناه را توزیع می‌کنیم.

فلچر گفت: دیروز با نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفتگو کردم و آمادگی سازمان ملل را برای کمک به غیرنظامیانی را  که نیازمند حمایت بشردوستانه هستند  دوباره بیان کردم. مقامات ایران بیش از ۱۰۰۰ کشته و آسیب به بیش از ۱۰۰ سایت غیرنظامی را گزارش داده‌اند.

وی درباره وضعیت ایران گفت که سازمان ملل تحولات را به دقت دنبال می کند و «به همین دلیل بود که دیروز با نماینده دائم ایران گفتگو کردم تا درک روشن تری  از نیازها داشته باشم .

فلچر گفت: البته با فدراسیون بین‌المللی هلال احمر درارتباط هستم که درک خوبی از نیازهای رو به افزایش در داخل ایران دارند. به آمار آوارگان داخلی اشاره کردم. در حال حاضر حرکت گسترده‌ای از مردم به آن سوی مرزها مشاهده نمی‌کنیم، اما یک تیم قابل توجه از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در محل حضور دارد که این موضوع را از  نزدیک دنبال می‌کند. دیروز با کمیسر عالی پناهندگان نیز گفتگو کردم که در حال انجام کار فوق‌العاده‌ای برای اطمینان از ارائه یک پاسخ کامل به این وضعیت است.

فلچر گفت: در حال حاضر دولت ایران فراتر از این، از ما درخواست کمک بشردوستانه نکرده است. اما همان‌طور که به همه دولت‌های منطقه تاکید می‌کنم، ما در حالت آماده‌باش هستیم تا در صورت نیاز کمک ارائه دهیم. بنابراین سطح نیازها را همچنان زیر نظر خواهیم داشت و هر زمان لازم باشد آماده اقدام خواهیم بود.

هزینه یک میلیارد دلار در خدمت جنگ نه نجات جان انسانها
فلچر درباره اینکه  اگر روزی یک میلیارد دلار در اختیار دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل  قرار می‌گرفت، چه کارهایی انجام می شد، گفت: می‌توانم به شما بگویم که با یک میلیارد دلار ما می‌توانستیم جان میلیون‌ها نفر را نجات دهیم. همان‌طور که قبلا گفته‌ام، ما امسال تلاش می‌کنیم با ۲۳ میلیارد دلار جان ۸۷ میلیون نفر را نجات دهیم، بنابراین می‌توانید محاسبه کنید با آن یک میلیارد دلار در هر روز چند نفر را می‌توان نجات داد.

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: واقعا قلبم می‌شکند که این پول برای این درگیری هزینه می‌شود، به جای آنکه برای رسیدگی به این حجم عظیم نیازهای بشردوستانه صرف شود. به نظر می‌رسد جهان مسیر خود را گم کرده است؛ به‌گونه‌ای که نبوغ و خلاقیتی که انسان‌ها دارند صرف توسعه روش‌های پیچیده‌تر برای کشتن یکدیگر می‌شود، نه برای حل یک مساله کاملا قابل حل،  یعنی نجات آن ۸۷ میلیون نفر که باید نقطه شروع باشد.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن  آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان داد که آمریکا در عمل پایبندی لازم به اصول گفت‌وگو، اعتمادسازی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات ندارد و همچنان از گزینه نظامی به‌عنوان ابزار فشار سیاسی بهره می‌گیرد.

انتهای پیام/


لینک خبر:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + پنج =

دکمه بازگشت به بالا